Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A pince mélyén ... asztalláb alátét

2017.07.18

maxresdefault-12.jpg​Zoltán Erika egy popénekesnő Magyarországon. Ő a hajasbaba, a fuvolázó nő, a tehetségtelenség mintapéldánya. A dalai népszerűek, s ki gondolná, hogy 30 év után a SYMA rendezvénycsarnokot sem tudta megtölteni nézőközönséggel, rajongokkal. Persze a show nagyobb volt, anyagi szempontból biztosan és a szereplők gázsija ... szerintem nem profitált belőle és jó ha maradt neki 10 Forint. Abszolúté, hogy a táncosok sem voltak valami felkészültek, egy alaposabb tudású énekesnő, már rég elhajtotta volna őket. Visszatérve az énekesnőre, olyannyira hamisan énekelt, hogy szinte nélkül ledöbbentem és 15 percig sem tértem magamhoz. Akkora kudarc, hogy a pince mélyén asztalláb alátétnek használható, de annak is nagyon sovány. Nagyon nagy gáz egy ilyen karakterű előadónál, mint Erika. Igaz, sosem volt valami nagy szám, de döbbenet, hogy mennyire igénytelen lett, minden szempontból. Egy szó van rá, szar.

 

maxresdefault13.jpgSzatmárnémetiben fellépet a családi hétvége rendezvény keretében és hát újra megbizonyosodhattam, hogy igen, nagyon lecsúszott, vagy mindig is ilyen volt? Egyszerűen kacagást csinál magából. A táncosok, mintha egy aerobic edzésen lennének és Erika lenne a kocsmahangulatadó. Lassan kimondható, hogy nagyobb az arca, mint a tehetsége. Azon is meglepődők, hogy van még olyan koncertszervező aki szervez bármit is neki, egy ilyen kornyikálást kibírni, totális egy hónapos konzervatóriumi pihenéssel lehet csak orvosolni, meg egy évnyi nyugtatózással. Ekkor még nem gondoltam volna, hogy találok olyan haknifellépést is, amelyen ennél is lejjebb csuszva szerepel ... mondjuk ki a szégyen legfelső fokán. Magyarország legszégyenteljesebb énekesnője.

 

Amellett, hogy két amatőr semmit se mondó táncosa mellett, fél playback koncert alatt ráénekel a saját hangjára, akinek jó füle van a videóban hallhatja, hogy néha két hang hallatszik, az övé, meg a 25 évvel ezelőtti fiatal stúdió hangja. Ekkora baklövést én még nem hallottam magyar előadótól, ha egyáltalán nevezhetjük így a hajasbaba fuvolást, aki a karrierjét annak köszönheti, hogy tudta, mikor és hol ejtse el a rúzst és ott tegyen egy jó szolgálatot ... Ez tényszerű.

 

 

Figyelmesen meghallgattam néhány fellépését és szinte mindig használta a ráéneklést a saját hangjára. Igaz a SYMA csarnokban tényleg a saját hamis hangján kornyikált.

Ajánlom a nyugdíjba vonulást Zoltán Erika, Zoltán vagy Erika? Olyan bizonytalan ez, mint a tehetsége is, mondjuk az utóbbi az biztosan negatív.      

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.