Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Én ...

2016.06.10

" Én is világot hódítani jöttem s magamat meg nem hódíthatom, csak ostromolhatom nehéz kövekkel vagy ámíthatom és becsaphatom. Valaha én is úr akartam lenni, Ó bár jó szolga lehetnék! De jaj, szolga csak egy van: az Isten s uraktól nyüzsög a végtelenség. "

 

 

Vagyok aki vagyok és azt hiszem megértettem, hogy az Élet amit tartogat nekünk, lehetőségeinkhez mérten magunkévá kell tenni és igaz, nem kötelező, de szegényebbek maradunk szellemileg, testileg és lelkileg! Tapasztalatot csak úgy tudunk szerezni, ha belenézünk a világba és megtesszük azt amit szeretnénk! Legyünk lent vagy fent, semmi sem baj, hisz  így tudjuk értékelni, hogy mit jelent a jó és a rossz, mi a helyes és mi a helytelen!

 

img_1975.jpg

img_2005.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

" Képzeld azt, hogy egy folyón úszol! A víz kéklő és élő. Az élet vize ez. Képzeld azt, hogy néha hullámokat vet a víz és sodródsz hol lassabban, hol gyorsabban! Az élet dolgai ezek. Képzeld azt, hogy néha elfáradsz, szürke felhőkből eső áztat és olyankor a partra kivánkozol. Nehézségek ezek! Képzeld azt, hogy egy - egy öbölben a folyó lelassul és Te megpihensz! A  gondoskodás öblei ezek. Képzeld azt, hogy partra szállsz és gazdagon nyíló, illatos rétre találsz. Száz meg száz mosoly örökké nyíló szirmai ezek! Képzeld azt, hogy langyos szellő karjai ölelnek, s szárítják nedves ruhádat! Szerelmes kezek lágy fuvallatai ezek! Képzeld hozzá az aranyló Napot! Melegségét érzed a börödön és a szíved mélyén. A törödés sugarai ezek! Képzeld azt, hogy a part mentén gyümölcsfák ontják feléd tavaszló zöldjüket és Te lombjaik alatt üldögélsz. A nyugodt pihenés árnyai ezek. Képzeld azt, hogy behunyt szemmel falevelek suttogását és fűszálak hajladozó nesszét hallgatod. A csendhangjai ezek! Képzeld azt, hogy gyümölcsöt szakítasz a fáról és ízét kívánva beleharapsz! A mézédes nedv hegyről lezúduló kristálypatak-ként mossa át tikkadt torkodat. Új életerő íze ez. Képzeld azt, hogy fürge szárnyú röpke pillangók játszadoznak pajkosan gondolataid körül. Az öröm apró gyermekei ezek. Képzeld azt, hogy zamatos, fűszerillatú levegőt szívsz be az orrodon, mely felüdíti tested, lelked! A szabadság illata ez! Képzeld azt, hogy amikor kinyitod a szemed és az égre pillantasz, fehér felhők vattamacsán átívelő szivárványt látsz, emly a Nap sugaraitól áttetszően ezerszínűre festi folyódat! A szeretet sokszínűsége ez!

MOST KÉPZELD AZT, HOGY MINDEZ VALÓSÁG! heart ! heart 

 

 

20160403_002344-1-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Savaria

(Sepi, 2018.02.28 11:32)

Költőien szép sorok, ...
érzelemdús, gyönyörű gondolatokat ébreszt.