Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Botrányos világ

2016.10.26

Botrányos amit tapasztalok, legfőképpen, hogy kissé csalódás, hogy az e-oldalnak fizetek, hogy müködhessen a saját oldalam, s azt  hiszem, hogy megszegték a szabad véleménynyilvánítás jogomat, s felszolítás nélkül törölték egyik cikkemet. Semmi próbléma, de ettől függetlenül csalódás és botrányos is egyben. Röviden emlékeztetném az olvasóimat, hogy a törölt cikkben két személyről volt szó, az egyik Erick Black (Schvarcz Erik ) és a másik Horváth Gyöngyi nő volt.

14424935_1234826239942013_8729915774694543264_o-1-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1400352_1376557849254988_874545137_o-1-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyikről azt írtam röviden és tömoören, hogy nincs önkritikája és amit művelt az nem volt értékkel bíró. Megszólalása alapján a butaság és a nagyképűség mutatkozott meg. A másikról azt írtam, hogy vergődik, mint a partra vetett hal, hisz elmúlt 50 év alatt semmit nem ért el, s most mit akart az X-Faktorban. Mint láthattam, a táborba majdnem bejutott, de magától át nem adta volna a helyét. Nem tudom, hogy egyáltalán mit keresett ott, hisz a sanzonok világában ott van, de semmilyen más műfajban nem igazán van jelen, illetve a hangja sem olyan átütő, én javasoltam, hogy menjen nyugdíjba. Szóval keretben volt az idei X-Faktor, de Gáspár Laciban nagyon dicsértem, hogy elküldte őt, hisz nem oda illő személy. Horváth Gyöngyiben is megtaláltam egyetlen dicséretre méltó előadását, hogy Edith Piaf dalból nem csinált giccset, de az Elmegyek című dalból már giccs volt és hamis hangok hada sorakozott fel egymás után. Amúgy messze nem Díva és nem is lesz az!

Nemrégiben olvastam, hogy rossz anyagi helyzetben él Zalatnay Sarolta ( Cini ) és a Kossuth díj mentené meg és a hozzá járó pénzösszeg. Egy hozzászólásomban kifejtettem a véleményem és azt ide is bejegyzem. Íme:

" Nos nem gondolom, hogy a Kossuth díjat megérdemelné, az elmúlt 10 évben csak a bajaival és mindennapi cselszővéseivel jelent meg a médiában. Volt neki fénykora ami mára kihunyt. Jó hangja volt, de mára az is elveszett. A színpadon ordít néha és ez bántja a fülem. Erőlteti az éneklést és mivel semmi civil foglalkozása nincs, nem tud mihez kezdeni. Szerintem önkritikája sincs, mert elhiszem, hogy koncertezni kényelmes ruhában lehet, de azért közel a 70-hez tudni kell öltözni ízlésesen. Az a tevepata nem igen illő egy duci nőnek. Zenéjét szeretem, de kreativítása elfogyott a ''90-es évek közepére. Egyszer akartam hívni magánkoncertre Bécsbe, de 700 € - t kért 30 perc éneklésre + útiköltség és szállás, kaja. Kicsit soknak tartottuk, hisz azért ennyiért már nem tud teljesíteni. Őt annyira nem a Kossuth díj érdekli, hanem a pénz, ami a díjjal jár. Sajnálom is és nem is. Amikor ment a szekér kellett volna gondolkoznia, hogy nem tart örökké a karrier fénypontja és spórolni kellett volna. Akkor most nem lenne anyagi mélyponton. Persze késő bánat, utána a vízőzön. Kiváncsi lennék kik akik Kossuth díjas művészek és őt támogatják, mert Koncz Zsuzsa és Kovács Kati biztosan nem. A többiek talán, akik szintén azért jelennek meg a médiában, hogy kicsi a fizetésük, egyszóval sajnáltatják magukat. Szomorú, de hát ha nem gondolkodtak anno. Ezek a művészek azt hiszik, hogy a szeretett közönség majd a sajnáltatás hatására pénzhez juttatják, Cini esetében díjhoz és pénzhez. Ez már nagyon gáz és ciki. Amúgy a magánélethez semmi köze a díjnak, de ő a szakmában is dörzsölte magát rendesen ami úgye már nem magánélet. Legnagyobb slágerét a "Nem vagyok én apáca" dalt Kovács Katinak írták, de Cini énekelte, mert Kati olyan vallásos gimnáziumban tanult, s nem igazán gondolta igazságosnak, hogy ő énekelje. Aztán ott van a "Fák, virágok, fény" slágere amelyet Szécsi Pál énekelt először. Adott két dal amit eredetileg nem is neki írtak. Szóval itt nagy az összevisszaság és nem gondolom továbbra sem azt, hogy Kossuth díjat érdemelne. Kezdjen valamit az életével, ha eddig nem tette. Helyében meghúznám magam és nem vergődnék a nagyközönség előtt. Cserháti Zsuzsa nem kapott Kossuth díjat még posztumuszban sem, akkor mit szeretne Zalatnay Sarolta Cini? Cserháti Zsuzsa nagyobb ikonikus énekesnő művész volt és az is a mai napig, nem úgy, mint Cini. Kicsit elgondolkodtató az is, hogy mekkora bukás volt Zalatnay Sarolta állítólagos 50 éves jubileumi koncertje, mert félházas volt, ha voltak annyian egyáltalán és hát akárhonnan számolom nincs 50 éve a pályán, de kissé mellébeszéléssel talán, de nem töretlenül és nem folyamatos sikerekkel. "

100385-1-.jpg

 

Ez a világ botrányos, de nem hiszem, hogy megkell ezt szokni, azt gondolom, hogy igenis ellene kell tenni és tiszteletben kell tartani a szabad véleménynyilvánítást. Én vallom és kiállok a véleményem mellett és azt vallom most is és mindörökre!

Csúnya világot élünk, de jó lenne, ha mindenki elkezdené a saját életét rendezni, s nem várni a mannát az égből. A feltünési viszketettség meg nem előny, hanem hátrány és minden téren igaz, hogy mindegy mivel kerülnek hírlapra, csak köztudatban maradni. Ezt elítélem most is és mindörökké! Köszönöm!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.