Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017, A Dal, Második középdöntő kritikái

2017.02.12

Álláspontom szerint születhetett volna igazságosabb döntés is, éreztem a zsűri elfogultásgát a pontozásban. Sajnos az igazságosság nehéz.

Szabó Ádám színpadra lépése nagyon karakteresre sikerült, nagyon jól énekelt, lazább volt, mint az elődöntőben. Amit picit hiányoltam, hogy a közönséget és a nézőket annyira nem vonzódta be a dal!

Mrs. Columbo is tetszett, hisz a zene teljesen mai hangzás-világ, de nem tökéletes. A ruha valahogy semmit mondó, csak annyi, hogy mutatós. Ez kompenzálni akart valamit, úgy érzem. A zene kell adjon valami pluszt a produkcióhoz, s nem a ruhának. A vokálszekcióval nem voltam megelégedve, kicsit nagyobb összhangot kíván ez a dal, ez az előadás.

Roma Soul számomra nem csak stílusában maradt alul, de a produkció is síralmas volt. Nagyon fontos, hogy amikor a színpadon találkozik az egyéniség, a dal és az előadó, ezek egymásra simuljanak, de ez itt nem történt meg. Emiatt a közönség mást érez és mást lát, mint amit esetleg ti szeretnétek átadni. Voltak hamis hangok, intonációs problémák. Ez most nem volt elég dinamikus, mint a múltkor. Semmilyen szempontból nem gondolom, hogy méltó lenne Magyarország képviseletére az Eurovíziós Dalfesztiválon! Verseny közbeni hangszerelés változtatása nem jó ötlet, kisebb változtatások beleférnek, de a nagyobb változtatások NEM!

Peet Project nekem egy érdekes együttes ... A hegedű megjelenése a produkcióban jelentéktelen, szinte alig van használva, csak az énekes kezében van. Nekem itt egy jó adag koppintás van, semmi egyediség, semmi természetesség, csak másolni valakit aki már megnyert egy ilyen volumenű versenyt. Mindenki emlékszik Alexander Rybak-ra, na ő használta is a hegedűt. Az ilyen előadókat, mint Ti vagytok Peet Project, sajnos nem tudom nagyon díjazni.

Kállay Saunders Band fellépése nem hozott semmi extrát nekem, valahogy nekem nem bizonyított semmit se. Ez kevés, ahhoz képest, hogy milyen dalokkal indultál korábban Kállay. Ami még nem tetszik, hogy az arcod akkora, hogy sajnos a te tehetséged sem ér fel odáig, nemhogy bárki a hallgatóság közül. Nagyon beképzeltnek tűnsz a színpadon és hiába énekelsz jól, ha az előadásodban látni és érezni a nagyképűségedet, a felsőbbrendűségedet.

Zävodi + Berkes Olivér -nek gratulálok, egyszerűen profik voltatok és anyira zseniálisra sikerült az éneklés, a hangszerelés, hogy be kell látnom, a mezőny legprofibb produkciója. Igaz, egy kérdésem marad, hogy ezt a nagyon érzelmes lassú dalt, képes lesz e befogadni a Kijevi verseny nézői, hallgatói és egész Európa és Ausztrália lakósága? Majd meglátjuk. Azért rólatok a véleményem sokat változott, ahhoz képest, hogy az elődöntőben csupán háttérzajnak tituláltam a dalt és le is pontoztam, most nagyon pozitív vagyok és ez a pontjaimban is megmutatkozik majd.

Leander Kills dalának a hangzásvilága nagyon tetszik, az üzenete a szövegnek nagyon aktuális az Életünknek, ellenben ez a hatásos ordítás, ami a Metal Rock-ot idézi, nekem nem tetszik, nem is, hogy idegesítene, hanem megijeszt. Amire még hangsúlyt kell fektetni, hogy ne legyen vontatott és kicsit jobban építkezzen a dal, látványosabban.

Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi ... a produkció nehezen indult be, hangi hibák is voltak, de ha nagyon megfigyeljük, akkor a hangszerelése picit görögös és a dal kisség kínai. A produkció kémiája mivel működik, ezért teljesen rendjén van ez. Hajrá és sok sikert!

Benji produkciója végezte be az idei Második középdöntőt és azt hiszem a leggyengébb előadás volt. Rengeteg hamis hang volt, csuszkáltál, intonációs problémákat is hallottam. A dal második fele nagyon erőltetett volt, a változtatások nem tettek jót a dalnak és nagyon vontatott volt. nagyon nehezen emészthető lírai ballada, amiben nyelvtani hibák is vannak, s igaza van Both Miklósnak, hogy ez a része nagyon fontos, hogy rendben legyen, a nyelvtanra apellálva. Köszönöm.

Az én pontszámaim:

Szabó Ádám  9 pont

Mrs. Columbo  7 pont

Roma Soul  6 pont

Peet Project  8 pont

Kállay Saunders Band  7 pont

Zävodi + Berkes Olivér  10 pont

Leander Kills  9 pont

Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi  9 pont

Benji  5 pont.

Általam továbbjutottak tehát : Zävodi + Berkes Olivér, Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi és nagy vacilálás után, döntöttem Szabó Ádám mellett. A közönség szavazhatott a negyedik továbbjutóra a többi 6 produkcióból. Mint kiderült, nem Szabó Ádám, hanem a Leander Kills jutott tovább a valóságban. Gratulálok nekik! A nézők meg Kállay Saunders Band-nek adták meg a negyedik helyen való továbbjutást a döntőbe!

Leander Kills nyerte el a 2017 legjobb dalszöveg díját is.

Extra fellépő Rúzsa Magdi volt, aki nem okozott soha csalódást és most sem! Fantasztikus előadó és nagyon szuper, tehetséges énekesnő. 2007-ben hazánk harmadik legjobb eredményét (9.-ik ) és különdíjaival talán a legnagyobb elismerést vívta ki Magyarország Eurovíziós történelmében, a legjobb előadó és legjobb dalszöveg kategóriában.

Igazságtalan pontozás csak a Roma Soul esetében történt, mert Caramel 9 pontja nem volt egyáltalán szakmai pont, hanem baráti. Ez nem ért többet, mint 7 pont, én 6ost adtam és ez szakmai pontozás.

KÖSZÖNÖM!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Tamás Cseke, 2017.02.14 21:39)

Rock-kot hallgatok, kihagyom.