Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Botrány a műsorban

2019.02.17

 

Nincs értelme ezt titokban tartani, senki nem meri latolgatni, hogy vajon mi történt. Adott a műsor, most a döntő felé nyolc dal áll sorban. Két szombaton volt a két elődöntő. A második végén a plágiumvádat bemondja a műsorvezető. Azt gondolom, hogy semmiképp nem lehet az első elődöntő bármelyik továbbjutója, gondolok itt Vavra Bencére, Petruskára, Acoustic Planetre vagy a The Middletonzra. Ha közülük lett volna vagy lenne, akkor már most eddig kivizsgáltatták volna, de azért számtalan meghallgatásra is gyanús Vavra Bence - Szútlanság dalának szinte a teljes változata és Petruska - Help me out of here dalnak a refrénje. Én nem szeretnék nagyon húrt feszegetni, de a témát boncolni nagyon is. Tovább haladva, a második elődöntő továbbjutói között lesz nagy valószínűséggel a plagizáló. Lehet ő Nagy Bogi, Szekér Gergő vagy akár Pápai Joci. 

Teljesen kizárnám ebből a Fatal Error együttest és a The Middletonz-t. "Holnap" című dal teljesverziója, vagy a "Repülj madár"-é a másolás vádja vagy "Az ön apám" refrénje? Mint ismeretes egykor Radics Gigi plagizált egy román énekesnő kevésbé ismert dala mentén. Persze lebukott, aztán szépen megúszta a következményeket. Magasabb körökben úgy néz ki, hogy ez így működik. 

Nyilván nem vádolunk senkit, én sem, de az Olvasók szemét felnyitom, hogy könnyebb legyen a megoldás. Ezért kategorizáltam a dalokat. 

Kizárt a plagizálás Fatal Error - Kulcs és The Middletonz - Roses

25 % esély a plagizálásra Acoustic Planet - Nyári zápor és Pápai Joci - Az én apám

50 % esély a plagizálásra Petruska - Help me out of here és Vavra Bence -Szútlanság

75 % esély a plagizálásra Nagy Bogi - Holnap és Szekér Gergő - Madár, repülj

Kíváncsian várom, hogy megfelelően fogják e kiosztani a megérdemelt büntetést. Nem elfogadott a csalás, ebben egyet értünk! Ebben a témában még jelentkezek. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sankt Veit an der Glan

(Tschongor, 2019.02.18 16:00)

Petruska, Petruska, hát ilyen másolást, hogy lehetséges csinálni? Azt hitted nem fog kiderülni? Ejha. Szerintem magadtól kellett volna kilépned a versenyből, de megvártad amíg kizárnak. Komolyan mondom, egy életre kettétörted a karriered, amely a zenélést illeti. Én csak 50% esélyt láttam arra, hogy te plagizáltál, s lám ez hamar felugrott teljes 100 %-ra. Jobban gyanakodtam Nagy Bogira vagy Szekér Gergőre, de lám lám a gyanúm nem igazolódott be. Semmi baj. A lényeg, hogy kizártak. Ezt megérdemelted és sajnálatot meg ne várj, azt hiszem nincs amiért!