Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Borzalmas és Eget verő

2016.02.08

" A Dal 2016 " - egy a legmocskosabb és legaljasabb műsor ami valaha megszületett és ez idén történt, mert tavaly még nem sülyedt errea mély pontra, de most már azt is értem, hogy a világszínvonalú magyar legenda Kovács Kati miért nem akart szerepelni az idei versenyben semmilyen szempontból.

Az az igazság, hogy a zsűritagokat is véve elsőre:

 

a_dal_2016_pierrot_2015-12-15-1-.jpg Ő itt Pierrot, Marosi Z. Tamás, az " árúló Tamás ", aki EMeRTon - díjas magyar zeneszerző, előadó, dalszövegíró és játékfejlesztő, a Private Moon Studios vezetője és kreatív producere. A 2016-os Dal verseny zsűri tagja ... ( nem tudom, hogy ha tisztában van vele, mi a feladata ott, nagyon kétlem, hogy szaktudása megfelelő lenne bármilyen kritika megformálásához ). Mindössze az igazi ismertséget a TV2 Megasztár zsűri tagjaként szerezte, ahol olyan kollégákkal dolgozott együtt, akik szintén nem sokat érnek, Pély Barna ( aki most versenyző a Dal versenyben ) és Spitzer Gyöngyi ( Soma Mamagesa ), utobbi dzsessz ( angolul: jazz ) énekesnőnek valva magát csupán csak a celeb világba volt képes beírni magát, a " Celeb vagyok, ments ki innen " műsor által. Ha ő jazz énekesnő, akkor ki volt Cserháti Zsuzsa? Hallgassuk meg Soma egyik hátborzongató teljesítményét: ( s ő zsűri tag volt, nos olyan, mint most Pierrot ):

 

 

 

 

na és akkor következzen egy másik legenda aki igazán tudott énekelni, Cserháti Zsuzsa:

 

 

 

 

Folytatva itt van a másik " kedves " zsűritag

 

both_miklos_-a_dal_2016--1-.jpgBoth Miklós Fonogram díjas és Budai - díjas zeneszerző, előadóművész, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője. Amúgy a semmiből toppant be a közönség tudatába, köszönhetően a zsűris szerepének. Ezzel együtt egy beképzelt és hitelét vesztett előadó lett. Megemészteni is nehéz az a sok kritika amit megfogalmazott, csak éppen a művészethez és a zenéhez nem volt semmi köze ... Vajon az ő fejében a művészet egy keretek közé zárt valami? Az aki népzenével foglalkozik és keveri a zenei stílusokat, igazán lehetne jártasabb a zenei művészetben. Egyszerűen félelmetes ahogy osztja az észt, mintha legalábbis ő lenne Luciano Pavarotti vagy Andrea Bocelli. Túlságosan túlértékelte szakmai tudását, maradt volna inkább egy hétköznapi ember aki a közönség körében szurkol egy egy versenyzőnek!

 

 

frenreisz_karoly_-a_dal_2016--1-.jpg  Ő itt egy régi motoros Frenreisz Károly, akit egy ideje elveszettnek tünt, mert nem volt média aki foglalkoztatta volna. Mi van papa? Benyaltál a Fidesznek, hogy zsűrizhess, hogy kis pénzt keress? Elfogyott a vagyon és gondolom kell a pénz, ahogy valamikor Bangó Margitnak is kellett, a celeb világ kifizetendő s hát a semmiből te is előkerültél. Hadd tegyem hozzá, hogy tavaly Kovács Kati legenda is zsűrizett, de ő toppon volt addig is és kellő figyelmet kapott, neki nem osztott szorzott a szereplés, de nálad ez mentett meg az éhezéstől ... ! Ne felejtsd el a szakmádat légy szíves. De ki is voltál TE? Nézzük: Zenéltél a Metró együttesben, aztán ott voltál a Locomotiv GT együttes megalapításánál, illetve ő alapította a Skorpó együttest ami kisebb nagyobb megszakításokkal müködik, azaz ma már döcög, ha lökjük, nem igaz? Volt valaki aki mára a sülyesztőben kapálozik, de van az a fagyi amit ha megnyalni lehet és egyből egy közszolgálati tévé által tartott műsor zsűritagja. havi több milliós fizetésért igazán vigyoroghat ... annyira szánalmas, hogy snapzemüveggel jelenik meg a képernyőkön, nem képes szembe nézni a közönséggel, de leginkább a versenyzőkkel. Vajon mit titkol el? Azt, hogy elitta az életét, ahogy a legtöbb rockzenész? vagy talán szégyeli magát, hogy ott van és nem neki kellene ott ülni ...

 

 

zseda_-2015--1-.jpgS végül Zséda, a zsűri tagok egyetlen női tagja, aki Zsédenyi Adrienn néven éli mindennapjait, jobb is lett volna, ha ott marad. Ő többszörös Fonogram - és EMeRTon - díjas magyar énekesnő. Igaz  a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb női előadója, de SZÁMOMRA EZEGYSZER a LEGNAGYOBB CSALÓDÁS! Nem mintha sokat foglalkoztatta volna az elmúlt időszakban bármelyik televíziós társaság. Maradjunk annyiban, hogy kell a pénz, mindegy milyen áron, csak " dőjjőn a lé ". Ami még aztán igazán mérgesít, hogy szakmabeli, hisz valamit jól csinál, ha még mindig megy a szekér, ha toljuk, de a zsűri szerepében valahogy nem tud értelmesen kritizálni, sem emberileg, sem szakmailag.

 

 

maxresdefault-1-.jpgAz egyik kiesett versenyző Gájer Bálint azt mondta, hogy a zsűritagok nem tudják mit keresnek, s ha jól belegondolok, igaza van, tényleg semmit nem tudnak, egyáltalán van fogalmuk mit keresnek? Miért vannak ott, miért kapnak gázsit? A frászt, benyalták magukat és aztán ellihegnek, aztán ha veszteni fogunk vagy lejárunk a hátsó sorba, akkor majd mossák a kezűket ... Aztán a három részes elődöntőben egy dal ami a legkevesebb szavazatot kapta:

 

27 pontot kapott, szégyen ahogy pontoztak, s titok övezi, de nem sokáig, hogy miért. Talán mert eddig sem kedvelték az Operett Színház tagjait vagy mert az igazságosság szembe találta magát az igazságtalansággal. Ez esetben a zsűri és a köztelevízió volt az igazságtalanság és C.E.T. Kabai Alex volt az igazság.

Kritikáik meg szakszerűtlenek voltak, szimpátia alapján osztották a pontokat és ezernkritikában mellé beszéltek, sokszor úgy éreztem, nem is szakértők ülnek a zsűriben, hanem holmi megfizetett nulla szakértelemmel bíró bábuk .... mondhatom hogy Pélyi Barna csak azért jutott tovább, mert valamikor Pierrottal együtt zsűriztek és milyen érdekes, egy azon évadban jelentkeztek egyik zsűrinek a másik versenyzőnek .... Eddig sehol nem volt, most meg feltámadott. Ez a pincsi kutya és a gazdája fíling, az egyik a másik nélkül halott. Nem akarok gyanakodni, de erős sejtésem van, hogy KI FOGJA MEGNYERNI EZT A NEMZETI VERSENYT! Ilyent mondani, hogy a cigány zene és az akusztikus cigány zene keverése és a Parno Graszt együttes által előadott dal, már már igazi pop dal, ez kritikán aluli megjegyzés volt. / vagy hogy "" egy nagy kérdőjel ez a dal! " Idén sem lesz jó dal ki küldve, aminek örvendek és még bíztat, hogy az én általam támo-gatott együttes bent van a középdöntőben! Hajrá Mushu!!! heartlaughyes

 

 

Köszönöm!!!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bécs

(Tschongor Attila, 2017.03.03 11:43)

Mindenki tudta, hogy Kaba Alexnél, nagyon odafigyelnek, hogy showt csinál e vagy sem. Azt nem értem, miért kellett a felhajás, ha a forgatókönyv szerint Freddie volt a nyerő. Keresztbe tettek hangilag Kállay Saunder Andrásnak is. A Soulwave szerintem nem tudta, hogyan működik ez a verseny, szóval probálkoztak. A Spoon 21, Zävodi Marcell és Berkes Olviér duó, Kanizsa Gina és a többi fiatal előadókat megértem, a népszerűsítés céljából beleálltak a játékba. Aztán a régi motorosok új köntösben úra probálkoztak, de őket lényegesen alul pontoztak vagy a végén egyáltalán nem pontoztak, hogy véletlenül se kerüljenek be a legjobb négybe. Szóval ez már nagyon aljas játék volt az idén, 2017-ben. Annyi jót viszont elmondhatok, hogy legalább idén kicsit szakmaibb kritikákat fogalmaztak meg, de azért voltak mellébeszélések, de ezeket most elnézem. A mocskos játék, amit űztek, az most sokkal felkavaróbb.

Budapest

(Kati Mályi, 2017.03.03 11:23)

Őrület, ennyi szart egy helyen!

Kaposvár

(Éva Pave, 2017.03.03 11:13)

Ez olyan szubjektív értékelés volt a zsűritagokról, mint a zsűritagok szubjektív értékelése a versenyzőkről! Ha te megteheted, hogy a saját, egyéni zenei ízlésed szerint mondasz ítéletet másokról, jelen esetben a zsűriről, akkor érthetetlen, hogy ugyanezt kifogásolod másnál, azaz az általad kritizált zsűrinél. Művészetben nincs objektív értékelés, ez nem matematika! Ha nem a saját ízlésük szerint mondanának véleményt, akkor az nagyon rossz, mondhatnám gyanús lenne. A szakmaiságukat kifogásulni az alapján, hogy mire vitték, nem hiszem, hogy okos dolog, ugyanis nem kell világhírű jó festőnek lennie valakinek ahhoz, hogy véleményt tudjon mondani egy festményről. Szerntem nem rossz a zsűri összetétele, pontosan azért, mert nagyon különböző emberek, zenészek alkotják, más zenei ízléssel, és pont ettől lesz/lett izgalmas az egész.

Re: Kaposvár

(Tschongor, 2017.03.03 11:14)

Jó, de ettől még szakmalilag nem profik a zsűrik, minden műfajban találok sokkal jobb szakmai embereket a zsűribe, mondjuk: Rúzsa Magdi, Koncz Zsuzsa, Bereczki Zoltán és Markó Iván például .... ez a zsűri szakmailag nem felkészült, nem a dalt pontozták, hanem sok esetben az előadót, a showt vagy éppen daccból adtak magas vagy alacsony pontot. Sok esetben úgy fogalmaztak, hogy semmilyen szakmaiság nem volt benne, de mondtak valamit, hogy ki legyen töltve a véleményezési idő. Azt gondolom, hogy ha valaki oda ül a zsűri székbe, tudnia kell mit akar, mit keres és kizárólag a dalt kell

Re: Re: Re: Kaposvár

(Tschongor, 2017.03.03 11:16)

Éva Pave ez nem egyoldalú nézőpont, amit képviselek, hanem pontosan látható, hogy mit pontoztak és hogyan pontoztak. Persze emberek különböző ízléssel akik ott ültek, de nem értik a dolgukat. Keresnek valakit, valamit, de nem tudják, hogy mit vagy kit. Tudod ez olyan, hogy egy szakképzett tanár még nem biztos, hogy jó tanár, és valaki azért mert zsűri tag, még nem bíztos, hogy alkalmas is egy ilyen versenyen való zsűrizéshez. Szerintem meg pont te vagy az aki semmit nem tud a versenyről és amit mondanak neked ezek a zsűrik, azt te meg is eszed, hát egészségedre!

Re: Re: Re: Re: Kaposvár

(Éva Pave, 2017.03.03 11:17)

Kedves Attila! Ki kell ábrándítsalak, zenész vagyok, értek a zenéhez, megvan a véleményem, ami néha nem egyezik egyes zsűritag véleményével, de ettől még nem gondolom azt, hogy nem odavaló. A könnyűzene széles spalettája miatt sok minden belefér egy ilyen értékelésbe, s én tudom, hogy nekem mi tetszik, mi nem, s azt is, hogy miért, miért nem! Sőt képes vagyok a nekem nem tetsző könnyűzenei műfajban is meglátni a jót, és a nekem tetsző könnyűzenei műfajban észrevenni a rosszat, igénytelent. Ezért tudom objektíven megítélni a zsűri munkáját, ami szerintem nem volt olyan rossz, mint te hiszed. Szó sincs arról, hogy beveszem, megeszem a véleményüket, engem egyáltalán nem befolyásoltak. Így utólag elmondhatom, hogy Freddie kiküldése szerintem nem volt rossz döntés, de jó sem, mert egy átlagos eurovíziós dalt küldtünk, amit nem tudtunk most sem jól tálalni. Talán Vásáry André különleges hangjával jobb eredményt értünk volna el, de most már mindegy....majd jövőre talán.

Re: Re: Re: Re: Kaposvár

(Éva Pave, 2017.03.03 11:20)

Tschongor Attila Kicsit egyoldalúan látod ezt, de legyen! Úgy tűnik, elég makacsul ragaszkodsz a véleményedhez, egészségedre