Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megaérzés

2016.05.16

Megaérzés fogadott örökbe vagy én fogadtam örökbe, teljesen mindegy, egyszerűen fenetikusan izgalmas volt az idei Eurovíziós Dalfesztivál, Svédországban, Stockholmban. Az előadók fantasztikusak voltak, nekik gratulálok és sok sok további sikereket kívánok, hogy elkönyvelni tudjatok! Az idei döntőben 26 ország énekelt, ahogy az elmúlt években már megszokhattuk! Belgiumot képviselve Laura Tesoro nyitotta a dalok versenyét. A dal energikus és bulizos volt, a hangja viszont a végére ki is merült. Ezzel nincs semmi baj, hisz még nagyon fiatal az előadó, nincs tapasztalata és kellő tudása! Mégis elegendő volt, hogy a 10.-ik helyen végezzen! Másodiknak, Gabriela Gunčíková Csehországot képviselve lépett színpadra, éneklési kvalitásain kivül nem igen tudok mást kiemelni vele kapcsolatosan. Sajnos így csak a 25-ik helyre volt elég.  Harmadiknak, Douwe Bob Hollandia színeiben énekelt és aranyos volt, egy jót zenélt! Nem érintett meg egyáltalán. 11.-ik helyezést érték el. Negyediknek Azerbajdzsán színeiben Samra énekelt, a leggyengébb versenyző akit valaha küldött a Dalversenyre Azerbaijdzsán! Több helyen alulintonált és hamis hangok ütötték meg a fülemet és nem hozott lázba egyáltalán. 17.-ik helyen végzett, amin nem lepődtem meg. Nálam eleve a TOP 26-ba sem jutott be. Ötödiknek Magyarországot képviselő Freddie lépett színpadra és hát a dal önmagában nagyon jó volt, az előadóról sugárzott a beképzeltség és az önkritika hiány! Igaz én a hetedik helyre soroltam a saját Top listámon, de ez messze rosszabbul sült el, hátulról lett a 8-ik! laugh - azaz 19.-ik lett. Hatodiknak Francesca Michielin énekel, Olaszország színeiben és ey megszokott olasz lassú dallal lépett színpadra. A dal egyszerű, nagy igazságtartalmat tartalmazó üzenettel, az előadó szépséges és hangi adottságai kimagaslóak. Nos ez csak a 16-ik helyre volt elegendő! Hetediknek Izrael mutatkozott be Hovi Star személyében és 14.-ik lett. A dal érdekes és nem megszokott! Az egyik legkülönlegesebb hangszerelésű dal, az én véleményem szerint. Nyolcadiknak Bulgária színeiben Poli Genova énekelt és a fantasztikus és előkellő 4. - ik helyen végzett!

 

 

 

 

Dala nagyon modern és remek hangszerelésű. Én személy szerint imádtam, az én TOP 26-os listámon is az ötödik helyen szerepelt, ehhez képest a 4.-ik helyen végzett. Gratulálok!!!!! heart  Kilencediknek Svédországot képviselte Frans, aki fiatal életkora ellenére nagyon szépen énekelt és komoly dalt adott elő, az 5.-ik helyen végzett a döntőben!

 

 

 

 

 

Németország színeiben Jamie-Lee énekelt tizediknek és hát ha van valamiben politika, akkor ebben van, hisz az utolsó helyen végzett, a 26.-ik helyen. A dal hiába volt jó, kemény üzenet Európától Németországnak! Ez igazán burkolt politika! Tizenegyediknek Amir énekelt, Franciaországot képviselve és a 6.-ik helyen végzett. A dal nagyon jó és nálam a 26-os listámban is a 4.-ik volt. Gratulálok! Ami nagyon tetszett, hogy az érzéseket megkaptam a képernyőkön keresztül is. Kiegyensúlyozott volt az előadó és passzolt a dalhoz, mint előadó! Egyben volt az egész!

Tizenkettediknek Lengyelország színeiben Michał Szpak lepett meg. Művészcsemete, ez ránézésre is látszik. Igazságot énekel és üzenete is érdekes és igen fontos ma. Helyezése a döntőben 8.-ik hely és nálam a 12.-ik helyen szerepelt a TOP 26-ban, de csak gratulálni tudok, hogy jobb helyezést tudott elérni! Ebben a helyezésben nagy szerepe volt annak is, hogy homoszexuális előadó aki nem is rejti el azt! A dal nem slágeralap, de nagyon jó, a hangja teljesen lekötött! Tizenharmadiknak Ausztrália lépett színpadra és a mezőny egyik legerősebb versenyszáma volt. Fantasztikus hang és előadás mód. A ruha meg egyszerűen felülmúlhatatlan volt. A döntőben 2.-ik helyen végzett ( TOP 26-os listámon 6.-ik volt ), annak ellenére, hogy nem Európai ország és ráadásul a világ másik végén van! Gratulálok neki, ez fantasztikus volt. Az eredmény várható volt, hisz tökéletes előadást láttunk! Élveztem minden percét!

 

 

 

Tizennegyediknek Ciprus színeiben Minus One együttes kápráztatott el egy Coldplay dalutánzattal. Majdnem nélkül beszélhetünk koppintásról és ez a döntős helyezésen is meglátszik, 21.-ik lett! Ez nagyon nem jól sikerült, szerintem mellé nyúltak, de nagyon! Tizenötödiknek Szerbia színeiben ZAA Sanja Vučić énekelte el az egyik számomra legjobban tetszett dalt, igaz a döntőben csak a 18.-ik helyre jutott, de nálam az előkellő 3.-ik helyen volt a TOP 26-os listámon! Semmi baj, engem meggyőzött! Tizenhatodiknak Litvánia színeiben az újra visszatérő Donny Montell énekelt, aki a 9.-ik helyen végzett és a dal nagyon jó volt, korát megelőző szerzeménye sikernek számít! Gratulálok! Tizenhetedik rajtszámmal Horvátország mutatkozott meg, Nina Kraljić által, csodálatos ruhakölteményben ( nekem a másik nagy kedvenc ruhám a versenyből ). A dal fantasztikus volt és teljesen rendben volt az éneklés is, leszámítva egy - két alulintonált hangot és egyszeri hangcsuklást! Gratulálok neki, annak ellenére, hogy a 23.-ik helyen végzett! Tizennyolcadik rajttal az oroszországi Sergey Lazarev énekelt és ebben is politikát lehet felfedezni, mert a fogadóirodák szerint az első helyre sorolták, de csak a 3.-ik helyen végzett! Gratulálok neki és mindenesetre fontos üzenet van ebben is, hogy az egyik legesélyesebb dal a dobogó harmadik helyére kerül. Nálam az első helyre volt sorolva, de belefgondolva teljesen rendjén van a helyezése!

 

 

 

Tizenkilencedik versenyzőként lépett színpadra Spanyolország színeiben Barei. Angol nyelvű dala némiképp újítás a spanyolok esetében, de ellenben energikus és igazán táncolós dalt hoztak el nekünk. Európa most nincs nagyon táncos kedvében és nem igazán akarja ahatárokat átlépni, amit meg is értek, a 22.-ik helyen végzett! Huszadiknak Lettország rajtolt Justs által akinek a daláért oda vagyok és annak ellenére, hogy a középmezőny 15.-ik helyén végzett! Erős dal és kiegyensúlyozott volt. Egyben láttam az egészet és a hangja kiváló. Kár, hogy ide sorolták csak. sad Huszonegyedikként rajtolt az ukrajnai előadó Jamala ( ejtése ► Zsámálá ), aki krími tatár származású. Háborúról énekel, 1944 - ről. Akárhányszor meghallgattam, a hideg rázott, futkosott a hátamon a hideg remegés. Igaz nem gondoltam volna, hogy megnyeri a versenyt, de teljesen igazságosnak érzem. Hangi adottságai fantasztikusak, opera énekesnő eredetileg, de a pop szakma sem áll messze tőle. Ez a dal a kettő között helyezkedik el és fantasztikus. Nem látok benne politikát, egyszerűen csak egy múltbéli eseményről énekel és békét - szeretet kér, szeretne a világban. Ebben a nyerésben az is benne van, hogy elterjedt nagyon a Holokauszt téma és lassan nem emlékezünk arra, hogy más szörnyűség is történt a világban és ez most teret kapott itt! GRATULÁLOK, GRATULÁLOK! Ügyes voltál Jamala.

 

 

 

 

 

Huszonkettedik rajttal indult a versenynek Málta, Ira Losco személyében aki várandós és fantasztikusat énekelt, hogy a boldogságtól a vízen is tud járni avagy lehet járni a vízen is a boldogságtól. A verseny végén a 12.-ik helyen végzett, de ez nem vesz el atehetségéből semmit se. Az ő neve már a világzenei porondon jegyzik és mindettől függetlenül gratulálok a babához, a versenyhez és további sok sikert kívánok, sok sok boldogságot! Huszonharmadik helyen Grúzia lépett színpadra és a silány zenéjükkel a 20.-ik helyet szerezték meg! Én ezt a szerzeményt nem nevezném dalnak, inkább csak zajnak! Ez sem zeneileg, sem hangilag nem állja meg a helyét a zene megnevezés esernyője alatt! Huszonnegyedikként Ausztria lépett színpadra ZOË személyében, aki megszokottól eltérően nem is németül, nem is angolul, hanem franciául énekelt és édesapja jegyezte a dalt. A dalt én cukinak nevezném és édesnek, egy nyári slágernek! Nálam 17.-ik volt, a versenyben 13.-ik lett. Huszonötödik rajtszámmal az Egyesült Királyság lépett színpadra Joe & Jake , akik nagyon egymásra hangoldotak szakmailag, zenei világuk egyhullámhosszon van és így elsőre tudtak jól dolgozni együtt és a 24.-ik helyen végeztek a döntőben, amiben szintén van politika és kemény üzenet a szigetországnak! Huszonhatodik helyen lépett a Dalfesztivál színpadára Örményország színeiben Iveta Mukuchyan, aki a döntőben a 7.-ik helyen végzett! A daltól nem voltam elragadva, inkább a lenge ötözék ami sikert adott ennek a versenydalnak!

Összességében nagyon jól éreztem magam és igazán fantasztikus verseny volt. Izgalmasan tekintettem végig a versenyt, a szavazás első felében Ausztrália volt a népszerű a zsűritagok körében, továbbá Ukrajna a második, Franciaország a harmadik, Málta a negyedik és Oroszország az ötödik legnépszerűbb volt. A közönség szavazatait második felében ismertették, ahol az ötödik helyen 180 ponttal Bulgária, a negyedik helyen 191 ponttal Ausztrália, a harmadik helyen 222 ponttal Lengyelország, a második helyen 323 ponttal Ukrajna és az első helyen Oroszország 361 ponttal voltak a legnépszerűbbek. Gratulálunk az összes versenyzőnek és a győztesnek újra! Köszönöm a szombat esti showt és azt gondolom, hogy a verseny igazságos volt, kiegyensúlyozott és a 61.-ik Eurovíziós Dalfesztiválhoz méltó! Az idei verseny volt a legerősebb mezőny az elmúlt évekhez képest!

Tehát a győztes dal Ukrajna képvíseletében Jamala - 1944

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.