Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megemlékezés

2016.03.14

Nagyon fontos napjához érkeztünk az évnek, s mindenképpen meg kell állnunk, hogy " levegőt vegyünk ", hisz ez a nap, arról kell szólnia, hogy mi történt a múltban, arra emlékezni és üzenetét betartani a mai időkben is. Nagyon szép és nagyon boldog vagyok, hogy a létező összes olyan településen, a lehető összes magyar csoportban, világszerte, van megemlékezés Március 15.-én. Azt gondolom, hogy jó lenne ha ilyenkor észrevennénk embertársunkat is és elkezdenénk újra szeretni egymást. 1848-ban a forradalom és szabadságharc a hazaszeretért és az emberszeretetért történt. Akkor volt még szeretet, ma már ez egyre kevesebb, kikopott szó és cselekvés.

Hova lettél kedves magyar? Miért gyűlölöd a saját nemzeted?

A történelmi vonatkozást azt hiszem mindenki tudja, hisz illik és valahol kötelező mindenkinek tudni, ezért ezt most nem részletezem.

Köszöntöm a Kedves Olvasókat és nagyon örülök, hogy együtt tudunk megemlékezni Március 15.-én a magyar nemzet 1848 - '49 hőseiről és arról, hogy milyen lelkülete / identitása volt annak az időnek, ami jelentős alapköve lett a nemzeti identitásnak! Én jelen esetben és most szeretném megragadni az alkalmat, hogy a megemlékezés most lelki vonalú legyen és semmilyen körítéssel nem szeretném díszíteni vagy csorbítani.

Szeretném ha eszünkbe jutna, hogy embertársaink körülöttünk élnek és az lenne az igazi megemlékezés, ha mindenki egymást átölelve, felszabadulna újra az emberség mindenkiből. Most kellene bízonyságot tenni arról, hogy emberségből tudunk jeleskedni! Március 15.-ke szóljon a szeretetről és nem a gyülölködésről, háborúról. Tartsunk egy intervallumnyi csendet és nézzünk bele a tükörbe és hagyjuk szárnyalni a gondolatainkat, s hagyjuk, hogy letisztuljunk, aztán lehet kimenni az utcára és mosolyogjunk, ölelésünket osztogassuk szabad lélekkel és " áradjon a szeretet ", mert manapság minden embernek szüksége van erre! HAZUDIK AKI ENNEK ELLENT MOND!

 

 

Bűnbánatot tartsunk és legyünk öszinték magunkkal szemben, hisz most ez a legfontosabb! Egyszer mindenki egyedül marad és akkor késő lesz a szeretetet gyakorolni vagy osztogatni! Mindenkinek kívánom, hogy fel a fejjel, s nem azért kell megemlékezni, hogy a sajtó azon csámcsogjon, hány magyar volt vagy nem volt kint az ünnepségen, s nem a szomszédért kell kimenni, s nem a barátokért. Senkiért nem kell kimenni az ünnepségre, hanem szeretni kell és tessék, ENGEDNI KELL SZÁRNYALNI ezt az érzést! Köszönöm szépen!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Savaria

(Sepi, 2018.02.25 11:22)

Csak kulcsszavak, amiről szólnia kellene, az év minden napján:

Nem kihasználni egymást és eltaposni,...

nemzeti öntudat, hazaszeretet, egymás tisztelete, szeretete, önzetlen segítségnyújtás, odafigyelni egymásra, ...

Re: Savaria

(Tsch, 2018.03.20 19:41)

Így igaz, ahogy írod! Köszönöm szépen.

Wien

(Csongor, 2016.03.15 22:11)

Köszönöm, hogy elolvastátok! :)