Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak egy megálló

2016.02.28

Csak egy megálló, s nem végállomás. Mi emberek természetesen elveszítjük kézzelfoghatóan a szeretteinket és példaképeinket, ahogy ez sajnos az elmúlt időszakban történt, sorra veszítettük el Szentendrei Klára népdalénekesnőt 77 éves -, Némedi Mari szinkronszínésznőt 64 éves - és a legendás Psota Irén színésznőt 86 éves (-)korában.

 

szentendrei_klara__a_nemzet_magyar_nota_enekese_1532958_4804-1-.jpgŐ a Nemzet Magyar Nótaénekese és fantasztikus, kristálytiszta hangjával nagyon sokszor elbűvölte a közönséget itt a hazai és a külföldi színpadokon egyaránt! Isten Áldja és magasztalja őt a Túlvilágon és megemlékezésül megosztok egy nótát, melyet maga a művésznő énekel, de most mi énekeljükneki.

 

 

 

kep_1322055373-1-.jpg

Pere János volt a legjobb barátja és partnere akivel sokat énekeltek együtt! Sajnos semmilyen sajtó nem számolt be halálhíréről, mindhiába foglalkoztatta haláláig a köztelevízió. Az interneten alig lehet bármit is róla olvasni, nagyon szomorú ez a helyzet. Nyugodjon Békében, legyen csendes ez a megálló, s örök boldogság fényeskedjék neki a túlvilágon!

 

 

 

 

nemedi-mari-1-.jpg

Némedi Mari sokrétegű előadóművész, akit volt szerencsém ismerni személyesen is. Nagyon elkeserített az a hír, hogy ő is ehhez a bizonyos megállóhoz ért, hisz nemcsak, hogy fiatal volt, 64 éves, hanem nagyon jó barát volt, előadó és ott tündökölt a szemében az adni akarás a közönségnek. Két dallal emlékezek meg a fantasztikus művésznőről, aki nagyon nagyot alakított a magyar sorozatban a Szomszédok - ban, illetve a híres " A fiúk a klubból " - Deborah ( Debbie ) magyar szinkronhangja volt.

 

 

Fellépései voltak szerte az éjszakában, fllépett az egykori Alibi sorakozóhelyen, mely ma már csak az Amanda Shownak ad helyet. Fellépett Radics Márkal szerte az országban és szerepelt a Fásy Ádám műsorában és a Házibuli Attilával műsorban. 2010-ben Magyar Toleranciadíjra jelölték, 2011-ben felkérték, hogy nyissa meg a Budapest Pride film- és kulturális fesztivált. Búcsúzik tőle egyik kedves " lánya " aki egyben kolléganője is volt, Szecsődi Kari

image-2-.jpg 

 

 

 

 

 

és a kiskegyed és a blikk blvármédia alapján ifjú párja Einwiller Gregor.

 

26066_nemedi-mari-greg-625-d0001f4b36384a8941819-1-.jpg

 

 

 

 

 

photo-3-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok média sajnos a halálhír után nem sokkal már arról cikkezett, hogy a hatalmas 100 milliós vagyon kié lesz, amit összegyűjtött a művésznő. Azt hiszem ez sem most és sem a jövőben nem aktuális tárgyalóasztalra tenni, kedves olvasók, ez nem a mi asztalunk. Isten nyugtassa eme megállóban és az örök világosság fényeskedjék neki a túlvilágon! Szeretlek Mari, boldog vagyok, hogy ismerhettelek és emlékezek RÁD  szeretettel!

 

Psota Irén a legenda, a csoda és az utolsó előtti Mohikán. Mellőle mind elköltöztek a humoristák, azok a fantasztikus színész tehetségek. Fantasztikus egyéniség, jelenség és tehetség és felfoghatatlan veszteség az embereknek, az országnak, a világnak.

20140323psota-iren-szivinfarktussal-szallitottak-korhazba-1-.jpg

A legenda 86 évesen távozott közülünk, de hiszem, hogy boldog a túlvilágon és ott is fantasztikusan kápráztatja el a közönséget! Psota Irén egyik másik legjobb színpadi jelenetetit nézzük meg megemlékezésként:

 

 

 

 

 

Hű mása tovább viszi a művészetét Psota Irénnek, Posta Irénke személyében, aki transzvesztita. Fantasztikus, ahogy egy ikon művészet tovább tud élni! Kéteszeres Kossuth - Díjas és kétszeres Jászay Mary díjas, kiváló és érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Minden szív összeszorul, de itt élsz addig amíg a művészeted jelen lesz az életünkben és mi magunk fogjuk ezt éltetni és átadnia jövő generációnak! Köszönjük a tartalmas és sikeres pályafutásodat, minden percét az Életednek, mert éltető erőt és levegőt adtál nekünk, úgy érzem a világ és a művészet egy kicsit összeomolt, hisz tartóoszlop voltál és most már csak a szívünkben vagy!

 

uaomxxg5zxknqx5vgda5dibh0rudxkymecjnpul_kanils1e7bdsfg---1-.gif

 

" Egy gyertyaláng megidéz egy lelket.

Egy láng, mely felidéz egy emléket ...

Nincs hangja, nem énekel, nem zenél,

De a hang jó a lélekhez, szavak nélkül is beszél! "

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.