Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Agymosás

2019.06.02

 

Ez a videó a hivatkozás része. Megmondom őszintén, hogy odáig hallgattam, amíg el nem hangzott az a rész, hogy a karizma tanulható. Nos rögtön ki is kapcsoltam. Az agymosás és a manipulációk engem hidegen hagynak. Több tanulmány alátámasztja állítólag azt a tényt, hogy a karizma tanulható és sok millió élő példa. Sok millió agymosott személy, azt már elhiszem. A tömeghipnózis működik. Amit elkezd egy és beszál még egy, akkor egy idő után beáll a harmadik, negyedik és a többi és a többi. Amolyan tudatalatti alkalmazkodás, sokszor úgy, hogy nem tudjuk mi a téma, mi az alap. Aztán így azt hitetnek el az emberrel amit akarnak. Tudjuk, hogy minden tanulmány pénzbe kerül. Azt is tudjuk, hogy egy cég, egy vállalkozás jövedelmező legyen, a tanulmányi eredmények is ehhez kell igazodjanak, kvázi a pénzért olyan eredmény születik ami alátámasztja a vállalkozás vagy a cég tevékenységének sikerét. Az, hogy mennyi köze van a valósághoz? Az nem baj! A lényeg, hogy a mesét megetetni az emberekkel. Ez a videó egy reklám, ahol a srác online fizetős kurzust állított össze, amiben bárki megtanulhatja a magabiztosságot és a karizmát. A magabiztosságot mindenképpen, habár azt pénz nélkül kisebb erőfeszítéssel az ember otthon is megtanulhatja baráti körben és könyvek tanulmányozásával. Rengeteg videó van fent a YouTube-on és nem kell pénzt áldozni rá. A karizmát nem lehet tanulni. Nagy bajnak tartom azt, hogy vannak emberek akik abból akarnak karriert csinálni és megélhetést alkotni, hogy másokat zsebre vág és elhiteti, hogy te megtanulhatod a karizmát. Hajrá. Ez olyan, mint a tehetség, azt se lehet tanulni. 

Miért nem lehet egyszer s mindenkorra megjegyezni, hogy vannak olyan jellemvonások, amelyeket nem lehet tanulni.  Tehát ez a személyes véleményem szerint bűncselekmény, hogy embereket győznek meg a semmiről és ebből pénzt keresnek, karriert építenek. Aztán csodálkozunk ha a világ beteg emberekkel van tele, zavarodott elmékkel. 

Mit is jelent a karizma szó? Eredete vallási jelentéssel bír, nem mindennapi emberek rendelkeztek ezzel. Így a magyar közéletben is kimagaslottak egy páran, mint Karády Katalin, Latabár Kálmán, Hofi Géza, Tolnay Klári, Psota Irén, Kovács Apollónia, Koncz Zsuzsa és még van egy pár. Ők tehetséggel is megvoltak és megvannak áldva (igaz a felsoroltak közül csak Koncz Zsuzsa él, de vannak még egy páran, de tényleg csak egy - kettő már). A karizma az elmúlt időszakban új jelentést kapott, de ez is csak annak a része, hogy egyre több lelki beteg és agymosott egyént faragjon a világ. Mindent úgy magyaráznak manapság, mintha az természetes lenne, hogy mindenki számára elérhető. A baj, hogy ezt sokan be is nyalják. Aztán csodálkozunk, ha beteg világot élünk! 

Manapság a karizma kedvességet jelent, olyasmit amivel ha rendelkezik egy ember akkor az megnyugvást sugall, bizalmat, anélkül, hogy bármit mondana. Na most már ez szerintem az a sárm, ami szintén tanulható. A karizma és a sárm nem összetévesztendő, mert nagy különbség van a kettő között. A kisugárzás szintén tanulható, de minden tanulható jellemvonásnak az alapja az önismeret. Amit nem lehet tanulni, azt meg nem lehet, nem érdemes időt és pénzt áldozni rá. Tudom sokaknak nem tetszik amit írok, de ne álltassuk egymást. Aki meg naiv és agymosást is lehet végezni rajta, az megérdemli a sorsát, de béke van, lehet bólogatni, én nem fogok!  

                                                                                            Tschongor Attila

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.