Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A piacon

2019.02.06

 

Kezdetét vette 2019-ben is "A Dal" verseny, amely talán idén hozta a legszélesebb választékot. Idén vannak olyan erős produkciók, amelyek az én érdeklődésemet is felkeltették. Igaz az is amit eddig is hangoztattam, hogy szép dolog keresni a legjobb dalt, de keresni kellene inkább azt a dalt, ami az Eurovíziós Dalfesztiválra való. Ez annyit jelent az én olvasatomban, hogy ami kint népszerű lehet, az itthon nem biztos, hogy a legjobb dal. 

Nagyon meglepő volt számomra, hogy Opitz Barbit nem keresték meg a lehetőséggel, miszerint a dalok versenyében szerepelve, hátha tudná képviselni Magyarországot. 

Lejártak az elődöntők, 18 dal tovább jutott, ezekből ami számomra elfogadható dalok, Deniz - Ide várnak vissza ; Antal Tímea és Demko Gergő - Kedves világ ; YesYes - Incomplete ; USNK - Posztolj ; s a végére még beteszem Pápai Jocit - Az én apám. 

Kezdve az elején, kicsit mazsolázzunk. Az első elődöntő felhozatala nagyon gyenge volt. Azt sem értem, hogy miért jó ilyen névvel énekelni, hogy Konyha. Kicsit olyan semmit mondó, minőséget nem takaró név. A daluk is nagyon gyenge, de a zsűri felpontozta. Csak kérdés, hogy mire. Berkes Olivér két hibát is elkövetett, azt hitte megtudja ismételni évekkel korábbi sikereit, de nem jött össze, kiesett. A másik, hogy nagyon szép ez a cím, hogy világítótorony, csakhogy ez a cím már szerepelt egy Eurovíziós Dalfesztiválon a Horváthoktól. Nekem totál hiányzott az egyediség. Tovább menve szeretném azt is megjegyezni, hogy ha a kedves édesanya híres és népszerű, nem jelenti hogy a kicsi édes fia is az. Mindenképpen egy nagyon erőltetett és felszínes dal, komoly mondanivalóval a La Mama Hotel, Heatlie Dávid előadásában, csak éppen minket nem ért el a dal üzenete. A második elődöntő kisebb nagyobb kirobbanásokkal telt el, mint a zsűrik, mint a versenyzők részéről. Valahogy itt érződött a piac illata a legjobban, de a látványa is itt volt a legimpulzívabb. Nagy Bogi - Holnap című dalával minden téren másolja az 1994-ben indult magyar indulót, Bayer Friderikát. Az ártatlanság kimutatásától kezdve az altató zenéig mindenben. Kyra dala annyira nem tetszik, kicsit mozaik szerű, több eurovíziós dalból összetákolt dal. Ellenben örültem Pápai Joci dalának, ez meghatóan tökéletes volt, Jobban tetszett, mint két évvel ezelőtti dala. USNK szépen beszövegelte magát a verseny középdöntőjébe, de maradjunk annyiban, hogy ez nem lesz elég a továbbjutáshoz majd a Fesztiválon. Mocsok egy kölykök, szerintem szintén rossz névválasztás, ahogy a Konyha esetében is. Akiket nem említettem, azok számomra említésre sem valók. 

A zsűri összetétele tetszik, jobban, mint korábban. A probléma még mindig ugyanaz, a legjobb dalt keresik, de nem nézik a nemzetközi nagy versenyt. Vannak tuti befutó előadóink, de sajnos látszólag akar győzni a magyar delegátus, amúgy nem. 

Sok sikert a középdöntőhöz és lássuk kik kell elhagyják a dal piacát, mert nem bírtak ellenszegülni a korrupciónak. Már már ismeretlenül kezd körvonalazódni az, hogy ki van megjelölve már most győztesként. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.