Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017, A Dal, Második elődöntő kritikája

2017.01.29

Vegyes érzések fogalmazodtak meg az egész verseny kapcsán, 10 előadás, 10 egyéniség és 10 meglátás! Jó volt végig nézni és hallgatni a versenydalokat, izgalmas percek voltak és tanulságos este!

Elsőnek lépett színpadra a Peet Project, amely öszintén szólva meglepetést okoztak és nagyon tetszett a dinamika, a felállás, az összhang és a jó éneklés. Teljesen rendben találtam a produkciót, köszönöm.

Másodiknak Tóth Andi énekelt, az egész nekem picit Emma Marrone-s lett 2014-es olasz színekben versenyzett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Nála is pont olyan hibákat véltem felfedezni, annak ellenére, hogy jobb volt a dal is és az előadó is jobb énekesi kvalitásokkal rendelkezik, mint Tóth Andinál, azaz a koreográfia az éneklés rovására ment. Nekem nem jött át Tóth Andi személyisége, valahogy számomra kevés volt és túl középszerű.

Harmadiknak lépett színpadra AnnaElza feat Kása Juli, akik tőlem 8 pontot kaptak még akkor amikor csak a youtoubeon hallottam a dalt és lám az elődöntőben Caramel és Both Miklós is 8-8 ponttal díjazta a produkciót. Helyenként hamis volt az éneklés, de ettől eltekintve varázslatos volt, kiteljesedett a színpadi jelenlét, de mégis kevés ahoz, hogy Magyarországot képviselje a nemzetközi versenyen. Ami engem picit meglepett, hogy Garay Anna Elza máshol járhatott gondolatban, mert a lihegőben azt se tudta mi a kérdés, és nekem valahogy annyira bunkónak tünt a viselkedése. Megkérdezték tőle, hogy jól van e, aztán röviden válaszolva, "jól", de az arcán látszott, hogy nem érdekli ez az egész és a hanglejtésében bújt meg a bunkóság. Aztán már a műsor végén el is vonult, mintha daccolt volna, hogy nem jutottak tovább. Teljesen gyerekes viselkedése volt. Nekem ő személy szerint nem volt szimpatikus. Egy előadó minden pillanatában ott kell legyen az adott helyszínen, ahol van, nem kalandozhat össze vissza!

Negyediknek énekelt Chase, ebben a műsorban eddig ő volt a nagy pillanat nekem, fantasztikus éneklés, színpadi jelenlét és nem tudok szótlanul elmenni amellett sem, hogy egy nagyon helyes pasi. Nagy gratuláció, mert ez az első dala és nagyon jól megoldotta a szerepét. A magas hangok is könnyedén kijöttek! Nagy meglepetés volt és köszönöm, ezért már megérte itt lenni.

Ötödikként színpadra lépett Mrs. Columbo, tőlem egykor 8,5 pontot kaptak, még csak a youtubeos felvételek hallatán, de nem hoztak nagyon lázba a színpadon, az összes zsűritag 8-8-8-8 pontokat osztott ki, s ennél kevesebbet a közönség. Számomra ez még mindig egy érdekes dal, megoldva, úgy hogy színpadi jelenlét nulla.

Hatodik versenyzőnk volt Kállay Saunders Band, számomra az est csalódása és természetesen azt gondolom, hogy a zsűri túlpontozta, sőt nyiltan ki is jelentem, hogy szimpátia és érdek pontozás volt. Zséda elfogultságból adott 9 pontot, ahogy Caramel is és Frenreisz Károly is. Both Miklós 8pontját még reálisnak láttam, de a többit nem. Számomra ez nem volt sem egyedi, ki esik a dallamvezetésből és néhol hamis is volt. Ezzel a döntéssel nem értek egyet még most sem és ez mélységesen felháborít!

Hetedikként versenyzett Mujahid Zoltán, aki nagyon jó énekes és felkészült előadó. Nagyon szép pop-balladát alkotot, ami nem egyedi, kicsit nagy falat és a színpadi jelenlétre már nem maradt szufla. Sajnos behatárolható könnyen az előadó s ez nem feltétlenül jó. A dal nagyon tetszik, nehéz elénekelni, de ha nagyon öszinte akarok lenni, akkor nagyon nyálas. Szerintem ezt így értette Both Miklós, amikor azt mondta, hogy számára kicsit a giccs fele ment el a produkció.

Nyolcadik fellépő volt Peter Kovary and The Royal Rebels, klasszikus rockot játszottak, de a színpadi jelenlét annyira nem tükrözte vissza a stílus jellegzetes vonásait, jellemzőit. Leszámítva, hogy az énekesnek megkell tanulni artikulálni és a dal egyáltalán nem építkezett, elindult és mintha egy egyenes zsinoron végig kúszott volna, semmi extra nem volt, se eleje-se vége. Nekem csalódás volt a dal a színpadon, ennél ütősebbre vártam, gondoltam. sad

Kilencediknek állt színpadra Kanizsa Gina és nagyot alakított, de személy szerint engem nem győzőtt meg. A zsűri elismerően osztályozták, de ahogy én azt korábban is tettem, élesen kritizáltam a zsűrit is, hisz nem gondolom, hogy odavalók bármelyikük is. Elfogultság és szimpátia is befolyásolja a pontozást, nem csak a szakmaiság. Pedig egy ilyen versenyen kizárólag csak a szakmaiság kéne, hogy számítson.

Utolsó fellépő Szabó Ádám volt, én 7 pontot adtam arra, amit felvételről a youtubeon hallottam és az első elődöntőben Both Miklós és Frenreisz Károly is 7-7 ponttal jutalmazta a produktumot, a közönség a legmagasabbat adta, 8 pontot és ez teljesen lehengerlő! Gratulálok neki, hisz amit alakított, az nagyon tetszett, habár a bizonytalanság és félelem nagyon átjött a nekem. Több lazaságot kellene belevinni az előadásba és végre el kellene higgye, hogy énekes és itt van A Dal versenyben, s a közönség a nagy támogatás mellett, bejutatták a középdöntőbe. Annyit még hozzátennék, hogy egy a félelem és izgulás a hangok minőségét is rontják, inkább több lazaság és kevesebb hamis hang kedves Ádám.

Számomra ez a második elődöntő sokkal laposabb volt, mint az első. Jól éreztem magam, de szívem szerint ebben a mezőnyben kettőt válalnék fel, maximum három versenydalt. Továbbjutottak:

1. 42 ponttal Kállay Saunders Band - 17

1. 42 ponttal Kanizsa Gina - Fall like rain

3. 40 ponttal Peet Project - Kill your monster

4. 39 ponttal Chase - Dust in the wind

5. 38 ponttal Mrs. Columbo - Frozen King

és a közönségkedvenc

6. Szabó Ádám .

Akivel teljesen egyetértek, hogy a középdöntőben van, a nagy meglepetést okozó Chase, akiről elmondhatom, hogy a est fénypontja volt számomra! Szabó Ádám a másik versenyző akinek örülök, hogy a középdöntőben újra láthatom. Mrc Columbo egyértelmű volt, hogy tovább jut és természetesen nagyon örülök a Peet Project-nek, ők is meglepetést okoztak. Nagyszerűek voltak. Helyel közel igazságos döntés született, fogadjátok gratulációmat! :)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.