Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


401 oldal

2015.11.20

László Erika egy olyan író, aki képes tabumentesen és határok nélkül fogalmazni és a világ elé tárni egy Életet! 

László Erika:

4-1.jpg

 

 

 

 

 

Az általa jegyzett könyv transziregény ( A szex kemény munka ), alanya Marlon Xtravaganza. heart

743665f.gifMegvásároltam a könyvet és munkámból kifolyólag amikor csak tudtam olvastam és sikerült is összességében 3 nap alatt kiolvasni és úgyszólván megemészteni vagy ha úgy tetszik megérteni és értelmezni! Mindannak ellenére, hogy én is meleg vagyok és jártam sok sok helyen a világban, első gondolatom az, hogy visszahozta emlékezőbe azokat az időket, amiket jómagam is külföldön eltöltöttem, mint turista. Lakhatásilag, eddig csak Erdélyországban ( Románia ), Magyarországon, Németországban és Ausztriában ( jelenleg is ) volt részesedésem. Szakmáim egyikének jóvoltából én is találkoztam jó pár hírességgel és sok minden velem is megtörtént, mint a történet alanyával, Marlonnal.

A könyv nagyon érdekes, hisz azért sokunknak meglepő hírérték van benne, példának okául ott van Amanda Lear. Nagyon sokan az ádámcsutkája alapján sejtették, hogy férfi volt, de hangja megmaradt erős kontraaltnak. A könyv alapján beigazolódik, hogy igaz is, férfi volt ... smiley Nos a zaftos történetektől telített a könyv és az is tetszik benne, hogy a nyelvezete teljesen természetes és fogalmazhatok úgy is, hogy ultramodern. Sok hiresség akadt Marlon társaságába, például a melegeket és e leszbikusokat kedvelő Madonna, Denzel Washington, Sylvester Stallone, Amanda Lear és sokan mások. 

A könyv lehetne akár mesekönyv vagy nagyon élethű önéletrajzi regény. Én személy szerint elhiszem a regény történéseit, de nem hiszem, hogy nem akadna olyan aki mesének titulálná ... Az esemény gerince egy ifjonc aki elindul szerencsét próbálni és a nyugati világ valós valótlan mivoltával, az ő tapasztalatai alapján. Elmondása szerint a szex kemény munka, ami igaz, mert ahogy fogalmaz, egyszerűen eltudom hinni minden szavát ... Azt gondolom, hogy akár útmutató is lehet a könyv, abból a szempontból, hogy a bátorság az alapköve minden útnak és cél megvalósításnak. Aztán tanulságos regény is, mert az ember meg kell tanulja a pénz beosztását, de sajnos ezt nem lehet tanítani, az Élet oktat majd, de venni kell a lapot és figyelni kell a nagyérdeműre! 

Ami igazán a könyv mellett szól, hogy ilyen formában ez az első olyan regény ami transziregény és tisztába helyezi a különböző szavak jelentését. Azt hiszem ezzel a regénnyel új korszak kezdődik és nagyon örülök, hogy megjelent, kérdés már csak az, hogy a benne szereplő emberek, azaz hírességek mit szólnak ehhez, hogy szerepelnek egy kiadott könyvben! 

Röviden és tömören bemutatja a nyugati életet és Amerikát .... hogyan lehet ott élni és persze részletesen a drogos/-ok életét és a transzvesztita/-ák, transzszexuális/-ok és shemale/-k életét, nehézségeit. Ilyen világban igaz barátok nélkül élni nagyon nehéz és örülök, hogy sikerült túl élni ezeket a nehézségeket Marlonnak, de a múlt elmúlt, ha nem gyűjtötte össze a pénzt és nem gondolt a jövőre, az már olyan késő bánat ...! Az Élet hosszú és az ember megöregszik ... s nem leszünk mindig erőnk tejében ... De ne is rágódjunk a múlton, nézzünk előre és éljük meg Önmagunkat!!! heart

Összességében a regényre 10 pontból 9 pontot adok és csak is kizárólag 18 éven felülieknek ajánlom és nevelésügyileg hagyjuk ki a gyerekeket abból, hogy bele olvassanak ... . Reményekkel telve gondolok arra, hogy remélhetőleg újra találkozunk Budapesten és egy ital mellett elbeszélgethetünk kedves Marlon Xtravaganza. 

 szönöm szépen!!! yesheartyes

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

London, United Kingdom

(Erika Frits, 2015.11.30 22:16)

Kevés ennél érdekfeszítőbb könyvet olvastam mint a Transziregény. Szociográfiai áttekintés is az elmúlt 30 évről, érzékeny, ám nem durva. (Ellentétben a rosszul megválasztott borítóval.) Csongor Attila ismertetője is nagyon tetszik!

Re: London, United Kingdom

(Csongor Attila, 2015.11.30 22:17)

Azt gondolom, hogy a borító nagyon is jó, érdekes és mégis bizarr, szélsőséges, de mégis közeli, hisz ha a borító hétköznapi lenne, akkor az nem vonzana senkit, gondolom sokan jobban tekintenének ha egy akkori rendszert jellemző fotó lenne a könyv borítóján, de mivel ez egy önéletrajzi és társadalmi környezet leíró könyv, fő gerince Marlon és a mellék erek a társadalmak és a környezetbeli életek leírása, értelemszerűen én is ezt a borítót választottam volna. Kedves László Erika, sajnálom ha hátrányod volt a borítóképből kiindulva (mint utólag kiderült hátránya is volt a könyv borítója miatt), szerintem nem ez alapján kellene Téged megítéljenek, hisz maga a könyv kellene a mérvadónak lennie ... Szóval a könyv fantasztikus, jó fogalmazásokkal és egy olyan élőtörténettel, amely a valóság és annak minden velejárója benne van. Gratulálok és szerintem jó író vagy, keresem további könyveidet, számomra második Agatha Christie vagy!!!

401 oldal

(László Erika, 2015.11.20 20:48)

Imádlak Attila, Köszi, nagyszerű újságíró vagy!!!

Re: 401 oldal

(Csongor Attila, 2015.11.20 21:30)

Köszönöm, megtiszteltetésnek érzem, ha egy jó könyvet véleményezhetek! Nagyra tartok és felnézek az ilyen írókra, és alanyokra, mint Ön vagy Marlon. :)

Csak egy hozzászólás

(Mursa Balázs, 2015.11.20 20:31)

Gratulálok a cikkhez. Mint tudod nekem is volt szerencsèm bele olvasni ès nagyon izgalmasnak találtam. Amugy is mèly tisztelettel vagyok a transzszexuálisok iránt de ez a könyv mèg jobban megerősített ebben.Továbbá azèrt is jó a könyv mert feltarja azt hogy milyen problèmákkal kell megküzdenie sok melegnek illetve transzvesztitának./shemale-nak. Te pedig nagyon szèpen mefogalmaztad a könyv mondanivalóját ès tartalmát. Várom mèg az ehhez hasonló jó cikkeket!

Re: Csak egy hozzászólás

(Csongor, 2015.11.20 20:48)

Köszönöm szépen és ez megtiszteltetés számomra :)

Istanbul

(Dana, 2015.11.20 19:49)

Szuper és fantasztikus a könyv és örülök a pozitív kritikának ...., egyet értek veled Csongor :)