Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lehullott egy csillag!

2015.09.11

 

Szomorúan születik meg a cikk, mivel a kedves művésznő meghalt 72 éves korában, a magyar zenei paletta kiemelkedő énekesnője, előadóművésze! A magyar emblematikus trió mellett ( Kovács Kati, Koncz Zsuzsa és Zalatnay Sarolta ), ő volt az egyetlen akinek önálló lemeze jelenhetett meg a '70-es évekig, nem más mint a fantasztikus hangú Harangozó Teri!

Született 1943 augusztus 8.-án Bátyán, Harangozó Terézia Mária Rózsa néven és 2015 szeptember 8.-án elköltözött a Mennyországba. Pályafutásának 50.-ik Jubileumi évében emlékezünk rá és ápoljuk művészetét!

 

Hirtelen lefolyású tüdőbetegsége elragadta a szolgálatát, mert márpedig ő az emberekért élt és folyamatosan szolgálta őket énekeivel és bársonyos hangjával! Legnagyobb slágere: "Mindenkinek van egy álma" című dala, legismertebb feldolgozása: "A zápor", olasz sláger, Gigliola Cinquetti "La pioga" dala. 

1965-ben tűnt fel a "Ki mit tud?" - versenyen, ahol énekelte a "Sose fájjon a fejed" című dalt ... Feldolgozta világszínvonalon a az ABBA slágerét, a "Chiquitita"-t, hallgassuk meg előszeretettel és gondoljunk a művésznőre!

 

Duettezett Dékányi Saroltával, Korda Györgyel, Szécsi Pállal és sokan másokkal! A sok duettek közül hallgassuk meg a következőt: 

 

69086_har.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

index_6543_teri-640.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Búcsúzunk a következő dallal és Örök világosság fényeskedjék neki és Áldott legyen az Ő Élete és Emléke, mindörökre!

 

3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.