Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ingoványos vad világ

2016.11.19

koncz-zsuzsa-1-.jpg

 

Koncz Zsuzsa 1946-ban született és 1962-től töretlen karrierjét építette fel, amelyet 97 magyarországi és 24 külföldi önálló lemeze övezi, ebből 40 album. Legutolsó albuma most jelent meg "Vadvilág" címmel. Fantasztikus érzés tölt el, hogy albumát a kezemben tarthatom és örömöm kiteljesedik abban, hogy 2017. március 11.-én jelen lehetek a 11.-ik Papp László Sportaréna gigantikus koncertjén, amely most már jubileumi újra, hisz a 40.-ik albumját is bemutatja a nagyközönségnek és azt hiszem a koncertje kötödni fog a március 15-kei ünnephez, illetve március 7-kei 71.-ik születésnapjához.

Az album egyszerűen modern és teljesen más, ellentéte a 39-ik albumának, hisz akkor Tündérországról énekelt, most már Vadvilágról. Az album tartalmaz tizenkét fantasztikus dalt, melyre csak a közel álló szövegírók írtak dalokat és hagyományosan Závodi Gábor és Bródy János hangszerelte azokat. Teljesen száz százalékosan mondható, hogy ez az a lemeze mely a karrierje csúcsát jelentheti, hisz a legjobb, a leghatásosabb, a legmeggyőzőbb, a legigazabb, léleksimogató, imádnivaló korong.

A pop-rock NAGYASSZONYA letarolta a pályán lévő összes előadót és ilyen karriert nem tudhat magáénak csak egy két pályakollégát. A korong hangzása olyan, mint a gyorséttermi kaja, eteti önmagát, DE abban mégis különbözik, hogy ez egészséges, igazságos és őszinte, gyógyír a léleknek.

Az első dalhoz videóklipp is készült, nézzük is meg:

Számomra ez egy léleksimogató és támogató dal, fantasztikus szöveggel és még fantasztikusabb dallammal és Koncz Zsuzsa páratlan kellemes és karakteres egyedi hangja. Ütős refrénje lehengerli az embert és fülbemászik:                                                                                      "Talán szárnyalunk, talán elbukunk, / Még nem tudjuk a holnap merre tart. /     De még itt vagyunk, / s míg együtt álmodunk nincs baj, / Hisz örökre összetart / A szeretet és a dal! / A szeretet és a dal!"

a második dal - "Jobb, ha vársz még (nem adjuk fel)": nagyon okos dolgot ad tudtunkra és kezd bevezetni minket a mai valós világba ... természetesen itt a hangsúly folyamatos és érdemes figyelmesen hallgatni!

a harmadik dal - "Ingoványos vad világ": a korong címadó dala és teljesen felépíti és hídat képez a Tündérország - megjelenése és a Vadvilág lemez megjelenése közt, közel három évre rátekintve. Azt gondolom, hogy nagyon hatásos a zenéje és a szövege, nagyon tetszik a refrénje, mely olykönnyedén karolja fel a verzéket.

a negyedik dal - "Közös hazánk": rólunk szól, a hétköznapjainkról, azt hiszem ez a dal szívügyünk és őszinte és kendőzetlen leírása a valóságnak, pontosabban a valóságban lévő helyes útmutatást jelzi, hiteles az előadóművésztől, mert tiszta szíve és lelke hallható a dalban, töretlen pályafutása meg igazolja mindezt!

az ötödik dal - "Ne mondd ( hogy nincs remény)": ez is arra buzdít minket, hogy ne veszítsük el a reményt és ne panaszkodjunk túlzásokba esve, mert: "Ne mondd, hogy fáj, / ne mondd, hogy kár / Ne mondd, hogy minden hiába már / —//— "

a hatodik dal - "Barátság": minden idők legjobban megfogalmazott dala és számomra a legkedvesebb dal. Tökéletesen írja le, mi az a barátság és nagy igazság van benne: " Ha van egy barátod, kárpótol mindenért."

a hetedik dal - "Mi lett belőled": a változásról ír, valahogy mintha párhuzamot vonna az előző albumja és a mostani albumja tematikája között. Mintha itt következne be és tudatosulna, hogy teljesen megváltozott minden a "Tündérország" után és most ezt egy dalban szépen megfogalmazza. Isteni a dal és a szöveg, egyszerűen Bródy János a maga egyszerű szövegeivel nagyszerűt alkot, s ezek Koncz Zsuzsa szájából, fantasztikusan és könnyedén jut el a hallgatókhoz, szívünkbe és lelkünkbe. VILÁGSZÍNVONAL!!! heartheartheartheart

a nyolcadik dal - "A holnap még vár ránk (valahol)": könnyed és tanácsokkal ellátó dal. Azt gondolom, hogy a mondanivalója ennek a dalnak és összességében mindegyiknek, annyira komoly és igaz, hogy tisztára ritka, de nem csak a magyar zenei palettán, hanem a világzenei palettán is. Ez a dal felemel és totálisan magával ragad, annyival magával ragad, hogy szinte rongyosra hallgatom minden áldott napomon. Olyan, mint a minőségi drog, amire rászoktam, függő lettem!

a kilencedik dal - "Ez nem a valóság": de ellenben a legkomolyabb dal és a zenéje tovább fokozza a függőséget, annyira jól van feléppítve a lemez tartalma, hogy már most tudnám kijelenteni, hogy ÚJRA HALLGATOM A LEMEZT! Az első daltól kezdve fokozatosan beleépült és beleépül a hallgatók lelkébe és szívébe és a nyolcadik daltól kezdődően a hallgató azon kapja magát, hogy ez csúcs lemez és a függőség már megvan! S azt hiszem és tudom, hogy ez csak fokozodni fog, de NAGYON!

a tizedik dal - "Történelmi lecke fiúknak": egy Ady Endre vers, teljesen politikailag átfűzőtt, Bródy János tökéletesen és hatásosan, drámaiasan megzenésítette és nagyon keményen odatesz a lemezre a magasra ívelő csattanást!

a tizeneggyedik dal - " Addig jár a korsó ...": a korong magasra ívelő csattanását képezi még mindig, egy nagyon közismert mondást átírva és megzenésítve. Minden sora a dalnak igaz és sokat elmondó, egyszerűen manna a testnek és léleknek! Szívbe hasít és gondolkozásra sarkant, egyszerűen bámulatos amit Koncz Zsuzsa és a köre tud alkotni és adni hazánknak és világnak: "... / Addig jár a korsó / míg csak el nem lopják / Nálunk nem számít, így van már rég / Addig jár a kútra / míg csak el nem kapják / - és az lesz a vég / ..." Tökéletesen a mai politikai világra is ráhúzható, ahogy a "Sárga rózsa" vagy a "Ha én rózsa volnék" című nagy slágerek. Totális magasságokban vagyunk és a csúcson kell befejezni egy életművet, egy lemezt, egy csodát, egy világszínvonalú minőségi alkotást, s ez itt a tizenkettedik dal - "Sírva vigad a magyar": e átfogja Zsuzsa pályafutását, a magyarok történelmét, a valóságot, a múltat-jelent-jövőt. Honnan indultunk és hova jutottunk, ezt érzékeltetném én is külön: "Messziről indultunk, / s nem tudtuk hová jutunk, / Itt eléggé tetszett, ezért hát itt ragadtunk / Hiába mondták a szomszédok / ebből lesz még baj, / Sej, haj, sirva vigad a magyar! / ... / Egy nyelvet beszélünk, / mégsem értjük egymást. / A szavaink értelme / a szándéktól változik át. / De, ha együtt éneklünk újra / a jövőben bízunk majd, / Sej, haj, sirva vigad a magyar! / ..."

koncz-zsuzsa-474-279-84916-1-.jpg

 

Személy szerint KÖSZÖNÖM Koncz Zsuzsának ezt az albumot, köszönöm Závodi Gábor, Bródy János, Tolcsvay László, Maróthy Zoltán, Gerendás Péter, Müller Péter Sziámi közremüködését és örök hálám amiért ezt a lemezt meghallgathatom. Folytatodik az életmű alkotás és nagyon várom az Aréna koncertet és bízok benne, hogy sikerül találkoznunk és nagyon nagyon nagy rajongója vagyok a művésznőnek! Fantasztikusan GRATULÁLOK és Isten Éltesse a előadóművészt, az albumot és a közös munkát a résztvevőkkel együtt!

heartheartheartangelheartheartheart

heartheartheartheartheartheart

angelwinkangelwinkangel

enlightenedenlightenedenlightenedenlightened

heartenlightenedheart

heartheart

heart

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(László Mezei, 2016.11.23 22:25)

Ezer köszönet gratulálok!

...

(Antalné Patai, 2016.11.20 17:08)

Ugyan meg minden szamok nem hallotam de amit az mar nagy siker .Azt nagyon sajnalom hogy igazi utod nincs aki eszt igy tovabb vigye mert nezzunk csak korul ezeknel a fiatal generacional igy sajnos nem az igazi a tudasuk .Ezt valahol tanitani kellene igaz a tehetseget nem lehet .Sanos ok mar nem az ifju generacio.

Re: ...

(Joseph Falcon, 2016.11.20 17:10)

Az igazi elkötelezettség, ŐSZINTESÉG és ALÁZAT hiányzik! Itt rontják el sokan.

őrhalom

( Járja András, 2016.11.20 06:01)

Minden egyes szavával egyetértek a leírtaknak!!!! Csak gratulálni lehet és megköszönni ezt a nagyon jó lemezt