Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Botrány az idei Eurovíziós Dalfesztiválon!

2016.05.05

Idén a botrány azzal kezdődött, hogy kizárták a versenyből Romániát és a versenyző előadót is, Ovidiu Anton-t és dalát,    " Moment of Silence ". sadbroken heart

 

 

 

Ebben bőven van politika is és van olyan érzésem, hogy a korábbi véleményemet, hogy a dal a 10.-ik helynél jobbra nem számíthat, meg kell változtassam. A főszervezők nem szeretnének bundázásba keveredni, de nagyon esélyesnek nézték a dalt, ezért már az elején tettek egy lépést, hogy megakadályozzák a versenyben való részvételét. A román TVR televíziós társaságnak 20 milliós svájci frank alapú hitele, melyet nem törlesztett, alapul szolgált a kizárásra. Továbbá és ezáltal nem veszi el a lehetőséget másoktól, hogy valamelyik másik dal nyerjen, s az által egy másik ország. Ez nem nevezhető bundának, de keresztbe tettek egy dalnak, egy " akár " nyertes dalnak!

Az orosz Sergey Lazarev felvetette és nyilt levélben kérte a főszervezőket, hogy vendégfellépőnek hívják meg, ha már ennyire igazságtalanul jártak el a versenyző művésszel szemben. A főszervezők eddig nem reagáltak erre a kérésre, de gondolom fontolóra veszik. Egyben köszönjük, hogy az orosz ennyire szolidaritást vállal egy versenyzővel akit kizártak a versenyből, megsemisítettek.

 

 

 

Ilyen még az Eurovíziós Dalfesztivál történetében nem volt és remélhetőleg nem is lesz! Mindenkit meglepett és rengeteg bonyodalmat okozott a probák megszervezése terén, borultak a terminusok és mindenkinek más más lett a proba ideje a stadioni színpadon!

A probák legnagyobb értetlenkedését a fehérorosz versenyző érte el a sajtóközpontban. Az ESC Daily szerkesztői nem értik, hogy a produkció elején miért láthatjuk a meztelen, megphotoshoppolt Ivan-t egy farkassal. Később előbukkan az énekes egy bézs öltönyben, holografikus farkasok jelennek meg, melyek először dobossá, majd közülük az egyik gitárossá, a másik egy kék emberré, a harmadik kréta alakú kutyussá alakul, melybe villám csap és átalakul egy csecsemőkori Ivan-ná, akinek az arcára csíkok vannak festve.

A fogadóirodák összesített listáján az orosz, a francia és az ausztál versenyző van a top 3-ban, Magyarország a 19. Remekül benézte Magyarország.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bécs

(Tschongor Attila, 2016.05.06 08:50)

Végül a fehérorosz változtatott a színpadi jelenlétben és nincs benne az átváltozó farkasok és a csecsemőkori Iván sem.

Marosvásárhely

(Csaba István Király , 2016.05.05 22:25)

Hát ez így csak szenzációhajhászás! Románia nem fizette be a részzvételi díjat és ezért képviselője nem vehet részt. Ez így már egészen más !

Re: Marosvásárhely

(Tschongor Attila, 2016.05.05 22:25)

nem a részvételi díjat nem fizette be, hanem a műsorszolgáltató TVR -nek van egy 20 milliós svájci frank alapú hitele, amit évek óta nbem fizetett ... ezért zárták ki.