Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eurovision Song Contest 2017 Kijev

2017.05.21

​ Elsősorban szeretném megdicsérni Pápai Jocit, amiért belopta magát a dalával együtt az emberek szívébe, mert a közönségszavazatoknak köszönheti 8.-ik helyét az Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben. A szakmai zsűrik a 17.-ik helyig pontozták. Megdicsérem Ilinca és Alex Florea duót, mert fantasztikus eredményt értek el, 7.-ik helyen végeztek, szintén a közönségszavazatóknak köszönhetően, a szakmai zsűri 15.-ik helyig pontozták. Elismerésem és hódolatom a Sunstroke Project együttesnek, fantasztikus produkciót hoztak össze, a közönségszavazók a 3.-ik helyig, míg a zsűri is a 8.-ik helyre pontozta. Igen jó és vidám színpadi jelenlét és muzsikálás volt. Szeretnék továbbá fejet hajtani a tehetséges és kiváló produkcióért Salvador Sobral, Portugáliát képviselő előadónak, aki meg is nyerte az idei Eurovíziós Dalfesztivált, egy igazi sanzonnal, amely az elmúlt évtizedekben szinte kihalt. Egyszerűen friss levegő és üde illat volt ez a művészeti alkotás egy olyan versenyben, ahol lassan a tucatzenék uralták a mezőnyt és nagyon egyhangúvá tette ezt a rendezvényt. Ez is azt bizonyítja, hogy elsőnek jutott tovább az elődöntőből és első helyen végzett a zsűrik és a közönség szavazatai alapján is. Pont ezt érzem és gondolom a Bulgáriát képviselő Kristian Kostov esetében is. Második lett mint a zsűrik, mint a szavazók körében. 17 évesen nagyon erős produkciót mutatott be és fantasztikus művészi tehetséggel rendelkezik a fiatal srác.

​Én annyi különbséggel pontosan megtippeltem, ki lesz az első kettő ... Én Bulgáriát írtam elsőnek és Portugáliát másodiknak és ez pontosan fordítva lett. De egy táblázatban összeállítottam az általam írt toplistát és a verseny hivatalos toplistáját.

My top 26! Eurovision Song Contest Top 26!
1. Bulgaria        heart 1. Portugal                           heart
2. Portugal        heart 2. Bulgaria                           heart
3. Italy 3. Moldova
4. France 4. Belgium
5. Sweeden      heart 5. Sweeden                         heart
6. Cyprus 6. Italy
7. Croatia 7. Romania
8. Moldova 8. Hungary
9. Azerbaijan 9. Australia
10. Denmark 10. Norway
11. Poland 11. The Netherlands
12. Romania 12. France
13. Australia 13. Croatia
14. The Netherlands 14. Azerbaijan
15. Norway 15. United Kingdom
16. Hungary 16. Austria
17. Armenia       enlightened 17. Belarus                      frown
18. Belgium 18. Armenia                   enlightened
19. Belarus         frown 19. Greece                      devil
20. Greece         devil 20. Denmark
21. Israel             yes 21. Cyprus
22. Ukraine         no 22. Poland
23. United Kingdom 23. Israel                      yes
24. Spain          laugh 24. Ukraine                 no
25. Austria 25. Germany                 angry
26. Germany       angry 26. Spain                    laugh

​Megjelöltem azokat az országokat, amelyeket hellyel közel eltaláltam. Olyan érdekességek is történtek, hogy a Magyarország nálam 16.-ik lett, de a versenyben pont a fele helyezésén végzett a 8.-ik helyen. Dánia nálam 10.-ik lett, a versenyben 20.-ik, ami pont a dupla helyezése. Lengyelország 11.-ik lett nálam és a versenyben a dupláján maradt a 22.-ik helyen.

​Egy kicsit megrázó hír, hogy Izrael idén vett részt utoljára az Eurovíziós Dalfesztiválon, mert megszűnik az állami televízió sugárzás. A szakmai zsűri pontjainak ismertetése alatt megköszönte az elmúlt évtizedek részvételeit, a három győzelmet, amelyet utoljára 1998-ban sikerült megnyerniük. Én is köszönöm a magam és az olvasóim nevében, szerintem sokunknak hiányozni fog az ország és fantasztikus dalai!  

​Azt gondolom, megérdemelten nyert a Portugál versenyző, s igazságos végeredmény született!

A top 3 itt is megtekinthető!!!!

 

​3. 

 

 

2.

 

 

 

 

1.

 

 

​Köszönöm szépen a figyelmet és az idei Eurovíziós Dalfesztivál nagyon az ízlésem szerint volt és mondhatni, hogy egy-egy művészi alkotás tud győzedelmeskedni, nem beszélve arról, hogy egy egyedi dal, egyedi produkció vitte el a pálmát. Jövőre találkozunk Portugáliában! Gratulálok mindenkinek! :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.