Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halál utáni bukás

2019.03.19

Szeretném kedves Olvasóim, hogy ebben a témában tiszteljük meg egymás véleményét. Ehhez hasonló buktatás számos esetben jelent meg az elmúlt években, de hát tudjuk, hogy némelyik csak ócska hazugság volt. Azt is elmondom, hogy sose voltam egy Michael Jackson rajongó, valahogy nem vonzott a zenéje, de ez mit sem von le a tehetségéből. Ezzel máris a témába kezdek. Pedofília, ami elég nagy vihart kavar mindig, mint a szexuális zaklatás. Előbbi igen szépen végig kísérte a pop zene király életét. Éltiben is, de különösen halála előtti évtizedben a hírlapokban csak botrányairól olvashattak az olvasók. Mindenképpen elfogadom azt, hogy sokaknak példaképe volt, de hát Istenem, mint tudjuk a világ ilyen is, meg olyan is és nem mindenki választ olyan példaképet, aki igazán annak való. Ugye reális kérdés az, hogy melyik a súlyosabb, a pedofília botrány vagy a tehetség. Én azt mondom, mindkettő. Michale Jackson tehetséges volt, ugyanakkor gyerek kora óta önképzavara volt, nem meglepő tehát, hogy kés alá feküdt, esztétikai műtétek hadát végezték el rajta, egyszóval szétszabdalták. Emellett megtagadta önmagát és fehér bőrűvé változtatta magát a sebészet és minden kémiai kísérlet által. Nem az lett volna a példamutatás egyik alappillére, hogy apja mivolta miatt megmarad csoki színűnek és megmutatja, hogy talpra lehet állni és a lelket is lehet gyógyítani, anélkül hogy szétszabdaljanak. Tehát az önképzavar elég egyértelmű. Volt nekem egy igen erős élményem. Egyszer, otthon a szüleimnél, lehetettem vagy úgy 10 éves, s a televízióban éppen interjút adott egy fekete vállig érő hajú, napszemüveges valaki, amikor édesanyámtól megkérdeztem, hogy ki ez a nő? - mire édesanyám azt mondta, hogy ő Michael Jackson. Az állam leszakadt és talán azóta még erősebben élt bennem, hogy hiába a tehetség, ha nincs hitele. Visszaélt vele, ahogy a gazdagságával. Ő tényleg elhitte, hogy pop király, úgy is viselkedett, csak megkell figyelni a testbeszédjét. Semmi más nem szükségeltetik. Mindezek mellett a drog ügyei, a gyerek veszélyes kitartása az erkélyen, meggondolatlan bemutatása a médiának. Beteg volt, összetetten, hisz a nárcizmus jellemzői is fellelhetők volt nála. Vonzódott a fiúkhoz, nem tagadhatta, hisz szinte már nővé vált az egykori néger csávó, ráadásul fehér nővé. Nem csoda, hogy megorrolt rá a saját eredete. Milyen példakép az ilyen? Kár, hogy éltiben nem kapta meg méltó büntetését, de halála után megbukott. Míg másokat haláluk után fedeznek fel és méltatnak, addig ő bukik, süllyed. Tetszik, nem tetszik, örülök neki. A világ ferdül, a fiatalok olyanok amilyenek (erről majd másik cikkben). Köszönhető az ilyen embereknek akik emberileg olyannyira bűnösek, s magasztalják! Talán nem kellett volna ennyire elmerészkedjen, kért volna segítséget, de túl büszke volt. Nagy árat fizetett, de most a végárat is kifizette, beszüntetik a dalait a médiákban, nem énekelhetik tehetségkutatókban.

Sokan írták, hogy ennyi erővel lehetne példálózni Freddie Mercuryval, aki meleg volt és AIDS-es. Röviden erről a példáról. Freddie nem kellett megtagadja önmagát, nem szenvedett önképzavarban, nem volt éncentrikus és ráadásul nem keveredett olyan botrányokba, mint Jackson. Nem szabdalta szanaszét magát, nem változtatott bőrszínt és nem szerepelt a médialapok botrány részlegén. Máris látszik a különbség igaz?

Így tessék példaképet választani, hogy ha a példakép bukik, bukik az összes fanatikus rajongó.

(visszatérve Michael Jacksonra, sajnos ő saját magát sem szerette, de apja mivolta miatt, nagyon szerette a kissrácokat, a szűz fiúkat, mert saját magának akarta bizonyítani, hogy ő tud bánni a "gyerekekkel" - na ez volt az a pont amikor minden betegsége egyesült és túl lépte a határt, amit úgy nevezünk, hogy pedofília!       

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

???

(Tünde, 2019.03.20 12:27)

Nevetseges, de foleg felteteleket alapulo. Idot fektettel bele, velemenyt fejtettel ki, ennyit elnezek, ha fogalmazhatok igy, es tiszteletben tartok, legyen ugy, ahogy gondolod. Ennek a kommentnek se a celja az, hogy felvagjak es oktassak, csupan megemlitenek par TENYT, ami utananezesevel a bejegyzes komolyabb, hihetobb, de legfontosabb, valos allitasokat tartalmazhatott VOLNA. Aztan, hogy elolvasod vagy sem, legyen a te dontesed.
Michael Jacksonrol tudni kell(ene) apja jutatta oda, ahova, ertem ezalatt zenei karrierjet, ugyanis, ha nincs Joe Jackson, nincs Jackson Five, es nincs Michael Jackson sem. Teny, hogy nem apolt jo viszonyt edesapjaval, de hogy lazadt volna ellene? Hamis. A nevelesevel ellentetben, tisztelte a szulot. Mivel 5 evesen kezdte a zeneipart, teny, hogy nem volt gyerekkora, nem tudott ugy elni sosem, mint a vele egykoruak. Letrehozta Neverlandet.
Az is teny, hogy allandoan gyerekekkel votl korulveve, hiszen ugy erezte, akkor o is egy kozuluk.
Es terjunk a lenyegre. Az elso vad az 1900as evek vegefele, Dangerous albumanak promoja korul erte el, akkor felmentettek, hazkutatas soran az FBI bizonyitekot nem talalt, kesobb pedig kikerult a netre egy hangfelvetel az "" aldozat""" szajabol, amint ecseteli, hazugsag volt, amit mondott AZ APJA kenyszeritesere. Penz. Ez kellett annak is.
A masodik vad szinten ejtesre kerult 2003ban ugyanezert.
Ha nekem nem hiszel, lapozz bele az FBI altal nyilvanossagra hozott aktakban. Angol tudas kell hozza.
A bore szine pedig... Vitiligo. Jo olvasast. Az, hogy bore teljesen feher lett, ennyiben igazad van, rasegitett, hogy a megjeleno feher pigmenteket eltakarja, ezt pedig csak ugy tudta, hogy vilagositja a bore tobbi reszet.
A koreai divatkultura egyik eleme a borfeherito kremek. Ok is utalnak azt hogy sargas boruk van? Itt mindenki utal mindent? Kerlek.
Ha meg ezek utan van egy csepp idod, amit feltetelezek, hiszen a posztot is megirtad, gorgess egy listat arrol, mennyi embernek segitett. Farkas Bela neve mondd valamit? Feltetelezem, nem. Ezzel talan kicsivel tisztabb kepet kapsz majd, miert is valt peldakeppe emberek millioinak.
Az orrat pedig ketszer mutottek, elsosorban az orrsovenyet, de nem vagyok orvos... Nezz utana ennek is ;) vagy folytasd a blogolast tovabbra is megalapozatlan, tenyszeru megallapitasok nelkul, mint masba sem, ebbe se igazan szeretnek beleszolni, meg ha ugy is tunt.
Abban az esetben, ha vetted a faradtsagot, es elolvastad a kommentem, koszonom.

Re: ???

(Tschongor, 2019.03.20 17:00)

Legyen úgy ahogy írod, te így hiszed, de én a pszichológiát veszem alapul. Én a véleményemet írtam le. Nem hiszem, hogy 1900-ban bármilyen eljárást indított volna az FBI.

Re: Re: ???

(Tschongor, 2019.03.20 18:57)

Javítom, utólag olvastam, hogy az 1900as évek végén. Így már érthető. De a véleményem akkor is ez marad.

-

(Panni Szűcsné, 2019.03.20 10:16)

Halála után vagy jót,vagy semmit...

Szabadka

(Marika Ivkovic, 2019.03.20 10:11)

NAGYON JÓ ÉNEKES VOLT, NYUGODJON BÉKÉBEN

-

(Szentkirály László, 2019.03.20 10:09)

Nagyon tehetséges volt!

Nem volt pedofil, a pedifilbotrányok csak marketingfogások voltak.