Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krimi sorozatok

2019.05.31

 

temeto..jpgMint ismeretes nagyon szeretem a krimi sorozattokat nézni. Szinte az összes létező olyan sorozatot végig néztem ami valamire is való. Olyannyira krimi rajongó vagyok, hogy könyvekben is abszolút ezt a tematikát keresem folyamatosan. Személyes véleményem, hogy ebben a fajta témában a legnehezebb írni vagy akár filmet is készíteni. Rangsoroltam az általam átélt élmények alapján a filmeket és egy TOP 5-ös listát mutatok be kisebb kommenttel. 

5. Columbo hadnagy, a sorozat nem rossz, igen érdekes, kicsit idegesítő a főszereplő viselkedése, azt hiszem kicsit Poirot sorozat utánzat. Érdekes gyilkosságok, de unalmas felderítések. Néha olyan érzésem volt, mintha hézagok lennének egyes eseményszálak közt, melyeket egy - egy sorozat végén nem érzek "betömve".

4. CSI Miami Helyszínelők, igazán jó sorozat, minden részlet nagyon szépen kidolgozva, magával ragad mindig ezért mindenképpen megérdemelten van ebben a TOP 5-ös listában.

3. Poirot, a belga detektív aki mindent megold, a legintelligensebb főszereplő. Imádnivaló karakter. Agatha Christie könyveit is olvasva elmondhatom, hogy a krimikirálynő címet joggal érdemelte ki és a filmmegvalósítás is fantasztikusan sikerült, így a film részét tekintve a nagyon szép dobogós harmadik helyet nyerte el! A főszereplőt megalkotó színész hangja is egyedülálló, világsiker. Megunhatatlan és erősen figyelemfelkeltő.

2. Döglött akták, nem véletlen a második dobogós hely, hisz a magányos Lili gyilkossági osztály nyomozója egy igen vagány csaj, teljesen szeretet hiányos, de igyekszik ura lenni a helyzeteknek, természetesen mint minden ember esetén, neki sem sikerül mindig. A sorozat nagyon jól bemutatja a hétköznapok valódiságát, realitását. Bebizonyítja, hogy a múlt nem törölhető el csak úgy, sőt kísér minket a jövőben és él a halálunk után is. A gyilkossági osztály összetartó csapat és lélektanilag is nagyon sok mindenre tanít. Szerintem pszichológiai tananyagnak simán betenném és ajánlom nagy szeretettel mindenkinek.

1. Dr. Csont, az abszolút kedvenc, az aranyérmes. Annyira megfogott a film, a karakterek, főleg Dr. Temperance Brennan  bűnügyi antropológusé, aki a való életben is e téren dolgozik Dr. Kathy Reichs néven. A karaktert ő találta ki és az egész sorozat az ő munkájára épül fel alapvetően. Annyira megfogott ez a sorozatbéli karakter, hogy ha én visszatekerhetném az idővonalamat és kezdhetném újra az életemet, akkor jómagam is antropológusnak tanulnék. Mint tudjuk ez nem lehetséges, így lemaradtam erről a tudásról, de itt ez a csodás sorozat és egyszerűen megbabonázott. Kiélhetem benne minden vágyódásomat az antropológia iránt, a csontok iránt és a krimi iránt. Ez is bemutatja a valós gorogorszag-2005-szeptember-158.jpghétköznapokat, egy család nehézségeit, egy szerelem kibontakozását és annak minden hátrányát, sőt a munkával való veszélyeket is, melyek kihatással vannak a magánéletre is. Sikeresség és a munka szeretete, a megbecsülés, a csapattevékenység, csapatpszichológia mind - mind benne van! Tömény, de nem érzi a néző, hogy sok lenne, ez a tökéletes sorozat. Köszönöm!    

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bécs

(Robert van der Peek, 2019.06.01 11:42)

En pont Columbo felügyelőt tennem az első helyre. ott teljesen szétvisz az ideg a végére, hogy ki volt a gyilkos. remek sorozat!
A CSI-rol mar tobb helyen olvastam hogy teljesen komolytalan, szakmailag egyáltalán nem igy mukodnek a dolgok, ez csak a Hollywoodi máz.... olyan teszteket csinalnak meg percrken belül, amikre egyébként lehet heteket, honapokat kell várni, sebaj, kis csúsztatás.
En az eredeti sorozatot szerettem a CSI: Helyszínelőket.
Doktor csontot sose szerettem, pedig David Boreanazt nagyon csiptem az Angelben. egyik kedvenc sorozatom volt.
Döglött aktakbol sztm egy részt sem láttam.