Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szenzáció és az Év felfedezetje újra!

2015.03.25

946296_493556090725445_185881839_n.jpg

Köszöntöm az olvasókat ezúttal fantasztikus örömmel és nagy boldogsággal, hiszen az a megtiszteltetés ért, hogy Lili Peterdi, született Nagy Lívia, édesanyja szeretett húga után (aki a koncentrációs táborból visszajött, tífuszosokat ápolt és ő elkapván meghalt) Lili (Lil) nevet szerette volna adni csodás babájának. Akkor már a szocializmus volt és a kórházban, írták be a neveket, idézve az orvost: „ez a név jó volt a báróknak meg a grófnőknek, de ma már ilyen név nincsen” és erőszakkal beírta: Líviát. Magyar személyigazolványban hivatalosan ma Peterdiné Nagy Lívia lenne az a táncdalénekes aki ma a cikkem alanya, fantasztikus, energikus és bombasztikus művésznő akit nagyon nagyon tisztelek és szeretek!

A művésznő közreműködésével közel 5 órát beszélgettünk, amely alapja a cikknek. Azt hiszem elmondhatom, hogy kacagva, sírva és komolyan, szavakkal megrajzoltuk a múltat, jelent és a jövőt, egybeláncoltuk, mint egy nyakláncot!

„Szerintem azt én elkezdtem az anyám hasában!”, mármint az éneklést, „a lakóknak minden délután halandzsáztam, szerintük (szerintem is) édes kisbaba voltam, hisz mindenki örökbe akart fogadni”. „Hogy abban volt e dallam is, azt nem tudom, de imádtak ...”. „Dobáltak le nekem csokoládét” és „így kezdődött a karrierem, hogy halandzsáztam!”.

„Aztán később, volt egy nénikém, anyukámnak volt a nagynénje, ő észrevette, hogy jó fülem van”, „amikor nálunk volt vendégségben, akkor mindig az ölébe ültetett” és mivel operett színésznő volt, az összes operettet megtanította. Jelentkezett a rádió gyerekkórusába, elénekelte az összes operettet, „gyerekdalt egyet sem tudtam”, énekelte például: a - Sétál az utcán egy szende kislány -.

 A rádió gyerekkórusában énekelni és hegedülni tanult, de 14 évesen abba hagyta a hegedülést, mert elvágta az egyik ujját. Későbbiek folyamán visszatért eme gyönyörű hangszer használatához. Visszagondolva „... Sok sok mindenen dőlt el, hogy nem lettem hegedűművész, amit ma már bánok végül is, mert ha hegedűművészként jöttem volna el Izraelbe akkor minden más lett volna.”

„Életem első fellépése, az 5 éves koromban volt, az apu elment az anyuval meg velem egy ilyen gyári rendezvényre ... és utána hazafelé, a Rottenbiller utcában laktunk és volt ott egy Jósika utca s a Jósika utcában volt egy Jósika vendéglő, ott az akkori divatnak megfelelően volt egy zongorista, egy bőgős és azt hiszem egy gitáros vagy szaxofonos”. A zenekar szünetelt,amikor „felmásztam a színpadra és elkezdtem a zongorát ütögetni, s akkor odajöttek, hogy ne ütögesd kislány a zongorát, és mondtam, hogy én tudok ám énekelni ...” Olyan hangnemben énekelt a kislány, hogy a zongorista rögtön leült, a bőgős megfogta a bőgőjét és a harmadik zenész pedig felemelte a mikrofonhoz. Akkoriban tér mikrofon volt, négyszögletes ami térben vette a hangot. Körülbelül 20 – 25 percet tarthatott az első fellépés, a zenészek megvoltak döbbenve a csodás hangon!

Az első fellépés után akik ott voltak, mind felvásárolták az összes süteménykészletet, Puncs torta volt a legtöbb, amit „nagyon szerettem”. „Az első gázsim csak süteményből állt ki és ez nagyon jól jött!” „Volt három testvérem otthon és nagyon szegények voltunk!” A zenészek a szüleinek azt mondták: „ezt a kislányt taníttatni kell, mert ez ... ez csoda!”

„Tulajdonképpen én, úgy lettem táncdalénekes, hogy a Magyar Állami Népi együttes hirdetett felvételt a kórusba és úgy emlékszem az ott volt a Korvin téren. Én oda elmentem felvételizni és akkor azt mondták nekem, hogy olyan szép hangod van kislány, nem illik a kórusba, ide operavégzettséggel veszünk fel embereket.”

Elküldték az Ifjúsági Parkba, ott már táncdalt kellett énekelni. „Bementem az első kottás boltba, és találtam két dalt, ami nagyon megtetszett. A két dal közül az egyik ugyan nem volt kimondottan táncdal, hanem musical, de azt végig egész életemben, amíg énekeltem, mindig a repertoáromban maradt az a Hello Dolly. A másik akkor volt divatos egy dal a rádióban, az hogy Van egy kicsi házikó, fehér házikó.”

Első vicces beszólása akkor volt, amikor eljött a csütörtök, mert mindig akkor volt egy olyan műsor, hogy Fiatal Tehetségek Bemutató Fóruma, Sármándi Pál konferanszié kérdésére hangzott el: „(- Hogy vagy?-) ...Hát nekem ez a cím amit itt adnak ennek a műsornak nekem nagyon nem tetszik. (– Miért? –) Hogy lehet azt írni, hogy Fiatal Tehetségek Bemutató Fóruma, amikor meg sem hallgattatok előtte és azt se tudjátok, hogy én tehetséges vagyok e vagy sem.” A közönség iszonyúan röhögött! J

"Azt úgy kell valahogy megírni, hogy Innen ki lehet aztán majd később választani a tehetségeket!."  Olyan röhögés volt, hogy tombolt a nép! Kisérte a Bajtala trió és óriási sikere volt a művésznőnek, amit most itt a kedves olvasóink megtudhatnak, sok más információval együtt! :)

Szegény családba született és alkotása ma is gazdagság és felemelő élő fa, élő érzés és kristály tiszta ékszer. Civilként dolgozott a Ganz - Mavag gyárban ahol Gabi bácsi aki „minden áldott délben adott nekem uzsonnát, gyümölcsöt és azt mondta: na kislány szaladj ki, a népligetbe napozni, megeszed amit adtam és úgy jössz vissza!”

1_13.preview.jpgGabi bácsi egyszer kiküldte a Golgotára, a művelődési házba, ahol gyakorolt a gyár zenekara a Syconor együttes. Azzal a céllal küldte el, hogy a salgótarjáni negyedik amatőr fesztiválon szerepeljen és kísérő zenekara legyen. „Elmentem!”

„Kiszólt nekem Hámor Rezső, akit úgy hívtak akkoriban, hogy Róka Rudi, s kiszólt nekem: Na mi van kis-anyám, mit akarsz? (- Énekelni akarok! -) Te vagy ma a harmincadik vagy a negyvenedik. (- De engem innen a gyárból küldtek és neked kötelességed engem beengedni! -) Na jól van gyere be kis-anyám, nyávogjál valamit.” Megakarták fogni, hogy hogyan és miként ért a zenéhez és megkérdezték tőle, hogy milyen hangnemben szeretné elkezdeni, mire a zongorán csak leütötte az egyik zongora  billentyűt és „azt hiszem ebben!” Így történt, hogy az Syconor együttes kísérte az elődöntőn,amely Budapesten volt megszervezve és az eseményhez nagy köze volt a Magyar Szovjet Baráti Társaságnak, énekelni kellett egy orosz slágert is, de nem oroszul, s akkoriban „volt divatban A Trombitás, Mary Zsuzsitól. Ezt én megtanultam!” Ez vezetett aztán a negyedik amatőr fesztiválra, Salgótarjánba, ahol a  selejtezők több helyszínen zajlottak. Lili Peterdi az öblös üveggyárban megrendezett selejtezőn szerepelt! A Magyar Ifjúság címlapján Gyarmati Zsuzsát írták a verseny esélyes győzelmére. Előfordult az a kialakult helyzet, hogy Lilit vissza tapsolták, ami tilos volt. A közönség tombolta: „kék szemű vissza, kék szemű vissza!”. Egy ilyen siker után nem lehetett, hogy más nyerjen, így megosztva az Arany Diplomát Kovács Ferivel kapták meg!

A gálaesten Dudik Erzsi közreműködésével Harangozó Teri adott neki ruhát, amire mondott egy árat, de később ajándékba adta az első sikerért! „Harangozó Terike nagyon jó ember, nem sokat kerültünk össze az életben, jártunk fellépni, de nem túl sokszor.”

Lili az Arany Diploma mellé kapott egy Drezdai utat, de nem ment el, különböző okok miatt, úgyhogy az ott maradt veszendőben. Jelentkezett a Rádió Stúdiójába, bekerült a Táncdalfesztiválra a „Hajszálon múlt” című dallal.

Barátság szövődött Mészáros Ágival, az ő lakásán tanulta a dalszövegeket, gyakorolt. Ő tanította sminkelni is. Áginak volt egy dala, a "Sajtkukac" amit a Lilivel szeretett volna felvenni a rádióban, de ezt Turán László és felesége Késmárky Marika (Edina Pop) ellopták. Későbbiekben Késmárky Marika énekelte fel a dalt a rádióban.

1969-ben 29 új arc, új énekesnő szerepelt a Táncdalfesztiválon, de Lili volt az egyetlen akinek a nézőtéren csak a szerzőnő és anyukája volt. Szülei és barátai nem mentek el.

A versenyen Balassa P. Tamás vezényelt és tanára is volt a Stúdióban. Poór Klári volt a konferanszié, nagyon izgatott volt Lili és belökték a színpadra szó szerint és a karmester intett, hogy mikor kell kezdeni énekelni! Nagyon kedves volt Tamás, mert akkora siker volt a dal, hogy a közönség virágcsokrokat dobáltak fel a színpadra és ő összeszedte és adta a kezébe a művésznőnek! Lili nem látta ezt a felvételt!

„Áldja meg a Jó Isten Balassa P. Tamást, szegény nem él már, drága jó ember volt!”

Szép pontszámot kapott a zsűritől, szavazás is volt, szavazólapokat kellett vásárolni és a szomszédban ahol laktak, egy kislány édesanyja benne volt a szavazást számláló bizottságban és összességében közel 20 ezer szavazata volt Lilinek, hisz Magyarországról laktanyák szavaztak rá, a gyárban ahol dolgozott, zsákokba gyűjtötték a szavazatokat és vitték a postára!  Romániában és Szlovákiában is méteres zsákokban gyűjtötték az érvényes szavazatokat.

A döbbenet az, hogy abban az évben kötelező módon be kellett jusson a döntőbe egy olyan énekesnő aki akkor ünnepelte 20 -ik jubileumát és így a szavazataikat elcserélték. idézve:

„Nagy Lívia kapott 1980 szavazatot, ezzel 20 pontot és nem jutott be a döntőbe. Azt is tudom, hogy miért, mert abban az évben be kellett kerülnie a döntőbe egy énekesnőnek akit imádok és soha nem bántanék, s ezért nem mondom ki a nevét. 20 éves jubileuma volt és nem lehetett, hogy ne jusson be a döntőbe. de nem mondom meg a nevét, mert tisztelem, azóta is szeretem, nagyon jó énekesnő volt, nem bántanám, ha Zalatnay Sarolta lenne akkor megmondanám, mert ... . Ő talán ezt nem is tudta.”

1971 –ben szerepelt a Made in Hungary – n, ahol helyettesítette Mary Zsuzsit, mert ő éppen disszidált. Két dalt énekelt Lili, az egyik a Hová és a másik pedig a Jó, hogy tied vagyok, végül aztán az utóbbi került be a versenybe!

Nyíregyházán a Magyar Rádió nyilvánossága előtt megtörtént, hogy négyszer tapsolták vissza Lilit és a sztárokat csak kétszer, vagy maximum háromszor. Ezt le is adták a magyar Rádióban, hogy Lilit vissza tapsolták négyszer is!!!

                                     10372337_627775123997221_9148510003255287591_n.jpg

Az Országos Filmharmónia Koncertirodájára behívta Zsigó Károly, hogy a Lipcse – Drezda német színes televízió megvenné a „Hajszálon múlt” című dalát amihez Károly írta a szöveget, de végül nem neki adták a lehetőséget, hanem Nagy Évának.

 1972-es Székesfehérvári Made in Hungary – re Mészáros Ági adott egy nagyon jó dalt, ami akkoriban óriási siker lehetett volna, mert ilyen Mary Hopkins - os volt a „Szíve hozta, szíve vitte el”. Ez már televíziós közvetítés volt.

A Made in Hungary előtt kollégák telefonáltak Lilinek, köztük Karda Bea is:

image.aspx.jpg„Lili, ezzel be fogsz futni, nagyobb  sztár leszel, mint én, olyan jó ez a felvétel, marha jó!” Abban az évben volt először, hogy minden dalt két énekes ad elő, különböző stílusban és hangszerelésben. Két héttel adás előtt táviratozott a Magyar Rádió, hogy nem találtak a dalhoz másik énekest, másik hangszerelést, technikai akadályok miatt kimarad. „Ugyanis abban az évben Koós Jánosnak kellett nyernie a Made in Hungary –t , az ő partnere volt Maróti Magdi. S ezek ketten meg is nyerték. Ezt én előre tudtam, hogy ki fogja nyerni. Mindenki tudott mindent a szakmában, csak a közönség nem. Minden honnan ki voltam söpörve.” Számomra megdöbbentő, hogy mennyire tudták egyeseknek szétzilálni a karrierjüket, ami nem igazságos és nem példaértékű!

Syrius együttessel végig turnézták az országot, hatalmas sikerrel! Keszler Pál felkérte, hogy szerepeljen egy olyan műsorban aminek a neve a Népek Barátsága együttes volt. Vezetője Varga András volt, aki Szovjetunióban népi kollégista, komoly párttag és az Operaház magánénekese volt. Stílusa idézve:

„Jó napot kívánok, Varga András vagyok az Operaház magánénekese, a Népek Barátsága együttes vezetője, holnapután 5 –kor érkezzünk. Na most hogy ha azt mondta a TSCS, hogy nincs rá anyagi keret, akkor azt mondta, jó akkor tudom, hogy hova kell telefonálnom.” Hivatalosan a papíron szerepelt két három nagy énekes neve, de ott sem voltak, a gázsijukat felvette viszont. Akik felléptek, azoktól is levett 10 % -ot, csak Lilitől nem, neki egyébként is nagyon kicsi volt a gázsija. Keszler Pálnál feljelentette, eredménye nem lett, de választása sem volt nagyon ... Nyíregyházán az árvíz idején, hidegben csináltak három órás élő koncertet, mitől mellhártya gyulladást kapott és beteg lett de így is elment a Színház és Filmművészeti Főiskolára, a Musical tanszakra felvételizni és be is jutott sikeresen! J, de nem tudta végig csinálni, szomorú történetéből egy szösszenet:

„ ... nem volt mit ennem, hol itt aludtam, hol ott aludtam, s jött a vizsga, kaptuk a vizsgaszerepeket, letettem az anyagot a főiskola lépcsőjére , írtam mellé egy levelet is, másnap az OSZK elküldött Szekszárdra énekelni.” Refrén énekes lett és így tudott megszabadulni a Népek Barátsága együttestől. Peterdi Lili áldott állapotba került és Fényes Laci bácsihoz ment segítséget kérni az Oriba. Segítséget kapott és elkerült a gyöngyösi Mátra szállóba énekesnőnek, munkakönyvvel. Terhessége kiderült és Manci néni karolta fel Gyöngyösön. „ Isten Áldja meg Őt és a kedves családját! A világ legjószívűbb, legrendesebb emberei voltak, akiket soha az életben el nem felejtek. Magam előtt látom a nénit a mai napig és a férjét is, Pista bácsit.

Megszületett a fia és sokáig nem is tudtak közösen lakni ... 

Az élet akkor sokadik alkalommal gyötörte meg, viselte meg, de most itt van nekünk és biztosra tudom, hogy értékei, gondolatai, megélt történetei, nagyon tanulságosak és értékesek a mai generáció számára! Élete megható és elgondolkozásra sarkal. Tanít és segít!

10835260_10203612533889036_8376521246363976161_o.jpg

Nyilas Tamással megalakították a Livi és Tom duót, az éjszakai élet azonnal megvette és hamar sztárok lettek. A Moulin Rouge – ba úgy mentek be az emberek, hogy Lili és Tom fellép?

Négy évig alkottak duettet, „Váradi Zsuzsi sokat volt a mi rendezőnk, szervezőnk. Irt nekünk egy gyönyörű szép szöveget a Hegedű tanár című olasz számra.” Akkor vette elő újra a hegedűt és kezdett el játszani rajta. Akkora siker volt, hogy Nyilas Tamással csak a Savoya bárban nyolc hónapig duettben énekelték!Siófokon az Éden bárban is sikert arattak.

10982472_10203612526568853_2888721651978965453_n.jpgSokan tanácsolták, hogy írjanak a Módosnak, a tévébe, mert neki vannak műsorai és hogy vegyék fel ezt a dalt. Közben a szomszédos Hangárban fellépő Korda György meglátta ezt a dalt az Édenben, íratott magának egy másik szöveget a Vándor Kálmánnal és úgy adták elő, hogy a függöny mögé odatettek egy lányt, mintha hegedülne, árnyékszerűen, nem élőben, ott énekelte a Hangárban. Egész Siófok rajta röhögött, lehet, hogy ezt nem tudta, „mi is úgy tudtuk meg, hogy jöttek nekünk röhögve mesélni, hogy menjünk el, nézzük meg, mert ez a világ vicce!”

Módos Péter elutasította a tévében való felvételt, de később felvették Korda Györgyel és Balázs Klárival, Vándor Kálmán szöveggel! Sok rossz hegyén hátán, pedig Lili Peterdi sikert sikerre halmozott, és igazi sztár volt! Hangja csodás és felemelő, simogatja szívemet és lelkemet! Pályatársai nem akartak tudomást venni róla, le tagadták, de Madarász Katalin kiállt mellette:

„Igen, ezt a csajt hozd ki, ez nagyon jó, ez hegedül, ez énekel, ez nevet, ez táncol, ezt ki kell hozni!” „Ő neki nem volt miért féltenie a helyét, mert vitték, mint a cukrot. Hat hét helyett hat hónapos szerződést kapott Amerikába, ott elénekelte a Love Story – t és az amerikai közönség az Universal Studio színészeivel együtt állva tapsolt!!! Fantasztikus siker volt. Mátrai Zsuzsa előtte volt kint, de őt korábban kifizették, csak előbb jöjjön haza. Számolták a napokat, a főnök nem állt szóba vele. Tudni kell, hogy lehet valaki jó énekes egy koncertteremben, de a vendéglátóban ez más világ. Mátrai Zsuzsa beceneve Amerikában boszorkány volt! Lili Peterdiről újságcikkek láttak napvilágot, hogy végre egy fantasztikus énekesnő, aki megtölti a termet, csodásan hegedül, énekel. Ugyanabban az időben az  Operettszínház is vendégszerepeltek New York – ban, róluk is jelent meg cikk azzal a címmel, hogy „ Szép volt a ruhájuk.”

Zsidósága miatt a 90-es években sok atrocitás érte, megakarták ölni, de a rendőrség nem tett semmit se! L „Nincsen új antiszemita meg régi, csak olyan aki otthonról hozta, az nem új!”

90 – es Évek közepén kiköltözött Izraelbe és nagyon boldog vagyok, hogy megtaláltam, nagyon köszönöm, hogy megismerhettem és köszönet jár Bodó Ildikónak a fantasztikus videókért és Nagy Gáspárnak a regényért, hogy mindketten megőrizték és tovább adták a jövő generációnak, életben tartva Lili Peterdit, Nagy Líviát, s nekem is az a meglátásom, hogy az alkotást megkel őrizni, dédelgetni kell és mindezért Hálás vagyok Mindenkinek! A művésznő kedves szavai a olvasói közönség felé:

„Nagyon örülök, hogy kíváncsiak rám, megszépíti öreg napjaimat és büszkévé tesz, hogy mégsem maradtam el nyomtalanul ebből az életből, ezt elraktározom a boldogságmirigyeimben. Kívánom, hogy maradjanak ilyen érdeklődőek és nyitottak! Érdekeljék a jelen – múlt történései, nem szabad elfelejteni, sem a jót, sem a rosszat, mindenből lehet tanulni!  Készüljenek a jövőre, öregkorukra! Ne hagyják magukat eltéríteni semmilyen tárgytól, harctól, nehézségtől, vallástól.” Mindenki legyen önmaga.

1622773_714429298638122_7622307918679912289_n.jpg

Köszönöm Szépen és Örök Hálám!

Elmondhatom, hogy az a megtiszteltetés is megért, hogy lett a művésznő személyében egy második anyukám! Köszönöm szépen!

Dalai:

1. Hajszálon múlt (1969)

2. Hová?

3. Szíve hozta, szíve vitte el (1972)

4. Jó, hogy Tied vagyok (1972)

5. Összekötnek láthatatlan szálak

A cikk alanyától, a művésznőtől lehet kérdezni és nagyon szívesen válaszol!!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nagy Livia

(Attila Csongor, 2017.12.27 21:30)

Kedves Attila, sem Maga sem Livia, Lili nem válaszol...

Nagy lívia, Szécsi Pál...

(Nagy Líviának,Csongor Attila, 2017.01.26 15:17)

..de hiába kérdezek, senki nem válaszol...

Re: Nagy lívia, Szécsi Pál...

(Csongor, 2017.04.23 15:07)

Itt vagyok ... miben tudok segíteni?

csongor attila

(w.f, 2016.12.07 16:26)

Hol lehet elérni Nagy Líviát??

Re: csongor attila

(Csongor, 2017.04.23 15:04)

Engem a facebookon ellehet érni Tschongor Attila néven. Keressen nyugodtan!

Nagy Líviának

(Nagy Lívia, 2016.12.31 21:13)

...még eddig nem válaszolt Lívia....

Nagy Livia

(izrea, 2016.12.25 00:29)

.....irtam es ha lehetne varnam valaszat...koszonettel. FloraVMR2x

Izrae

(PeterdiLili, 2015.03.26 19:55)

KÖSZÖNÖM, HOGY MEGÖRÖKÍTETTÉL!!És ha valaki kérdezni akár, szívesen válaszolok!

Wien

(Csongor Attila, 2015.03.26 22:48)

Örömmel tettem és nagy odaadással kedves Lilikém! Én köszönöm, hogy ismerhetlek és nagyon hálás vagyok Istennek! :)

Re: Izrae

(Nagy Líviának, 2016.12.08 11:27)

Kedves Művésznő, nagyon szépségesek dala, hangja.
Köszönjük. Szeretnék kicsit beszélgetni Önnel ha lehet...
Flora

Nagy Líviának

(W.F., 2016.12.07 16:50)

..ha esetleg emlékezne Szécsi Pálra, tudna róla is írni ??
köszönettel!

-

(Anna Gross, 2016.04.26 16:23)

Elolvastam a cikket,nagyon èrdekes ès megható....,köszönöm

Törökbálint

(Margit Koronkai, 2016.04.26 16:16)

Egy csodálatos muvesznő,csodâlatos riport. Lilikem a jó I-sten aldjon meg ,nagyon jó rólad énnyi szépet hallani. Puszi

-

(Zsuzsa Moldovanyi Vona, 2016.04.26 16:15)

Draga Lilikem, isten aldotta tehetseg vagy, egy fantasztikus kuzdelmes elettel a hatad mogott! Megsirattam a tortenetedet. Gyonyoruek az enekek! Buszke vagyok rad!

Be'er Ya aqov

(Eva Shved - Zelikovics, 2016.04.26 16:01)

Lilikem gyonyoru a hangod!Nagyon sajnalom,hogy olyan sok mellozesben volt reszed,nem erdemelted meg,hogy a sors igy banjon veled! Nagyon kar,hogy itt nem tudtad ervenyre vinni a tehetseged. Ugy hallottam,hogy most nalunk is lesz magyar szinhaz.Jo volna ha megtalalnad oket. Millioszor puszilak

-

(Elvira Szeplaki, 2016.04.26 09:53)

Nagyon Megható a cikk ..elsírtam magam :( Én tudom,h Milyen Nagy művész voltál és Vagy LIVI ..köszönöm,h megosztottad !!!

Kfar Saba

(Margareta Palfi, 2016.04.26 09:49)

Hú ez jooo Lilikem

bordur52@gmail.com

(Kovács Panni, 2015.12.19 23:38)

Drága Lívia! Nekem ez a név maradt az emlékeimben. Együtt dolgoztunk 1972-ben Siófokon az Éden Bárban Ponó Pistával, Varga.......-vel. Még meg van a műsor felkonferáló brossúrája is, ismert fotóddal. Sokat jártunk az éjszakába is. Remélem emlékszel rám. Olvasom, hogy minden rendben van körülötted, csak mesze vagy, de nyugalomban élsz.
Szeretettel gondolok Rád. Ölellek Panni

Re: bordur52@gmail.com

(Csongor, 2016.03.08 16:46)

Nagyon örülök, hogy reagált a cikkre, nagy örömmel tölt el, minden fajta hozzászólás és mindenképpen továbbitom a művésznőnek! :)

Re: bordur52@gmail.com

(Csongor, 2016.03.08 16:47)

Köszönöm szépen! :)