Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Én és Ferenc pápa

2015.11.17

Vasárnap Ferenc pápa nyilvánosan beszélt:

" - Nincsen erre semmilyen igazolás, sem vallási, sem emberi " - mondta Ferenc pápa a párizsi merényletekről. Hozzátette, hogy a történtek a világ különböző részein zajló harmadik világháború részei és imádkozik az áldozatokért és családjaikért. Tegnap a pápa a Szent Péter téren is beszélt, amely teljesen megtelt. "  - Istenkáromlás Isten nevét használni az erőszak és a gyűlölet útjának igazolására " - jelentette ki.

( megjelent a 2015. november 16. Hétfői Metró ingyenes napilapban )

Idén Szeptemberben én is jegyeztem egy cikket itt a honlapomon, " Harmadik Világháború " címmel, ahol arról beszéltem, amiről Ferenc pápa. Ez a harmadik világháború!

Alapjában véve egy hullámhosszon gondolkozunk, de azt tudni kell, hogy abban viszont eltér a gondolatunk, hogy ennek az eseménysorozatnak nincs vallási igazolása ... ez teljes mértékben egy félelemmel teli pápa szavai avagy éppen nem mer teljesen őszinte lenni!

 

page.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindez a vallási intolerancia és a pénz hatalmának szüleménye. Sajnos az ember ezen ha elgondolkozik, akkor rájön, hogy a békétlenség emiatt van és sajnos a szeretet hiányossága is csak olaj a tűzre ... ! Ferenc pápa is önmagában tisztában van vele, hogy vallások közötti harc eddig is megvolt pult alatt, de erről nem sokat szólt a nemzetközi média. Véleményem szerint, Ferenc pápa kicsit megijedt és fél, hogy tényleg lassan vége a kereszténységnek, de mégis egy hullámhosszon vagyunk, hogy mindketten ugyanazt látjuk, erre gondolunk ... Ez jelent valamit, szóval valamit mi nagyon tudunk és még azok is, akik látják ezt. 

Ha megszeretnénk oldani a problémákat, akkor komoly kerekasztal beszélgetésre van szükség, el kell kezdeni szeretni egymást, figyelni egymásra és végre nem egymásnak a gödrét ásni, hanem egymást felemelni! A gazdag ne legyen kérkedő és a szegény ne essen az önsajnálat csapdájába. A béke alapvető része, hogy ne játsszon közre se a pénz, se a vallási nézetkülönbségek!

 

Mindemellett ne felejtsük el, hogy szükségünk van reménységre és az optimista életfelfogás, életvitel, mentalitás az ami előrevisz, felemel, oktat és nyugtat!

 

 

 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.