Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rohan az idő

2017.07.06

Hát, ez is meg lett Istennek hála. El is jutott hozzám, s sikerült elolvasnom egy nap alatt, s átgondolni, megfogalmazni gondolataimat szintén egy nap alatt és döntésemet meghozva most nyilvánosan is lapra vetem.

Tökéletesen körvonalazódott bennem, hogy a politizálás teljesen magánügy, ahogy a szexualitás és házi titkok. Nagyon nagy meglepetést okozott a könyv nekem, mindkettő irányba, pozitívba és negatívba. Sok helyen csak alátámasztotta azt amit eddig is tudtam, hisz más előadóval is készítettem interjút vagy éppen beszéltem a múltról és az akkori elhangzottak most újra csak megerősítést kaptak papíron, könyv formájában.

Stumpf András újságíró, publicista nagyon érdekesen írta meg és publikálta ezt a könyvet, kár, hogy sok helyen egészen érthetetlen szavakat használ, talán direkt módon, hogy ösztönözzen, megkeresni azt a szót és jelentését. Tetszik ez a fajta publikálás, de nem gondolom, hogy jellemző lenne.

Szörényi Levente nagyon tehetséges művész és meghatározó alakja a magyar zenei palettának. A könyv alátámasztja, hogy Koncz Zsuzsa szekerét a politika nyomta, Bródy János szekere ment a maga módján, de ez inkább Levente érdeme, szerintem. A rendszerváltás után mindketten (Koncz Zsuzsa és Bródy János) mélyen belenyúltak a politikába, Koncz Zsuzsa a fennmaradásért és Bródy János meg Koncz szekerén haladt. De persze, persze a közönség is segített, mégis csak az elmúlt 50 év zenei világát színesítették és bemutatták a művészet minden elképzelhető szépségét, csillogását és a hétköznapok valóságát, amiben fetreng a mindennapi ember, akárhonnan is nézzük.

625c30b2d839b4ec2fd4609c8cfb2e5f.jpgbrody-janos.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Dolgozott Kovács Katival, egy triós lemezzel kezdve, Adamis Annával ... A lemez isteni, de a lemezkiadó gyár dugdosta, ez Erdős Péter simlis cselekvése volt, neki a Neoton Família és Koncz-Bródy volt a kedvenc kategóriások. Mindenki más csak utánuk jöttek, de tudjuk, hogy leghátul kullogott Nagy Lívia, Edina Pop (Késmárki Marika), Harangozó Teri (Terry Black) és sokan mások.

 

maxresdefault-1-.jpg

 

Szörényi Levente művészete az Illéssel kezdődött igazán és a Fonográfban is kibontakozott, amit teljes mértékkel köszönök.

 

0003325.jpga-652856-1378722640-1377.jpeg.jpg

 

 

Megszületett még az egyik legszebb rockopera, ami minden idők legnagyobb műve Szörényi Leventének, az István a király. Aztán későbbiekben lemez született duettben Rost Andreával, aki fantasztikus operaénekes. Szinte nélkül a trió operadívák egyike, Miklósa Erika és Sass Sylvia mellett.

 

maxresdefault.jpgmindigveled_l.jpg

 

A könyv őszintének hat és azt gondolom, hogy én amit tudok arról a bizonyos zenei palettáról, egyeznek Szörényi szavaival. Attól viszont nem tudok elvonatkoztatni, hogy nem egyértelműsített bizonyos tényeket, csak utalt rájuk. Ebben a könyvben végül is benne van, hogy Kovács Kati karrierjét Koncz Zsuzsával keresztezték és ez annyi feszültséget szült, amennyi elégséges ahhoz, hogy köszönő viszonyba se legyenek. Pedig el kell ismerni, hogy Kovács Kati tehetsége ezerszer felülmúlja Zsuzsáét. Nem véletlen, hogy Szörényi Levente akart nagy hangra is dolgozni, több oktávos terjedelemben és nem csak lavírozni az 1 és 1,5 oktáv között.

Egyszerűen lassan áll össze a kép, de nincsen baj ezzel. Mindenképpen fontos, hogy nem mérvadó, mi az igazság. Számunkra ők már ikonok és generációk sokasága nőtt fel slágereiken. Tisztelnünk kell őket, mert Koncz Zsuzsa is megtanult szépen tisztán énekelni. Az, hogy hisztis volt, hát Istenem, a mai fiatal lányok még rosszabbak. Ez igazából semmi újat nem mutat fel a művésznőről és a múltról sem.

Szörényi Leventének köszönöm a szavakat és a könyv tartalmát, s külön Stumpf Andrásnak, hogy könyvbe kötette. 

Kicsit eltérve a könyvtől, meglátásom szerint egészen egyértelmű, hogy Magyarországon nehezen vonatkoztatható el a politikától a művészet. Így nagyon pontosan fogalmazva, a politika és a művészet között = jelet téve, kijelentem, hogy egy és ugyanaz mindkettő. Magyarország kicsi ország és könnyű összekavarni múltban és jelenben a szar-t a szár-ral.

Elég egyértelmű: Erdős Péter - Neoton Família, Koncz Zsuzsa, Bródy János, ...

                              MSZP - Koncz Zsuzsa, Bródy János, Mátrai Zsuzsa, Bangó Margit, ...

                              Fidesz - Kovács Kati, Zséda, Szörényi Levente, Ákos, Majka, ...

Akik politika mentes művészetet képviseltek: Harangozó Teri, Kovács Erzsi, Záray Márta és Vámosi János, Sass Sylvia és még egy páran ... sajnos közülük sokan már az égiek között alkotnak és szórakoztatnak, művészetüket kibontakoztatják. Köszönöm szépen.    

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

High blood pressure

(ANeveliemype, 2018.10.07 17:40)

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/le-meilleur-viagra-ou-cialis/