Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Való Világ

2016.09.06

Elhatároztam, hogy összehozok egy Való Világ-ot, persze nem olyant, amilyent bemutatnak a tévében, az más, de amit itt leírok az mostantól nem titok és gondolkozásra is késztet néhány embert.

Engedjétek meg, hogy magammal kezdjem az egészet.

20160905_210302.jpg Én vagyok az aki ír és vezeti ezt az egész honlapot. Belenyúltam ebbe is és abba is, voltak rossz és jó döntéseim, alapjáraton bátor személy vagyok és olyan aki eléri a céljait, ha kell tűzön - vízen át is! Örült figura vagyok aki drog és alkohol mentesen is tud bohóc lenni, de komoly vagyok amikor annak kell lenni. Amiért szerencsés vagyok és drog és alkoholmentesen is tudok őrült lenni, az azért szerencse, mert a fejem tiszta és a gondolkozásom is fehér, s ráébredek sokmindenre, hogy mi is folyik körülöttem. Legutóbb arra jöttem rá, hogy az alkohol mennyire befolyásolja az agyat és a gondolkozást, példa rá, hogy egy srác nem kelendő a józan társaságban, de ha a társaság megrészegedett, akkor már sec pecc kelendő a srác. Úgyanígy van ha a ruha viselet nem divatos vagy divatos. A ruha képes megváltoztatni az arckaraktert, de nem a személyiséget ... Íme nem is köntörfalazok, jöjjön egy fotó rólam, hát ki hinné, hogy józan voltam?

14215181_614345805411528_1112052826_o-1-.jpgNa és lássuk be, nem is vagyok szép, profin mutatom az alkoholisták, drogosok és debil emberek külsejét, na de mindössze csak egy mentás limonádét ittam ...

Igen magamról azt is elárulom, hogy igen sokszor szeretethiányos és magányos vagyok, de mindettől függetlenül boldog. Hajlamós vagyok a depresszióra, de az évek és a rutin megtanított, hogy hogyan kezeljem. Sok barátom kihalt mellőlem, sajnálom őket és sokszor gondolok rájuk, hisz úgy érzem nekik itt lenne a helyük köztünk, mert még annyi csodát tehettek volna ennek a csúnya és rothadó Való Világnak! Én is igyekszem adni, mint a lelki világommal, mint a gondolataimmal és nemegyszer a tetteimmel is. Ha rosszat írok, azt sem azért teszem, hogy ártsak, de a világ túlságosan a feje tetejére állt, ahhoz, hogy gondolataimat és ismereteimet le ne jegyezzem itt vagy bárhol máshol az interneten. Sokak szemét szúrom,. mert a világ elfajult és sokan nem képesek belátni, hogy biza nem jó úton haladnak és az igazságot nem akarják felismerni. Mire jó ez az Élet? Arra még inkább, hogy rájöjjünk, hogy két féle "seggnyaló" létezik: az egyik aki látványosan nyal és a másik aki burkoltan nyal. Az érdeksség akkor pezseg a levegőben ha a burkolt seggnyaláshoz párosul némi butaság és ostobaság, mert ilyen esetben azt hiszik a többiek ezt nem látják, noha igaz ezt is csak az látja meg aki rendelkezik némi inteligenciaszinttel, tapasztalattal és pszichológiai ismeretekkel.

Folytatásnak szeretnék egy remek találoskérdést feltenni nektek kedves Olvasók: Ki Ő? - A magyar nemzet tehene, aki hasonlít egy két lábon járó söröshordóhoz.! aki kitalálja, kérem írja hozzászólásba a megfejtést  ... :) S akkor következzenek azok a személyek akiket kiszemeltem és akiket beterveztem a cikkembe. Nagyon ismert a cikkeimből a Takács Milán GagaStar, akivel sikerült megbeszélni a dolgokat. Gondolom, hogy az életét számtalanszor átgondolta és egy - két jótettje és nemes tettje miatt nagyot lépett nálam. Tisztelem, hogy tudunk normális emberszinten beszélni. Kedves barátnőmmel folytatnám akivel nagyon jóba lettünk és sok mindenben hasonlítunk, nem más mint Lehel Dóri, s íme egy kép újra:

20160905_195852.jpgSzeretem, ha valaki lezser és nyított személyiség, tud élni és megéli az Életet. Mindketten tudjuk, hogy ez nem az az Élet amit szemlélni kell, mert eltelik az idő és késő lesz, akkor amikor felébrednénk. Köszönöm, hogy vagy nekem és bíztosíthatlak, hogy számíthatsz rám. Azt tudom, hogy én is számíthatok RÁD, ahogy kedves Lőrincz Pál Levente barátomra, neki is nagyon hálás vagyok, s üdvözlöm a kedves családját, örök hálám nektek!

Úgyanakkor legnagyobb csalódásom Elekes Attila, így voltunk barátok: egy városból vagyunk, egy iskolába jártunk, egy városban lakunk és mindketten melegek vagyunk, s lám ilyenek voltunk:

14191428_1750147471926876_1436149780_o-1-.jpgA képen látható egyetértés felbomlott mostanra, mert tanácsot kért, de mégis ment a maga feje után ... persze semmi baj, csak akkor fölösleges volt nekem az egész tevékenységem, felvázolásom ..., majd ha szükséges lesz segítség, mehet és kereshet idegeneket, s annak ellenére, hogy a barátságot kértem tőle, azt mondom, nem erőszak s nem disznóláb a kezem ... nem kell olyan barátság, ahol a másik fél nem tesz semmit se a kapcsolat érdekébe. Mindösszesen egyoldalú az egész, annak meg semmi értelme. Igaz, hogy nem kell mindent megmagyarázni, de akkor érteni kell az elhangzottakat és ami fontos, hogy kérdéseket fel kell tenni, nem megoldás az, hogy eltitkoljuk a kérdéseket és a félreértéseket és hátat fordítunk ... Nekem is van egy fajta balkáni habitusom, de igyekszem csiszolni, neked Attila nincs balkáni habitusod, de hiányzik belőlled a barátságfaktor. Szerintem.

Tavaly ősszel volt Bécsben egy fantasztikus Neoton Familia koncert, Ádám és Éva varázsolt el minket, s ott volt kiteljesedve két kedves barátnőmmel a kapcsolatunk, s mindig jól egyeztünk, inspiráló személyiségüket nagyon fontosnak tartom: Gálovics Zsuzsanna

12045737_1636999749908316_6379032797920246707_o-1-.jpg és Ani Ambrus akiről most nem teszek ki fotót, de lényeg, hogy jó embereknek tartom, ahogy Por Csillám is és Halász Eszter. Nekik is sokat köszönhetek, még ha az utóbbi időben megritkultak a beszélgetéseink, találkozásaink. Mindezek ellenére sok közös pillanatot éltünk meg és rengeteget kaptam tőlük, s ezt köszönhetem a Der Stern klubnak is.

Fontos, hogy sse felejtsük el azokat akik segítőkészek és nem verik a mellüket a nagy semmire. Nagy csodálja vagyok ezeknek a csajoknak, hisz nagyon nagy formák, egyéniségek, stílúsosak!

11755840_1605795249695433_4938476391649054049_n-1-.jpgEzernyi jót tudnék leírni róluk, mert ismerem őket és azt hiszem ők is ismernek engem, tudják, hogy nem vagyok egy visszahúzodó, csendes srác, hanem sokszor harsány és törekvő! Nyilván mindenkinek van kisebb nagyobb hibája, mert senki sem tökéletes, de a barátság ott kezdődik, hogy nem megváltoztatni akarjuk a másik felet, hanem elfogadni. Millió puszi nektek!

Nem gondoltam, hogy ennyi jót beleírok a cikkembe, de azt gondolom, hogy ez is kell, megtisztelő lehet, hogy nyilvánosan köszönöm meg nekik mindazt amit tettek és amilyenek. Minden további ismerősöm akik ebbe a kategóriába tartoznak, köszöntök és üdvözlök. Rátok is gondolok!

Aki a legeslegjobban hiányzik nekem, az Horváth Erika, hiánya mai napig is óriási légüres tér .... akit nem tud pótolni semmi sem.

11255463_1581420815466210_8652817425967999389_n-1-.jpgAzt hiszem lelkileg ő állt hozzám a legjobban és a mai napig nem találtam hozzá hasonlót. Nagyon intelligens volt és nagy tapasztalattal rendelkezett, én bármiben kikértem a véleményét, mindig fantasztikus tanácsokkal tudott ellátni. Tudom, hogy figyelsz és vigyázol is rám, s köszönöm, az örök világosság fényesekdjék neked és hiszem, hogy van még közös pontjaink egy másik világban, egy másik univerzumban. Örökké a szívem és lelkem barátja maradsz, szeretlek!

Nagyon érdekes, hogy milyen világot élünk, de egyre inkább minden a külsőségekről szól, a pénzről, nemdebár Demci Zoltán, Kovács Ádám, Berta Asrum ( aki pénzért bármit és bármikor ) vagy Eric Black ( aki azt hiszi nagy szervező menedzser, de inkább csak egy kanál fosban vergödő tini taknyos )?

Nagyon megy a dicsekvés itt a legtöbb embernek, sokszor érzem a melegek csak azért dicsekednek, hogy megmutassák, milyen nagy sztár melegek, de ettől még semmi sehol: Gál Szilárd, úgye? Szerintem az amit mutatsz magadból az jóval több, mint ami valójában vagy, noha könnyű ha valakinek a hátán fellehet mászni a csúcsra ... ! Én boldog vagyok, mert elnézlek téged és a hozzád hasonlókat, hogy elétek dobnak egy marék maradék morzsát és azt ti úgy élitek meg, mint a csodát. Nincs minőség, de van celebkedés. Tudjátok én megeszem a húst és vannak utánam olyanok akik a csontra is ráharapnak, azt hihetve, hogy maradt rajta 1. gramnyi húsi, .... de szólok és nagyon jól cupákolok, szóval hús nem marad soha.

Nem akarok messze menni, csak itt van a szomszédban Endrődi Éva énekesnő, aki azt hiszi mindig elegáns, de valahogy a tükör mindig elmarad, mert nem igazán néz bele. Legtöbb műsorát végignézem, de nem sokra vitte, ha azt nézem, hogy csakis amatőr televíziónál látják vendégül vagy éppen kínálnak egy falatnyi munkát. Társa Horváth Gyöngyi aki azt hiszi, hogy még mindig fénylő művészcsillag, de hát már elfonnyadt szegfű ... mondja meg nekem, minek kell erőltetni ami már végképp nem megy. Az nagy próbléma, amikor a tehetség elmarad és ti szaladtok azt gondolván, hogy veletek van a tehetség. Kicsit szánalmas és ciki. Itt is igaz, hogy néha a több az csak ront, s ez nagyon MŰ!!!

Máté Tamás Fábián, te vagy az aki az összegyúrt személy vagy, benned aztán van dögivel beképzeltség, önteltség, üres és sötét ész, valahogy Téged sem az eszedért tartanak fontosnak és a köztudatban sem azért vagy. Fehér István Zoltán, te csak hitegeted az embert, na persze mindenre elszánod magad, de itt megreked minden. Tudod rájöttem, olyan vagy, hogy ha nincs ló, jó a szamár is és mindegy, hogy ki van melyik szerepben ( én, te, ő, mi, ti, ők ), mert te így nem fogsz jutni az egyről a kettőre. Egyről a kettőre a kedves lakótársam sem jut, s nem is fog, hogy is lehet, ha szerencsétlen egyik veremből a másikba, s már a környezete nélkül megszünt létezni. Ez van ha valaki nem látja be, hogy az Életben sokszor egymagunk kevesek vagyunk a túléléshez. Ostoba az aki ennek ellent mond, hisz igaz, hogy sokszor kevesek vagyunk a túléléshez. !!! László Szaniszló, aki kiadja magát valakinek, s kiderül, hazugság. Remélem becsukják az ilyent a börtönbe és ott rohad meg, mert emberektől kicsalni pénzt, azt profin megtanulták. Igaza van az én kedves kolléganőmnek Snicer Katalinnak, hogy naiv vagyok, de ezekből tanultam. Gorka László már egy ideje nem izgat, elfogadtam, hogy nagy szája van, de gyakorlatilag semmi sehol, talán csak egy szellő volt, hisz sem intelligencia sem társadalmi létezése nincs. Amolyan antiszociális, beképzelt senki. Kovács Krisztián aki üldözött a szerelmével, s alig tudtam levakarni magamról. Nem egyszer és nem kétszer követett és próbál az életemre törni, na persze fegyvere, hogy általában az ajándékokat visszaköveteli. Itt nincs amiről titkolózni, a valóság az, hogy minden meghurcoltatásom azért volt, mert nem adtam neked a szívem, s hiába mondtam neked, te észre se vetted, hogy beszéltem hozzád. Az volt a legrosszabb döntésem, hogy szóbaálltam veled, mert egy életre meggyülőltem a magad fajtát. Arra is rájöttem, hogy sok sok ember naiv és befolyásolható, mert elhitték azt amit te tálaltál, de bárcsak tudta volna mindenki, hogy megszerkeztettél mindent és a valamikori honlapomat is feltörted és elloptad. Én szoktam mondani és mondom, hogy Isten bottal nem ver és mindenki azt kapja amit megérdemel. Azt hiszem most kellene nézz a tükörbe, mivé lettél ... . Jean Zoly, aki azt hiszi, hogy valaki, de hát na, csak egy hétköznapi hervadó virág. Aki annyira nagyra tartja magát, mint te, legalább lakhatna tiszta lakásban, de hát rendetlenség és mucsok, szemét az egész lakás. Valahogy nehéz elhinnem, hogy egy olyan ember aki nem jár dolgozni, otthon pöfeszkedik, nem tud három kutya után takarítani, s na meg a cica után. Oh Jézusom amit nálad tapasztaltam. Jézus Máriám!

Zsemján Bertalan te meg pont az vagy ahol a helyed, az ellenségem vagy. Büszke lehetsz magadra, hogy egy bestelen, gerinctelen magyar vagy. Te még rosszabb balkáni habitussal rendelkezel, mint én, hisz te mindent csak verekedéssel intéznél el, s főleg csak azzal tudod kiharcolni az igazadat vagy az éppen csak általad vélt igazadat. Te nem tudsz lakni sok ember között, mert alkalmazkodni annyira nem tudsz, hogy az leírhatatlan. Beteges hajlamaidat mindenki ismeri, s nem tudok elmenni amellett sem, hogy nem tudsz hűséges sem lenni, no persze ezáltal őszinte sem.

Rájöttem, hogy nem szabad véka alá rejteni a tényeket, a dolgokat. Mindig is csak azt súlykolta belém sok ember, hogy hallgassak, de nem fogok, itt és megkezdve kitátom a szám. Üvöltő oroszlán leszek és csak éjszaka leszek szende kis "nyuszis" oroszlán.

20160707_090824-1-.jpg Persze magammal kapcsolatosan is kitátom a szám, hisz én is egy tele hibás személy vagyok. Ami nekem még müködőképes, az a  lelkiismeretem, s mindig megszólal. Sokszor sok esetben bocsánatot kértem, amire nagyon sok ismerősöm nem képes, mert vagy nagy az önbizalmuk vagy éppen a büszkeségük nem engedi, oh, hát minek is engedné ... szomorú és ezt rossz tapasztalni. Persze lármáztam én is, nem egyszer, s nem kétszer, csúnyán beszéltem, és tettem nem kívánatos dolgokat, de ki nem? Az kővezzen meg aki makulátlan tiszta és sajnos sokszor sokmindent azért nem tesztek meg vagy éppen megtesztek, mert a szomszéd ( mások ) szava többet ér, mint a sajátotok magatoknak, az, hogy eltudjatok számolni a lelkiismeretetekkel, ha egyáltalán van olyan és ha még müködő képes.

Koncz Zsuzsa - Jelbeszéd

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Vas megye

(Mikes Jácint Tóbiás, 2018.03.05 15:39)

Éltünk lapjai ... gyarapodik a könyv!
Ki is kell mondani az igazat, mégha sok embernek nem is tetszik, mások ebből tanulnak!
Jól teszed, az élet téged igazol Csongor!

Régen

(Márton Erika Monika, 2016.09.07 16:37)

A cikked nagyon jo... kinek nem tetszik "irjon haza":)))

Bécs

(Por Csillám , 2016.09.07 16:30)

Sajnálom ,hogy ritkábbak a találkozások .. .De nem is akarom mindig a munkárafogni ....sajnos igyalakult mostanában remélem lesz ez nemsokára másképpen is......

Bécs

(Tschongor Attila , 2016.09.07 08:56)

A találoskérdésre egy megfejtés van ...

Bécs

(Lehel Dóri, 2016.09.07 08:33)

Nagyon jó lett :) !! Könyveid mikor olvashatjuk ?

Re: Bécs

(Tschongor, 2016.09.07 08:34)

Köszönöm és egyszer biztosan könyv is születik.

Debrecen

(Kiss Gabi, 2016.09.07 08:15)

érdekes, jó kis összefoglaló

Re: Debrecen

(Tschongor, 2016.09.07 08:16)

Köszönöm

 

 

 
>