Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Művészettaglaló ketrecek ..... 1. rész

2014.07.23

Született tehetség, Budapesten 1944. március 19.-én. Édesapja nyelvészkutató volt aki a II.-ik világháború idején agyonlőttek. Özvegy édesanyja idővel disszidált, de előtte a gyerekeit nevelőszülökhőz adta, Pali és Kati Magyarországon maradtak, nagyobbik lányát Bécsig vitte, majd otthagyta a pályaudvaron. :(

1967-ben került be a köztudatba, a Táncdalfesztiválon vált országosan ismertté : '' Csak egy tánc volt" című dallal és megkell hagyni, hogy remek hang és előadás, a dalszöveg fantasztikus és a hangszerelés felemelő és elsőosztályú. Hallgassuk is meg eme nagy dalát :

 

A későbbiekben rengeteg új dalt énekelt el, melyek nagy nagy slágereké váltak és már több, mint 40 éve még mindig élnek és üzennek nekünk, a mindennapjainknak, ilyen nagy slágere például: "A távollét" vagy vicces slágere a "Gedeon bácsi". Hallgassuk meg ezutóbbit: :) :P

 

 

Nagy tehetség, akit sajnos nagyon korán elvesztettünk, de megmaradt talán a legtöbbször játszott slágere, a többi között: "Egy szál harangvirág", hallgassuk meg:

 

 

Van egy dala amely olyan sok igazságot mond el és nagyon romantikus, hallgassuk:

 

 

Szécsi Pál tehetséges művészünk, a magyar zenetörténelem egyik nagy csillaga 1974. április 30.-án hagyott itt, öngyilkos lett, Budapesten. Sajnálatos dolog, hisz gyermekkorát és a hirtelen jött sikereket nehezen tudta feldolgozni és nehezen tudott velük együttélni. Testvére Szécsi Katalin több ízben is megemlékezett róla és testvérével megalapították a Szécsi Pál díjat!!! :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.