Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Méreg ellen ellenszer kell!

2017.04.04

A méreg a Kék Bálna! Ez öngyilkosságba kerget fiatalokat. Az internetes anonim szereplők által diktált "játék" , amelyben "mentorok" adnak ki különféle feladatokat serdülőknek, hátborzongató és éppen ezért vonzhat sokakat.

​Kitalálója, egy moszkvai, 21 éves fiatal srác, Filipp Bugyejkin, akit le is tartóztattak már. Legalább 15 fiatal életét vette el, s a jelenség Romániát is elérte. Érdekes ezt szemlélni, hisz mi vezetheti odáig egy serdülőt, hogy egy e fajta internetes játékban részt vegyen?. Bárki is legyen és bárhol, a Facebook egy olyan internetes felület, amely szinte szabad kezet ad az ilyen játékok kitalálójának, a rablóknak és még sokaknak akik rosszat szeretnek tenni embertársaiknak. Ez összetett dolog, hibás a szülő is és a tinédzser is. Az internet káros egy egész életre, mert átvette a hatalmat a könyvek és az sajnos lassan az iskola felett is. Ilyen hatalommal bír a mobiltelefon is. Értelemszerű, hogy minden embernek vannak lelki és/vagy testi problémái, de arra kérem az olvasóimat, hogy ne legyenek ezek tabuk és keressék fel barátaikat avagy bizalmasaikat és beszéljék meg. Válassza meg jól barátait és minden problémára van segítség. Előzzük meg a bajt, az erőszakot, akár otthon, akár az iskolában vagy éppen a nyílt utcán. Éljen a Szeretet.

​Egy kedves ismerősöm, barátom megosztott valamit, egy kihívást és ellenszere ennek a méregnek, a Zöld Elefánt kihívás-t.

1. Naponta beszélgess pár szót egy olyan osztálytársaddal, akivel nem nagyon szoktál. Ha megismered, akkor lehet, hogy rájössz, valójában ő is ugyanolyan jó fej, mint a többiek.
2. Naponta mosolyogj rá az utcán, iskolában egy olyan emberre, aki szomorúnak látszik. Figyeld az emberek reakcióit, hogyan reagálnak erre!
3. Olvass és nézz meséket, olyanokat, amiket gyerekként szerettél. Hidd el, nem ciki, ha Tom és Jerry-t vagy Kisvakondot nézel 16 évesen, sőt. Én mind a mai napig nézem gyerekkorom meséit és jót szórakozom rajtuk. Akkor te miért ne tennéd?
4. Naponta segíts valamit otthon a szüleidnek: legyen ez a szemét levitele, a koszos ruha szennyestartóba tétele vagy akár egy finom szendvics készítése vacsorára. Hidd el, a barátaiddal is könnyebben elengednek ezután...
5. Rajzolj kicsi zöld elefántot egy papírlapra és add oda valakinek azzal a kívánsággal, hogy "Legyen szép napod!"
6. Amikor csak teheted, kirándulj, játssz a barátaiddal a szabadban. Nézzetek meg szép helyeket, szép épületeket. Közben pedig nevessetek, szórakozzatok! Ezek a boldog pillanatok nagyon sokáig megmaradnak az ember emlékezetében és könnyedén átlendítik a nehéz pillanatokat!
7. Kérj bocsánatot, ha valakit megbántottál! Ne őrizz haragot, ne fújj rá, hisz valaha jóban voltatok! És biztos, csak egy hülye félreértés, ami miatt összevesztetek. Amiatt meg felesleges fasírtban lenni!                                                  
8.
Hallgass vidám zenéket, énekelj és ha kedved van, akkor táncolj az utcán, séta közben. Igen, lehet, hogy bolondnak néz valaki, de számít ez? Nem! Az a fontos, hogy te jól érzed magad és kiegyensúlyozott vagy!
9. Minden nap úgy feküdj le aludni, hogy elalvás előtt az ágyban felidézel egy olyan pillanatot, ami az adott napodban jó volt, vicces volt és boldogsággal töltött el! Hidd el, sokkal könnyebben és nyugodtabban alszol el és még az álmod is szebb lesz!
10. Ha ezeket mindet megtetted és megteszed naponta, akkor eszedbe sem fog jutni szomorkodni és mindenféle idióta, önmagadnak ártó kihívásokban részt venni, hisz kiegyensúlyozott leszel, boldog és barátokkal, örömteli pillanatokkal fognak telve a napjaid...
Viszont azt se felejtsd el, hogy kamaszként és később felnőttként is természetes az, hogy néha rossz kedved van, mert ez az élet velejárója. Viszont csak rajtad múlik, hogy sajnáltatod magad, vagy nevetsz egyet a világ képébe és mész tovább, előre!

Köszönöm mindenkinek, aki csatlakozik és megmutatjuk együtt, hogy a Zöld Elefánt sokkal erősebb, mint egy nyavalyás kék bálna!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.