Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


7 kutyanap

2017.08.22

Bécsben élek, ezt azt hiszem sokan tudják már. Négy éve itt repdesek és táncolok hol a magam, hol mások kedvére, kívánalmára. Nem sok barátra tettem szert, idekint nehéz. Többszörös gazdasági vándorlóként a világban, nagyon nehéz barátságokat kötni. Levente és családján kívül Jenny és Hajni az én életem itteni Napsugaraim. Barátságunk nagyon mély és igazi, ennek a barátságnak dobog a szíve és lelke van. Idegrendszere és emésztőrendszere, egy élő ember, egy élő fa, egyszerűen élő!

Állatbarát vagyok, de nem minden állatot viselek el a társaságomban. Voltak háziállataim, de továbbadtuk, mert életteret változtattam. Nagy kutyákat első pillantásra és talán végelláthatatlanig gyűlölöm, de kivételek akadnak, mert némelyikhez sikerül megismertetnem a saját magánszférámat. Emlékszem és tudom, hogy ez azért van, mert 10 évesen megkergetett egy nyálas buldog kutya és én az életemért tekertem a bringámon. Ami nyála volt az állatnak, mind elfolyt az aszfalton és én az izzadságomat hagytam el ... Arról nem beszélve, hogy amikor édesanyám velem volt terhes, akkor egy kutya őt is megharapta. Na hát annak jelképe is van az én oldalhasamon. Igazi és csodás tetoválás. Örököltem. Na hát ezért vagyok én olyan kétes kutyabarát. Kismerhetetlenek, mint az utcán szembejövő idegenek, jók vagy rosszak és egyáltalán nem mind angyalok.

Jennynek és Hajninak van két drága kutyájuk, egy kicsi Spoti és a nagyocska Happy. Előbbi csivava, utóbbi husky. Megkértek, hogy egy hétre foglaljam el a rezidenciájukat, míg ők nyaralnak. Két kutya hét napra és én a csapatkapitány. A nagy fejszét a nagy fába belevágtam, mert ezt akartam és ezt igényeltem. A fa eldőlt és senki nem halt meg.

 

szibe--riai-husky-kutya.jpgrovidszoru-csivava-kutya-03.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A rezidencia lelki laboratóriummá vált. Tanulmányoztam önmagam és a két új társamat, a köztünk levő kapcsolatot. Spotival nem volt sok minden, de Happyvel igen. Az nemhogy enni nem akart, de mindent szétszedett amit csak mancsára talált. Egyik nap egy szaros zacskót evett össze, aztán egyszer azon kaptam, hogy az ecetes felmosó vizet nyakalja, na meg egyik nap mécsestartókat mécsesekkel vert szét, szegény tárgyáldozatok. A kicsi az ellesi a nagytól a csintalanságot és igyekszik megtenni. Igaz jellemükben is észlelhető, hogy míg ez egyik szibériai, a másik egyenlítői kutya. Innen kezdve egyértelmű, hogy a nagy tanítja rosszra a kicsit vagy éppen tanul a kicsi rosszban jeles. Ettől eltekintve kutyaiskola volt nekik és nekem. Sokat voltunk a szabadban és ezért sok esetben hálásak voltak. Ez fontos volt. Visszatérve a jellemükre az is egyértelműen benne van, hogy az egyik szobakutya és a másik udvari kutya, azaz szabadtéri ... minden egyes sétáltatásnál ez érezhető volt. Talán a hetedik napon, amikor annyira hozzá volt szokva a sok szabadtérhez, hogy annyira megrángatott, hogy a kulcs a házbejárati ajtó belső kulcslyukában és én kívül, ajtó becsukódik és én túlestem első kétségbeeséses agyvérzésemen. Na még jó, hogy a hetedik napon. Ceremónia volt a napom második fele. Túléltem, de köszönöm, mert iskola volt a javából és tanultam sok mindent magamról/magamtól, a kutyáktól. Sikeresen közelebb kerültem a jellemükhöz és igazi lelkületükhöz. Azt hiszem nagyon is igaz, hogy a kutyák gondolkoznak, mint az emberek, gondolatolvasók is tudnak lenni. Ellentétben a kutyákkal a majmok nem gondolkoznak, de az emberi cselekvések egy részére frappáns utánzók. Szóval külsőre a majmok az elődeink, de gondolkozásban inkább a kutyák. Okos állat a kutya. Az ember a majom és a kutya keresztezése, mi mint emberek, bennünk van a majmok külseje és a kutyák gondolkozása, egy magasabb dimenzióban és magasabb szinten.

​Hét nap, az hét nap. Nem vagyok babonás, de egy biztos, köszönöm ezt a lehetőséget. Millió szeretet nektek Jenny és Hajni. Imádatomat fejezem ki Happy és Spoti iránt.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.