Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Abortuszról férfiként.

2019.08.27

   Kedves Olvasóim, nem is olyan rég láttam egy igen megható videót, amelyben az abortuszról volt szó. Keresgéltem, de a férfiak körében nem sok véleményt láttam, pedig hát ők is érintettek a témában. Arra gondoltam, hogy férfiként leírom mindazt amit gondolok. Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy megértem mindkét oldalt. Megérteni valamit és vallani valamit két különböző dolog. Én azt vallom, hogy az abortusz kizárólag csak erőszak és vérfertőzés esetén való alkalmazását "támogatom".

A téma megkezdését a megértéssel kezdeném az abortusz támogatókkal. Minden nőnek joga eldönteni, hogy mit tesz terhesség esetén, de ahhoz nincs joga, hogy kivonja ez alól azt a férfit, aki az apa. Tény és való, hogy a semmire nem lehet gyereket szülni és felnevelni. Tehát elhiszem és tudom, hogy vannak olyan környezeti helyzetek, amelyben az abortusz elengedhetetlen. Utcára, államnak semmiképp ne szüljön egy nő se. Mondjuk azt jó tudni vagy jó lenne tudni, hogy az abortusz egy életre megfolytja a lelket és ami egyszer megfogant lélekkel az járni fog az elmében és nem fog hagyni nyugton. El lehet hazudni, de senki nem teheti meg önmagával. Tehát megértem ezt az oldalt, de a gyilkosságra komoly és vitathatatlan indok kell, ha nincs, akkor óriási a baj. Tehát ami volt a kommunista Romániában, az sem jó, mert hogy az az érem másik oldala. 

Az amit vallok, hogy az abortusz nem jó, ahogy írtam az előző mondatomban,  az érem másik oldala. Ez az egész téma mentalitás kérdése. Egy gyerek nem lehet egy élet tönkremenetelének az oka. Az ember hajlamos okolni másokat a kudarcokért, de soha önmagát nem. Na ha van ilyenkor egy nem várt gyerek, akkor az biztos kap minden rosszat amit csak lehet. Na de hát minden megfogant csecsemő egy lélek és ha megfogant, akkor hagyni kell élni. Azt szokták felénk mondani, ahol születtem, hogy ahol kikerül két tányér étel, ott kikerül egy harmadik is. Fontos megemlítenem s eloszlatni azt a tévhitet, miszerint a gyereknevelés anyagi kérdés. Ki mondta ezt? Komolyan azt hiszi mindenki, hogy anyagi kérdés? Tévhit kérem szépen. A szeretet ha nem belülről jön, akkor igen meg kell venni, de az nem szeretet, hanem gyávaság, egy ótvaros cselekedet. Manapság egyre többen jönnek rá, hogy mellékes a pénz, mert a gyereknevelés az mentalitás és hozzáállás kérdése. A baj, hogy az emberek manipulálva vannak és hagyják is magukat. Higgyétek el nekem, hogy össze lehet hozni bármit, anélkül, hogy az anyagi részekre kellene gondoljak. Az az igazság, hogy az abortusz olyan nyomot hagy az anya és jó esetben a férfi lelkén, hogy míg élnek megrezegteti a levegőt a családon belül. 

Minden téren azt tudom írni végkifejlettnek, hogy ha egy mód van rá, akkor szüljétek meg a gyereket kedves nők, asszonyok, mert egy szülőnek a legnagyobb érték a gyerek, a ti sarjatok. Mindegy, hogy milyen adottságokkal születik, jó vagy kevésbé jóval, de egy emberi lélek, egy emberi test, egy ÉRTÉK! Ne kifogást igyekezzetek találni az abortuszra, hanem vállalni az Élet születését és annak fejlődését. Nincs rossz adottság, csak rossz adottságot tanulhat el esetleg az életben. 

Nem gondolom, hogy helyes az abortusz betiltása, de lehet egyedi elbírálás alá vonni minden esetet. Ez a döntés, hogy még egyszer ismételjem magam, nem csak a női nem döntése, hanem a férfié is, aki az apa. Aki kihagyja a döntésből a férfit, az túl önző, annak a nőnek az életben nem szabadna gyereke legyen.  

Az anyaságot lehet tanulni, tehát az is kifogás, hogy nem kész valaki az anya szerepre. Ehhez nem kell nőnek lenni, hogy tudjam. Az apa szerep is tanulható, hát akkor hogy a francba ne lehetne tanulni az anya szerepet, amikor kilenc hónapig hordják a szívük alatt, hát az egy iskola. Nagyon sokszor, szinte napi szinten olvasok pszichológiai témákat, kifejtéseket és megállapíthatom, hogy nagyot nem tévedek ebben. 

Szóljatok hozzá kedves férfi társaim, várom a ti véleményeiteket, gondolataitokat és természetesen a hölgyek, nők, asszonyok, lányok véleményét is kíváncsian olvasom!

                                Tschongor Attila

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Piroska Papp, 2019.08.28 16:45)

Rendkívüli terhesség! Méhen kívüli, a baba nem születik meg! Az anya belehal. Méhen kívüli terhesség esetén az anya életveszélyes van! Az anya más, betegsége esetén is lehet életveszélyes!

-

(Katarina Bernadett , 2019.08.27 19:16)

Nem vonom ketsegbe, hogy önsegitö csoport barhol letrejöhet, megis szakember segitseget ajanlom.