Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Baba-mama rovat

2017.10.19

cejw71_usaasyip.jpg​Ez a rajz kezdetnek elég sok mindent elmond. A terhesség után következik az az időszak, ami talán a legszebbnek mondható, majdnem annyira megható, mint a kenguruk esetében, ahol a nőstény az erszényében hordja újszülöttjét. Szeretet, ragaszkodás és meghittség jellemzik. A kutatások kimutatták, hogy mennyire fontos szerepe van a szoptatásnak és azáltal az anyatejnek. Az anyatejben minden fontos vitamin és immunrendszer erősítő megvan. Intelligencia szint nővelő is és természetes gyógyszer és egészség szolgáltató is. Az sem probléma, ha az anya tud szoptatni 1 éves korig, feltéve, hogy van elég anyateje. Fontos hogy mindezt befolyásolja az, hogy melyik anya milyen minőségben élte életét és DNS-e milyen "adottságokkal" rendelkezik. Sok fajta rákos megbetegedés elkerüli azokat az anyákat, akik sokáig szoptatnak és folyamatosan minőségi életet élnek. A gyerek is erős immunrendszerrel kezd fejlődni, ami nagyban hozzájárul felnőtt életének minőségéhez és milyenségéhez. A szoptatás ragaszkodást is szül és nagyobb bizalmat, szeretet is mindenekfelett.

Kedves mamák, soha egy percig se feledjétek, hogy a babavállalás első sorban ajándék az élettől és a kapcsolatnak, másod sorban az élet legnagyobb feladata. Becsüljétek meg és azt kapjátok vissza amit adtok. Azt is tudni kell, hogy minden szülő részéről a kapcsolat más vizekre kerül, hisz a baba megérkezése után ő van a központban. Őt kell szemelőt tartani, az ő első 7 éve a legfontosabb. Egy kedves ismerősöm jól fogalmazott amikor azt mondta, hogy a baba olyan, mint egy üres valami, ami azzal telik meg, amit a szülők belefektetnek. Ez így igaz és ezt is úgy kell tenni, hogy mindig tudatában kell legyen mindenki, hogy a baba az nem egy tárgy, hanem egy emberi lény aki a belefektetett értékeket és jellemfejlődésével együtt a világé lesz. A gyerek áldás, mert a szülők újra iskolába kerülnek ... a gyerek tanul a szülőtől, de fordítva is igaz. A türelem ott mutatkozik meg, amikor baba születik. A szeretet is akkor mutatja meg milyenségét. Sőt, azt se felejtsük el, hogy a baba megszületése után bontakozik ki a szülők kapcsolata, házassága. Ha akkor nem működik a kapcsolatuk, akkor igazából korábban sem működött. Ez szégyen vagy nem szégyen, be kell látni.

Baba-mama rovat, visszatérve a témára. Mindig játszva tanuljatok és tanulva játszatok. Azt gondolom, hogy természetesnek tartom, ha a mama gyereknevelésin marad minimum 3 éves koráig a gyereknek. Soha ne kényeztesd el, ha szeretne valamit, akkor megkaphatja, de ne rendszeresen. Azt hiszem a tudatosság és a tudatos élet már a baba-mama idejének elején kell elkezdődjen átadásra. A baba-mama időszak a realitásról kell szóljon és nem a mese világ reálissá tevése. A természetesség mindenek felett, mondom én férfi létemre. A baba-mama kapcsolat befolyásolja a lelki világokat, a tudatot, a közérzetet. A sírás a babáknál eleinte az egyetlen kommunikációs lehetőség. A sírás nem arra adatott természetességgel, hogy azonnal babusgatásra ugorjon a szülő, hanem arra, hogy feltérképezze mit szeretne a baba. Ezt legtöbb anyának éreznie kell. Ha nem érzi akkor foglalkozzon többet a babával. Ebben az időszakban az anyának minden addigi hobbyja háttérbe kell szoruljon, például: kondi terem, sorozat filmek, szex, bulizás, barátok (aki ezt nem érti meg, az nem is igazi barát és lila fingja sincs a baba-mama időszakhoz) és sok más.

Ellenben az elmaradt szabadidős programok helyett újak születnek és méghozzá olyanok amiket a szülök a babával/babákkal együtt tud élvezni. Ilyen a vizes közös programok, a játszótéri események, ahol a mama újra gyerekké tud lenni, ha nem volt gyerekkora, akkor gyorsan kell hozzászokjon és kérjen tanácsot megfelelő és kompatibilis személytől.

Mindenkinek jó időtöltést és megfelelő jó döntéseket! heart

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.