Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Művészettaglaló ketrecek ..... 6. rész

2015.04.14

zalatnay_sarolta.jpgSzárnyakon repülünk, két utas, az egyik én vagyok a másik kedves olvasók Zalatnay Sarolta (Cini), aki szexszimbólum volt, énekesnő és író, médiaalany. Isten nekünk adta 1947 december 14-én Budapesten. Azt gondolom tapsol az égi világ, a földi világ és a honlapomon is tapsolunk, hisz a sorozatomban 6-ik művésznek választottam akiről röviden vagy hosszasan írok.

Komár László felfedezte és utána sorra halmozta a sikereket és a győzelmeket. Divatot teremtett és szexszimbólummá vált! Mindenki felnézett rá a környezetemben, merészsége és bátorsága miatt! Emlékszem amennyire tilos volt magyar zenét hallgatni, pont annyira frenetikusan és nagyon tomboltunk ezekre a slágerekre, amelyeket sikerre vitt! 1966-ban második, de 1967-ben már első helyezett lett a Táncdalfesztiválon. 1971-ben megismételte sikerét és szinte nélkül az összes nagy együttessel dolgozott együtt: Omega, LGT, Bergendy, Metro, Generál, Skorpió. zalatnay_4_.jpg

1976-ban új korszakot hozott, megalakult a Cini és a Tinik formáció: Postássy Julival és Várszegi Évával. Hatalmas sikerük egy évtizedbe belefért, hisz 1984 után harmadik korszakát kezdte meg, hogy szóló karrierbe kezdett, s házasságainak száma is háromra tehető ..., de ebből kettő volt szerencsés, harmadik nem, ahogy a sárkány harmadik feje sem kedvező!cini-es-a-tinik---4-.jpg

18 nagylemeze van és 50 kislemeze. Jelent meg dala angolul, németül, spanyolul, olaszul és oroszul. 6 mozifilmben szerepelt és 11 könyvet irt. 2001-ben jelent meg utoljára erotikus fotósorozat róla és állatvédő személynek ismerhetjük meg. Van 7 cicája és 4 kutyája, és egy lova ..., többről nincs tudomásom. Legutolsó lemeze 2009-ben jelent meg, videoklipje 2010-ben.

Első házassága 1975 környékére tehető,Révész Sándorral,(én is Sándor vagyok), második házassága az én születési évemre, 1987-re (ebben az évben születtem),  tehető Benedek Lászlóval, de sajnos eljött az is amire senki nem számított, a harmadik házasság, amely veszélybe sodorta. Megbotlott, de felállt igaz árnyéka mai napig követi, kíséri, de egyszer lehullik eme árnyék, s megtisztul minden.

149564.jpg

Alkotásai mai napig élnek, függetlenül, hogy milyen sors csapás érte e földi létben, de egy biztos, hogy nyitott szemmel kell járnia, nehogy újra megbotoljon, hisz mindenki tudja, hogy nem mindig saját hibánkból botlunk meg! Minap hallottam hangját és egyszerűen a szívemig hatolt és éreztem, hogy a mosoly az arcán igazi, de a gyötrődést is megészleltem ami nem kevés rosszat okozott az életben neki. Ezek a botlások meglehetősen szűkítette a kört, hogy akár Magyarországon legnagyobb elismerési díjat megkapja a Kossuth Díjat, de a legmagasabb pénzösszeggel járó elismerést is a Prima Primissima Díjat! Ezek kényes kérdések, de ki kell térni nekünk médiában szereplő személyeknek. Ami biztos, hogy 2012-ben megkapta a Zámbó Jimmy díjat és 2013-ban a Magyar Tolerancia Különdíját. Gratulálunk a művésznőnek, de reménykedjünk majd a nagyobb elismerésekben is, de tartok attól ezek csak gondolatok terén nyugszik.

Véleményem szerint a művészetét és emberségét kell elsősorban tekinteni, ő áldozata lett a világ viharában, de a múltat temetni kell és a jövőt ünnepelni, éltetni, nevelni és építeni!

Művészete ma is él és virágzik, hallgassuk nagy nagy szeretettel. Cikkem végén kívánok sok egészséget, békét és reménységet!

98920lz_1.jpgviragcsokor.jpg12-szal-nagyszeru-voros-rozsa-hosszukasra-kotve.jpg

Nagy slágerei:

1. Nem vagyok én apáca

2. Tölcsért csinálok a kezemből

3. Nem várok holnapig

4. Hol jár az eszem

5. Nekem jó így, ahogy van

6. Hosszú forró nyár

7. Fák, virágok, fény

8. Túl szép volt

9. Mindig kell egy barát

10. Félteni kell

    ... és sorolhatnám :) :) :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Sandor Maria, 2016.04.14 12:40)

Hát sexis volt gyönyörű dalokkal amit elfelejtettük sajnos

Berlin

(Attila, 2015.04.22 20:04)

A művésznő nagyon szép és nagyon szeretjük! :)