Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Tea

2017.10.22

1425506_622652084473028_214339243_n.jpg

Tschongor Attila

 

​Élt egyszer egy kismanó. Égen, Földön őslakó, kinek titka nagyon ritka. Nem fogott rajta bú se, bánat, csak a koponyavizsgálat. No azzal meggyült a baja orvosnak is betegnek is. Ide röntgen, oda pöccen, s rögtön átken a verejtéken. A kismanó, egy jó Janó, elsuhanó kisanyó, felharsanó botladozó. Azon a napon szárnyakon gondolkozó, mi tévő legyen, gyógyulása érdekében. Mivel titka igen ritka, s igazi csoda vodka, a Tea egy ősi fűszerital, a kismanó találmánya. Így botladozva megpróbálta gyógyulásra patronálni.

Elsőre sikertelen, rejtelem és jeltelen, betegsége féktelen. Kitalálta, válik kémikussá, kotyvaszt és teremt! Sok teafélét ismert, fölismert és felhasznált. Kotyvasztása napokig tartott, de megszületett a csodatea, gyógyulásának felgyorsulása, s annak torzulása egészséges stádiumba.

A kis manó boldog volt és gyalogolt, hirdette a kevert fűszert és elnevezte Titkaritka Teabika teának. Nemvárt eredménye az embereszmény, hisz azóta a mai napig a Tea szép orchidea, míg az egyik az egészség, a másik a szerelem alapja, jelképe.

Fogyasszuk a hársfa-, kamilla-, herba-, csipke-, menta-, gyümölcs-, gyermekláncfű- teákat és amit csak éppen ki nem talál a kismanó. Minden tea akkor jó, ha gyorshajó, pontossága biztató, időzítése virágzó. Mert a titka nagyon ritka, a manó ezt jól tudta, ezért maradt őslakó, egy Istenség. A Tea Istene. Soha el nem hagyó, mert az Élet bérlet. Az sosem jár le, ára egy Tea és bárki meglelheti az örök létet! Az Élet ébred, de még visszatérhet az alvásérzet, mert az ember erre hajlamos, a manó nem, így lett dallamosan szorgalmatos, örökifjú anyómanó. Őt dicséri Ég és Föld, a Tea megteremtője, a bájitalok terjesztője, emberek fegyvere, egészség védnöke. A manó ma is él, Dél-Bölcsnél, egy szigeten. Tovább kísérletezik és üzeni: "Igyál Teát, repetát inspirálj, így leszel eternális, univerzális!"

Itt a vége, az Élet szövetsége.  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Irenke Ornstein , 2018.05.05 23:33)

Kedves, aranyos elgondolkodtató mese! :)Szép mesédhez, gratulálok. ☺️

-

(Emilia Szentannai , 2018.05.05 23:32)

Nagyon tetszik a mese! Szépen fogalmazol és látod a lényeget! Kiváncsian várom a többi írásaidat is. Csak így tovább!!!

Marosvasarhely

(Sandor Maria, 2017.10.22 17:35)

Jo kis mese.

Re: Marosvasarhely

(Tsch., 2017.10.22 17:47)

Köszönöm .