Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekességek

2016.04.22

Eurovíziós Dalfesztivál, ami most már lassan nem is az. Ausztrália Földrajzilag nem Európa, ezt mindenki tudja, de az európai műsorsugárzók uniójának tagja lett. Miért? Mert kérvényezték, s nem volt ok, amiért ezt a svájci központból, Genfből visszautasítsák. Oroszország megosztó, hisz egy része azt tartja, hogy nem európai ország, míg a másik része pont az ellenkezőjét. Egyik csoport azzal érvel, hogy Oroszország majdnem a 80 %-ka Ázsiában van, ezért nem európai, míg a másik csoport azzal érvel, hogy Európában van a főváros ( Moszkva ), ezért európai. Na most akkor döntsük el, kinek van igaza. / ?  Törökország is hasonló helyzetben van, mint Oroszország, csak itt nehezebb az igazságosság, hisz két kontinens határánvan a főváros, ráadásul, fele - fele arányban ... Akkor most európai vagy sem? Ciprus, Grúzia és Azebajdzsán ... Most akkor beszélhetünk e Eurovíziós Dalfesztiválról vagy sem? Izrael? Na mindegy, ÉRDEKES!

Romániát kizárták a versenyből, a hivatalosan bemutató TVR televíziós társaságot adóság miatt törölték a műsorsugárzók listájáról, tagságát megvonták. Ezáltal a romániát képviselő előadó nem reménykedhet semmiben sem! ( ha csak nem dönt máshogyan a versenyt szervező országok Eurovíziós képviselői.

Ukrajnát egy krími - tatár énekesnő képviseli, politikai üzenetet hordozva Oroszország ellen. Nem a dal ellen beszélve, de sok előadó - versenyző indul olyan dallal, ami kicsit lelkileg zsarólja a nézőket és a szavazókat leginkább, hogy kapjanak szavazatókat, hogy előre jussanak a ranglétrán. Ettől függetlenül a dal nagyon jó és a TOP 10-be várom!

Idén érdekesség, hogy mely országok esélyesek a nyerésre a grandiózus versenyen: Franciaország, mivel szolidarításképpen az elmúlt időszakokban a terrortámadások miatt, Belgium is esélyes ezen a címen. Idén először Magyarország is közel kerülhet a fazékhoz, mert kiérdemelte az európai lakóság körében, az emigrációs témával kapcsolatosan amit tett! Oroszország tuti receptet választott, kérdés, hogy ez beválik - e. Nekem az első helyen van, de ez nem biztos, hogy egyezik mások véleményével, meg a zsűritagokéval. Szerbia esélyes, mert karakteres és egyedi hanggal rendelkező előadót küldtek, karakteres és maradandó dalt választottak. Spanyolország nagyn szeretne versenyt nyerni, komolyan veszi a versenyt és ez túl mutat azon is, hogy ki szeret játszani és kit csak a nyerés érdekel. Bulgária is szépen tért vissza a versenybe, nagyon jó dallal, de kérdés meddig lesz elegendő, hányadik helyig?

Összességében egy Orosz - Spanyol - Szerb erős és szoros versenyt képzelek el. Közbeszólhat itt Franciaország, Magyarország, Bulgária versenyzői. Kiváncsian várom, mi lesz a versenyben ... én nézni fogom. Te?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.