Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú FEYÉR ZITA énekesnővel ...

2015.01.11

182974_10151601338251100_1555081543_n.jpg Nagyon régről ismerlek kedves Zita, első perctől beloptad magad a szívembe, hangod átölelte testemet, lelkemet és talán nem is túlzok ha azt mondom, hogy szomjúságomat is oltotta! Az a fajta zenevilág amit képviselsz, egyszerűen fantasztikus, sok rétű és azt gondolom, hogy ahogy képviseled, annyira ütős és őszinte, hogy az aszfalton, tűzőn és vízen át megy és a lelkemet is táncra, békére indítja!

Csongor: Szeretném megkérdezni Tőled, hogy hogyan jönnek a dalok számodra, hogy mit énekelsz el és mit nem?
Zita: A dalok ösztönszerűen jönnek. Ami tetszik, és ami hangnemben úgy érzem, hogy kényelmes, és amit át tudok élni, azt szívesen elénekelem. Vannak olyan dalok is, amiket nem annyira szívesen, de ha kérik, igyekszem azokat is jól előadni. Szeretem azokat a dalokat, amik kihívást jelentenek, amik kapcsolódnak valamilyen élményemhez
.

Csongor: A zenei intelligenciát, amelyet képviselsz, mióta osztod meg a nagyközönséggel?
Zita: 4 évesen már színpadon voltam, a Temesvári Operaház és a Temesvári Csiky Gergely színház voltak az első nagyobb színpadaim, ezek 4-5 éves koromban voltak. Azóta nem szálltam le a színpadról. Folyamatosan képeztem és képzem magam, hogy minél jobb élményt nyújthassak a közönségnek. Remélhetőleg még sokáig csinálhatom.

Csongor: Ha jól tudom, voltak neked rangos fellépéseid is, mesélnél nekem kicsit ezekről?
Zita: Volt elég sok. sokat jártam külföldre, Németország, Hollandia volt a leggyakoribb. A Queen’s Day-en volt az egyik legemlékezetesebb, emellett Charles Hercegnek is énekeltem, meg még nagyon sok prominens személyiségnek… De bevallom, nekem oly mindegy, hogy az utcán élő hajléktalannak, vagy egy királynak énekelek, hisz szívből énekelek.

 

 

Csongor: Mi a titka annak, hogy ilyen fantasztikus hangod van?
Zita: Nekem nem tetszik a saját hangom, bevallom, de örülök, ha másoknak igen, és ha szívesen hallgatnak. Én csak énekelek… hogy hogy lett ilyen, azt talán a gyártótól kéne kérdezni… Édesapámnak és édesanyámnak is erős, szép hangja van és édesapám anyukájának is, akire állítólag nagyon hasonlítok.

Csongor: Mit lehet tudni a magánéletedről?
Zita: Hétköznaponként egy szeretet otthonban dolgozom foglalkoztató pedagógusként felnőtt, fogyatékkal élőkkel, és nagyon szeretem csinálni. Nem vagyok az a nagy bulizós ember, soha nem is voltam. Ha el is jártam, akkor is csendben szórakoztam. A Belvárosban élek egy 20nm-es lakásban a macskámmal. Szerintem semmi érdekes nincs a magánéletemben.
Csongor: Hogyan tudod egyeztetni a magánéletedet a zenei művészpályával?
Zita: Nagyon jól! Mivel soha nem voltak sztárallűrjeim, így sokan nem is tudják, hogy én énekelni is szoktam, csak ha véletlenül rám bukkannak az interneten vagy meglátnak valahol. Ha párkapcsolatom van, akkor már a legelején tisztázom, hogy nekem a zene az életem, úgyhogy ebből még szerencsére szinte soha nem volt baj
.

Csongor: Mi lehet szerinted az oka, hogy a közszolgálati és kereskedelmi rádiók, televíziók mellőznek (én azt mondom, hogy oktalanul, de te mit gondolsz erről?)?                                                                                         Zita: Mondhatnám csúnyán is, hogy miért, de nem teszem. Nagyrészt azért is, mert soha nem akartam ismert sztár vagy celeb lenni. Én a népet akarom szolgálni a zenémmel. Megvan a saját stílusom, és nem engedek senkit beleszólni abba, amit és ahogy csinálok.

 

 

Csongor: Hogyan jössz ki a pályatársaiddal?
Zita: Úgy érzem, kijövök, mindenkivel igyekszem kedves lenni. Sokszor hallok vissza érdekes dolgokat, de igyekszem nem foglalkozni velük. Szeretem a nyugalmat, így inkább kimaradok abból a versengésből, ami sokukat felőrli. Nagyon sok olyan pályatársam van, akit elismerek és szeretek, viszont nem mondok neveket éppen azért, hogy ne maradjon ki senki.

Csongor: Hol vagy hallható és látható legtöbbször?
Zita: Jelenleg nincs fix helyem, inkább privát partikon lépek fel. De Nyáron megfordulok fesztiválokon is, illetve bárhová szívesen megyek, ha meghívnak.
Csongor: Milyen célt tűztél ki a jövővel kapcsolatosan?
Zita: Az a célom, hogy minél több emberhez eljusson a hangom, az énekem és minél több embernek örömet okozhassak vele.

Csongor: Hol töltötted az Ünnepeket és hogy érezted magad?
Zita: Mezőberényben voltam a szüleimnél és sajnos végig betegen feküdtem. De jó volt otthon kicsit újra gyereknek lenni.

 

 

Csongor: Köszönöm szépen az interjút, nagyon jó volt beszélgetni veled és szeretnék a céljaidhoz minden jót, erőt, egészséget és rengeteg fellépést kívánni! Köszönöm szépen, hogy a vendégem voltál! :) heart

 

10933323_10153008318831100_1645399957_n.jpgZita: Én Köszönöm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Pap Zsuzsi, 2018.01.11 14:41)

Értelmes kérdések, értelmes válaszok! Ilyen, amikor két intelligens ember beszélget! Jó volt olvasni!

Re: -

(Tschongor , 2018.01.11 14:42)

Köszönjük szépen!