Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


folytatás ... bőrkefélés, hidroterápia és torna Pilates - módszer

2017.01.31

Teljes hétvégébe van beleágyazva a vizualizáció 1 órában, három nap, három óra. Adjon időt magára és meglesz az eredménye. Kis ismétlés a programról:

PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP

1900 - vacsora

2000 - vizualizáció

2100 - iszapkezelés

2200 - lefekvés

800 - gyümölcslé

900 - bőrkefélés, gyógytea v. víz

930 - vízterápia

1030 - gyümölcslé

1100 - torna Pilates - módszerrel

1200 - gyümölcslé

1400 - gyógytea v. víz

1500 - a nyirokkeringés élénkítése masszázzsal

1600 - gyümölcslé

1700 - gyógytea v. víz

1800 - vizualizáció

1900 - gyümölcslé

2000 - gyógytea v. víz

2200 - lefekvés

800 - testerősítés

900 - reggeli

1100 - úszás, szauna, gőzfürdő

1300 - ebéd

1500 - haj- és bőrtisztítás

1800 - vacsora

1900 - vizualizáció

2000 - fürdés Epsom - sóval

2200 - lefekvés

 

A fürdőszobában végezze a bőr kefélését, mivel közvetlenül utána kerül sor a hidroterápiás zuhanyra és kezelésre. Mindig a bőrkefélés az első, és mindig száraz bőrön végezze. A fürdőszoba meleg legyen, sok törülközővel. Vetkőzzön le, és kényelmesen üljön le, hogy könnyen elérje a lábát és a lábszárát is.

Bőrkefélés - 900

1. Fogja a kefét és a jobb láb talpával kezdje. Biztos, ritmikus mozdulatokkal számtalanszor simítsa át a talpat. Utána kefélje a lábfejét, az ujjaktól a boka felé haladva. Ezután térjen rá az alsó lábszárra, amelynek elől-hátul kefélje át az egész felületét. Mindig fölfelé haladjon.

2. Álljon fel, mert a térdtől a csípőcsontig terjedő rész következik. Hosszú, ritmikus mozdulatokkal számtalanszor kefélje át az egész területet. Kefélje át a fenekét és a csípőjét is. Utána ismételje meg az egész folyamatot a bal lábával, és ismét a talpával kezdje.

3. A farkcsigolyánál kezdve és mindig fölfelé haladva sokszor kefélje át az egész hátát fel a válláig.

4. Utána a jobb kar következik. A tenyerén kezdje, és áttérve a kézfejre, a csuklótól a könyök felé haladjon. Mindig fölfelé induljon és az egész bőrfelületet kefélje át. Alaposan dolgozza meg a felkar egész felületét, mindig a könyöktől a váll felé haladva. Ismételje meg a bal oldalon is, és újra a tenyerével kezdje.

5. Nagyon gyengéden kefélje át a hasát. Körkörös mozdulatokkal tegye, mindig az óramutató járásának megfelelő irányban, tehát balról jobbra. Sokszor kefélje át a területet, de ne olyan erősen, mint a karját v. a lábát. Ha kellemetlen érzés, hagyja abba.

6. A nyak és a mellkas is igen érzékeny terület, ezért ezeket is gyengéden kefélje át. Mindig a szív felé haladjon. Ha a sörtét túl keménynek találja a nyakán, hagyja abba. Az egész test átkefélése 5 - 8 percet vesz igénybe, attól függően, hányszor kefélünk át egy-egy területet. Próbáljunk egyenletes ritmusban dolgozni, és legalább 5 percig folytatni a műveletet. Ha naponta lekeféljük a bőrünket, tapasztalni fogjuk, hogy az állaga jelentősen javul: nagyon lágy és rózsás színű lesz.

Hidróterápia - 930

Hidroterápiás zuhanyzás: A fürdőszoba legyen meleg zuhanyzás közben és sok előmelegített törülköző legyen kéznél. Kezdje azzal, hogy két percig meleg vízzel zuhanyozik, amelyet fokozatosan forróra állít. Forgolódjon a zuhany alatt , így teste minden részét éri a víz. Utána fél percig forgolódjon a hideg vízsugár alatt. Újabb kétperces forró vizes, majd további félperces hideg vizes zuhanyozás következik. Még egyszer ismételje meg és hideg vizes zuhannyal fejezze be. Tartsa az arcát a hideg víz alá, mert az nagyon jó arcápoló. Zárja el a vízet és burkolózzon be meleg törülközökbe. Itassa le a vizet a bőréről és vegyen föl melegített fürdőköpenyt. Üljön vagy feküdjön le legalább 10-15 percre. Ha nagyon kifárasztotta a zuhanyzás, addig pihenjen, amíg a teste újra magához tér. Viszont ha felfrissült tőle, akkor talán kíváncsi lesz másféle hidroterápiás kezelésre is. Mindegyik nagyon jót tesz améregtelenítő kúra alatt, és gyakran lendületbe hoz, amikor fáradtak vagyunk. Ha kívánja, próbálja ki valamelyiket az alábbiak közül.

1. Ülőfürdő - ez a kezelés is a hideg és a forró víz váltakozásán alapul. Két lavórra vagy ahhoz hasonló méretű edényre van szükség. Töltse meg az egyik lavórt nagyon hideg vízzel. Ha meg meri kockáztatni , még jégkockát is tehet bele. A másikat töltse meg forró vízzel (de először ellenőrizze, hogy ne legyen égetően forró). Fölvehet egy trikót, hogy a felsőtestét melegítse, de ne legyen hosszú, különben belelóg a vízbe és lucskos lesz. Kezdje azzal, hogy beleül a forró vízbe és a lábát beleteszi a hideg vizes lavórba. Először sokkolni fogja a szervezetét, de egy - két perc elteltével már elég jól érzi majd magát. 5 perc után váltson lavórt, vagyis üljön a hideg vízbe és a lábát tegye a forróba. Utána szárítkozzon meg, vegyen fel fürdőköpenyt v. feküdjön ágyba és pihenjen.  

2. Lábalás - ez nem sokkolja annyira a szervezetet, mint az ülőfürdő, mivel csak a lábról van szó. Öltözzön fel a lehető legmelegebben, de úgy, hogy ruhája csak térdig érjen. A lábnak és a lábszárnak meztelennek kell lennie. Töltse meg a kádat a lehető leghidegebb vízzel. Lépjen bele és kezdjen járni benne úgy, hogy a lábát minden lépés után kiemeli a vízből. (Legyen óvatos! Ha csúszós a kád, tegyen bele csúszásgátló gumiszőnnyeget.) Egy - két percig gyalogoljon a hideg vízben. Száljon ki a kádból, törölje szárazra a lábát, és húzzon fel egy meleg zoknit. Legalább 10 percig pihenjen utána.

Torna Pilates - módszerrel - 1100

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.