Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017, A Dal, Döntő!!!

2017.02.19

Meghallgattam, megnéztem a nyolc döntőst és ahogy a zsűrik pontoztak, úgy én is. Igyekeztem szakmailag őszinte lenni, de közben figyelemben tartottam azt is, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválra keressük a magyar Dalt. A következőket jegyeztem le:

Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi - Nagyon tetszett amit hallottam, amit láttam, esélyes produkciónak gondolok tele energiával és látványelemekkel. Ebben az esetben kiemelném Both Miklós kritikáját, amelyel teljes mértékben egyetértek.

Soulwave - Nagyon fiatalos csapat, fiatalos dal, rádióbarát, emberközeli és 2017 slágere. Nagyon szurkolok nektek, méltók vagytok az ország képviseletére és ami nagyon fontos, hogy a nézők, a rajongók a tenyerükön hordoznak titeket! Ez nagy felelősség, teher, de ugyanakkor nagyon nagy dicsőség!

Radics Gigi - Nagyon csodálatos lírai dal, fantasztikusan elénekelve, most énekeltél a legmagabiztosabban, a legstabilabban. A háttér teljesen lehengerelt, jó volt hallani. Negatív kritikám viszont az lenne, a sok pozitív kritika ellenére, hogy rizikós dal, tekintve az Eurovíziós Dalfesztivál történelmét, Magarország képviseltetéseit, ilyen dal még a dobogó közelébe se jutott.

Kállay Saunders Band - A dal nem rossz, de nem is jó, kicsit unalmas, kicsit ritmikus, de semmi kiemelkedő. Néha olyan érzésem volt, mintha a színpadon lennél, de mégis a lélekjelenléted az öltözőben van. Nekem ez most kevés volt, a döntőben.

Leanders Kills - Én leragadtam az intro-nál, ami elvarázsol, ez a dal gyakorol a hallgatókra, a legnagyobb hatást. A háttér is jól eltalált, nagyon passzol a rockballadához. Az ordítos részeket kicsit erőltetettnek érzek és nagyon nehezen "emészthető". Annyira egyszerű a színpadi látvány, hogy ha jól megnézem rockballada ilyen formában még soha nem került dobogóközelbe.

Zävodi + Berkes Olivér - Szakmailag azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon új, nagyon tökéletes, jól hangszerelt, érett üzenet és tartalom a szövegben, profi munka, gratulálok! A színpadi látvány is felrepít a Mennyországba! Nálam elsők vagytok!

Pápai Joci - A verseny egyik legmegosztobb dala, megszokható, de rizikós. Elismerem, hogy speciális dal, a hegedű tetszik1170326_papai-caramel-1-.jpg a legjobban benne, de nekem túl sok ez, nagyon zsúfolt a dal, minden van benne, mint a búcsúban. (Sajnos őszintén ki kell mondjam, hogy ez a dal csak és kizárólag azért jutott be a döntőbe, mert szimpátia és baráti magaspontokat kapott a zsűritől, főleg Carameltől és Zsédától. Caramel nem szakmailag vezette le a zsűrizős feladatát. Lám lám, rendes cigány Caramel, de elfogult a munkájában, innentől kezdve nem tekinthető hiteles szakmai zsűritagnak, ahogy Zséda sem, hisz hol daccból ad magas pontot, hol szimpátia szempontjából vagy éppen megvásárolták lépten nyomon a magas pontokat.)

Kanizsa Gina - Az egyik legnehezebb dalod van és ez számomra megtisztelő érzés, hogy megszületett és hallgathatom. Eleinte ez a dal nagyon nem volt szerethető számomra, de ez megváltozott. Szakmailag felboncoltam és megszerettem. Igaz az is, hogy ez a dal is megosztó, vagy nagyon szeretik, vagy egyáltalán nem szeretik. Ebben a mezőnyben nagyon kiemelkedő dal, erős produkció, de az Eurovíziós Dalfesztivál nagy színpadán nem hiszem, hogy kiemelkedő lenne, még ha nehéz is elénekelni, szépen és kristálytiszta hanggal, ahogy azt most is tetted fantasztikus stabilitással, tehetséggel.

A pontozás a következőképpen alakult:

  Tschongor Attila Frenreisz Károly Caramel Zséda Both Miklós
4 pont Tóth Gabi Kanizsa Gina Tóth Gabi Tóth Gabi Tóth Gabi
6 pont Soulwave Pápai Joci Radics Gigi Zävodi + Berkes Zävodi + Berkes
8 pont Kanizsa Gina Leander Kills Zävodi + Berkes Radics Gigi Pápai Joci
10 pont Zävodi + Berkes Zävodi + Berkes Pápa Joci Pápai Joci Kanizsa Gina

 

Tehát a végeredményhez a nézők segítsége kellett és a műsorban a négy legjobb dalra szavazhattak:

Pápai Joci Origo
Zävodi + Berkes Olivér Háttérzaj
Kanizsa Gina Fall Like Rain
Radics Gigi See It Through

Benji nyerte az akusztikus versenyt, az internetes szavazáson. Számomra az év legjobb női előadója biztos Radics Gigi lett, a legjobb férfi előadója Zävodi + Berkes páros, a legjobb együttes a Soulwave lett.

dal_papaijoci_illyest04-1-.jpgA DAL GYŐZTESE: Pápai Joci

 

 

 

 

 

 

Eddig 13 ország dala ismeretes az Eurovíziós Dalfesztivállal kapcsolatosan, nézzük csak:

Spain Manel Navarro Do It Four Your Lover
Georgia Tako Gachechiladze Keep the Faith
Albania Lindita Halimi Botë
Hungary Pápai Joci Origo
United Kingdom Lucie Jones Never Give Up on You
Malta Claudia Faniello Breathlessly
Germany Levina Perfect Life
Finland Norma John Blackbird
Switzerland Timebelle Apollo
Poland Kasia Moś Flashlight
Belarus NaviBand Historyja majho žyccia
Italy Francesko Gabbani Occidentali's Karma
France Alma Requiem

 

A legjobban tetszik eddig a mezőnyből:

France - Alma - Requiem 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Dóri, 2017.02.21 06:10)

Már nagyon vártam hogy megird ezt a cikket ☺️!

Re: -

(Tschongor, 2017.02.21 19:29)

Köszönöm szépen! :) Millió pusziiiiiiiiii! :)