Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Most múlik pontosan

2017.06.07

maxresdefault.jpg​Megtört és szomorú szívvel vettem tudomásul, hogy Jókai Anna, a XXI.-ik század legnagyobb író- és költőnője, a Magyar Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth Díjas és József Attila Díjas, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja elhagyta földi létünket és megtért szeretett Istene kertjébe!

​Egyszerűen megrendültem, mikor megtudtam, szeretett íróm, költőm elhunyt rövid, de súlyos betegsége miatt! Nagy áhítattal hallgattam előadásait és korábban nagyon sokszor írtam és mutattam be előadásait! Frappáns megfogalmazásai, sajátos stílusa nagyon tetszett és nagyon meghatározza gondolataimat! Egy teljes életművet hagyott maga után és a csütörtökön (holnap) kezdődő Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Átvilágítás című önéletrajzi regénye, amelyben megvonta élete mérlegét.

Nagyon sokan megemlékeznek róla, én is megteszem, egy apró kis szösszenettel:

​ Az Élet veszélyes játék,

​A valódi valóság a tét,

​S ebben csodajáték,

Anna Te voltál a tét!

 

Nagyszerű és kimagasló,

​Művészeti mutató,

Az Élet éltető ereje,

​Az igazság követe.

 

Hiányzol Anna, eszünkben,

szívünkben, ​lelkünkben!

​Életműved beteljesedett, filozófiája

​gondolatunkban, tetteinkben,

​Mindörökre!

​Nyugodjál békében és az örök világosság fényeskedjék neked! Add Uram az örök nyugodalmat megpihent szívének, örök fényességet a művészet egén és tartasd meg nekünk őt életműve és pályája által! Élő fa, élet a mi Földünkön! Őt én kinevezem az irodalmi angyalunknak, őrangyalunknak!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.