Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Holokauszt

2016.01.19

Sok sok évtized, milliárdnyinál is több elhullott virágszirom, elsárgult levél. Nem könnyű ezt emészteni, feldolgozni, mert ami megtörtént, megtörtént, s a múlt azért van, hogy tudjuk a jelent látni és megérteni, s a jövőt biztosra venni, hogy eljön. Én tartom azt, hogy a múltat elfeledni nem szabad, a történelmet, azaz a múltat tanítják is, ez mind mind rendjén van és helyt álló, ellenben azt gondolom, hogy nem példás a múltat erőszakkal kényszeríteni mások tudatába s annak emlékezését folyamatosan gyakoroltatni, mert a gyerekeink nem tehetnek a múltról és azzal sincs semmi bajom, hogy megemlékezések hátán megemlékezések, de lassan azt érzem, hogy a cél az, újra és újra bűntudatot ébreszteni az európaiban, hisz ez nem más, mint a bosszúállás egyik nagyon kemény és fájdalmas útja! Nagyon sajnálatra méltó ami történt, sok millió európai zsidó áldozat van papíron és ez fájdalmas, de Nem lehet jelent megélni és jövőt építeni, ha folyamatosan a múltba kapaszkodunk, a múltat el kell engedni, s akkor lehet béke és szeretet a világban. Nagyon hasonló példa erre, hogy ha meghal egy családtagunk és nem engedjük el, hogy szabadon szárnyaljon megpihent lelke, akkor boldogtalan lesz és nem kapja helyét sem a Mennyországban, sem a Tisztítótűzben vagy akár a pokolban sem. Egy elhunytat meg kell siratni, el kell búcsúztatni, de nem szabad fogságban, bekerítve őrizni, rabul ejteni! helleragnes_fotoczirjakpal.jpg

Heller Ágnes egy zsidó származású filozófus, esztéta, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja! Sok mindent csinált és azt hiszem mindig mindent elkövetett, hogy a médiában szerepeljen, hisz csak ott tudta érvényesíteni azt a filozófiáját, hogy "Majd én megmondom az igazságot!" Nos már olyan sokszor felszólalt, hogy gyakorlatilag már csak ismétli önmagát! Ő az aki olyannyira mindenkinek neki megy aki nem az MSZP-t vagy a zsidóságot tartja szeme - fénye előtt. Azt hitte és hiszi, körülötte és körülöttük forog a világ, megkérdezném tőle, hogy : Meddig kell és hány generációnak kell még bűnhődnie és lelkiismereti furdalást átélnie a múlt holokausztja miatt? 

gyurcsany-ferenc.jpgGyurcsány Ferenc is is nagyon jó példa arra, hogy biza van az a bukás ami már nem hozható helyre és megbukott, s azt hiszem vele együtt Heller Ágnes is. Hiába az új párt, az csak arra jó, hogy az élet apró jelét adja az a politikai és filozófiai ex elit, akikhez ezek ketten tartoznak. Én eddig is tartottam, hogy ők valamikor a politikával Magyarország lakósságát akarták szolgálni, de sajnos a pénz szaga elterelte őket a jó útról, ahogy valamikor korábban Kádár Jánost, hisz ő is csak egy volt azok közül akik azt hitték majd pénzzel mindent megoldanak, de tévedtek, nagyon nagyot tévedtek és mire rájöttek, nem volt vissza út. Tudta Kádár János, hogy ennek a jövőben meglesz a fekete levese, most érzik meg a lakósok, de senkinek nem jut eszébe a múltat keresni és hibáztatni, hanem a jelent, ilyenkor kérdem én, hol a múlt? Na itt van a hiba emberek sokaságában, hogy kényük kedvük szerint kapaszkodnak a  múltba vagy sem ... Tönkre tettek egy országot, úgy, hogy közben meggazdagodtak és káros élvezetük, hogy a jelent ócsárolja a nép sokasága.

20120523-kadar-janos-portre.jpgKádár Jánossal és az akkori Szocializmusnak több, mint 22 milliárd euróval lett vége, sajnos ez utóbbit a jelenlegi időkben is kifele fizetjük a nyugatnak, mert nem volt igazán beláthatóságuk, hogy az amit elterveztek a szocializmust fenntartók, az sem a Keletnek, sem a Nyugatnak nem kell és ez csak adósság az ország hátán, amit az adófizetőknek kell majd megtéríteni ... tiszta szégyen ami itt folyik és ma is vannak akik elhiszik amit ezek összehordanak: Heller Ágnes, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila és sokan mások ...

Legyen elég a múltból, le kell szakadni és nem kapaszkodni, nem éltető erő és nem kenyerünk sem a jelenben, sem a jövőben a múltban való kapaszkodásunk ... Erre nyugodtan írhatom, hogy Ébredj ember mély álmodból!

Mindenkinek jó önvizsgálást és szép napot!