Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Botrány-Megbotránkoztatás

2015.04.25

2-becs.jpg    A következő cikkem nem szól másról, csak arról, hogy a fejlett országokban is vannak iszonyatos körülmények! Német kurzusra járok a Bécsi Egyetemre (Universität Wien) és kurzusokként fizetek 325 €. Három hónap, összességében 3 kurzust tudok egy év alatt csinálni, amit a megnyert projekt kifizet, összességében egy év alatt 975 € -t fizetek ki, azért, hogy tanulhassak. Sokan tudjátok ez nem kevés összeg, de nem ám! ... surprise

      De csak most jön a döbbenet, mert hát a körülmények. Tanultam Romániában, Magyarországon és most Ausztriában. Romániában ingyen, Magyarországon hellyel közel ingyen és Ausztriában arányaiban mérve sok pénzért! A legrosszabb körülményt mégis az utóbbi esetén észleltem, tapasztaltam. Az hagyján, hogy a takarító szolgálat éppen teázik, kávézik, mert mit érdeklik őket a vállalhatatlan körülmények! Az ember megbotránkozik. Következzen az első fotó az egyik mellék helységről!

img_20150422_104242.jpgNem tudom, ti hogy vagytok vele, de ez a körülmény, ez az állapot nem egészen helyén álló!

Belegondolok abba, hogy számomra, ahogy sokunk számára a toalett egy kényes dolog, az mindent elárul egy intézményről, ahogy elárulja a ház lakóit, a család tisztaságát, de fogalmazzak úgy emberek higiéniai mércéjét!

Na ez a kép csak az első és a még elcsúszó félben! Következzen egy másik fotó ami igazán nem lesz szép, igényes, csak egy őszinte és árulkodó, mindent megmagyarázó kép, ... emberi maradék megalkotva, otthagyva. Miféle ember az, aki nem képes, nem tudja kezelni, használni az angol WC-t. Nagyon szívesen adnék tájékoztatót ennek használatára! Nincs bajom az emberekkel, csak mentalitásokkal. Ha élsz valahol és akarsz ott élni, fontos, hogy alkalmazkodj és integrálódj. Ha civilizált életben akarsz helyt állni, akkor legalább az a minimum, hogy megtanulod használni az alapvető dolgokat! Egyszerűen borzasztó körülmény

img_20150422_104251.jpg angry cryingnoangry Ez messze megy mindennél. Egyik helyen a

tető, a másik helyen az ülőke teljesen eltűnve ... lehúzva, kitakarítva nincs ... a toalett papír folyamatosan hiányzik és ez a 21-ik században nem megengedett! Ki gondolná, hogy Ausztriában ez lehetséges, otthon normálisabban néztek ki intézmények, iskolák mellék helységei! Ez még a tanulástól is elveszi a kedvet, élet kedv nélkül kezdeni egy napot, kezdeni egy órát, förtelmes!

  Na de van más is, egy másik épületben egész télen hideg víz volt a csapban, na de kérem, hogy lehet az, hogy a tanároknak külön mellék helység és nekik forró - hideg víz bevezetve és a hallgatóság részére fenntartottak meg csak hideg vízzel ellátva.

Nos erről csak ennyit, szóval itt is van bőven tenni való, ha már annyira a fejlődésről beszélünk! Mindenkinek szép napot!

csap_viz1.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.