Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekességek

2016.04.22

Eurovíziós Dalfesztivál, ami most már lassan nem is az, hisz versenyzik Ausztrália, ami csak annyiban van / volt köze Európához, hogy az Egyesült Királyság fenhatósága alá tartozott! De semmi több, annak is már több, mint 100 esztendeje. Oroszország megosztó, hisz egy része azt tartja, hogy nem európai ország, míg a másik része pont az ellenkezőjét. Egyik csoport azzal érvel, hogy Oroszország majdnem a 80 %-ka Ázsiában van, ezért nem európai, míg a másik csoport azzal érvel, hogy Európában van a főváros ( Moszkva ), ezért európai. Na most akkor döntsük el, kinek van igaza. / ?  Törökország is hasonló helyzetben van, mint Oroszország, csak itt nehezebb az igazságosság, hisz két kontinens határánvan a főváros, ráadásul, fele - fele arányban ... Akkor most európai vagy sem? Ciprus, Grúzia és Azebajdzsán ... Most akkor beszélhetünk e Eurovíziós Dalfesztiválról vagy sem? Izrael? Na mindegy, ÉRDEKES!

Romániát kizárták a versenyből, a hivatalosan bemutató TVR televíziós társaságot adóság miatt törölték a műsorsugárzók listájáról, tagságát megvonták. Ezáltal a romániát képviselő előadó nem reménykedhet semmiben sem! ( ha csak nem dönt máshogyan a versenyt szervező országok Eurovíziós képviselői.

Ukrajnát egy krími - tatár énekesnő képviseli, politikai üzenetet hordozva Oroszország ellen. Nem a dal ellen beszélve, de sok előadó - versenyző indul olyan dallal, ami kicsit lelkileg zsarólja a nézőket és a szavazókat leginkább, hogy kapjanak szavazatókat, hogy előre jussanak a ranglétrán. Ettől függetlenül a dal nagyon jó és a TOP 10-be várom!

Idén érdekesség, hogy mely országok esélyesek a nyerésre a grandiózus versenyen: Franciaország, mivel szolidarításképpen az elmúlt időszakokban a terrortámadások miatt, Belgium is esélyes ezen a címen. Idén először Magyarország is közel kerülhet a fazékhoz, mert kiérdemelte az európai lakóság körében, az emigrációs témával kapcsolatosan amit tett! Oroszország tuti receptet választott, kérdés, hogy ez beválik - e. Nekem az első helyen van, de ez nem biztos, hogy egyezik mások véleményével, meg a zsűritagokéval. Szerbia esélyes, mert karakteres és egyedi hanggal rendelkező előadót küldtek, karakteres és maradandó dalt választottak. Spanyolország nagyn szeretne versenyt nyerni, komolyan veszi a versenyt és ez túl mutat azon is, hogy ki szeret játszani és kit csak a nyerés érdekel. Bulgária is szépen tért vissza a versenybe, nagyon jó dallal, de kérdés meddig lesz elegendő, hányadik helyig?

Összességében egy Orosz - Spanyol - Szerb erős és szoros versenyt képzelek el. Közbeszólhat itt Franciaország, Magyarország, Bulgária versenyzői. Kiváncsian várom, mi lesz a versenyben ... én nézni fogom. Te?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.