Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy harmónikus kapcsolat alapjai

2019.09.02

 

Kedves Olvasóim, nagyon fontos bizonyos dolgokról beszélni, írni. Mi kell ahhoz, hogy harmonikus kapcsolatban éljünk? Elsősorban önismeretre, türelemre, nyugalomra, kommunikációra. Mint ismeretes a férfiak minden téren elmaradottabbak, mint a nők, pont ezért a nőknek a feladatunk a férfiak eredményeiknek javítása. Kedves nők, a férfiakat etetni kell. A férfiak nehezen beszélnek, de beindíthatok ha szépen meg van etetve, de ne szóljatok hozzájuk, hadd szedjék össze gondolataikat. Amerikában van egy igen jól bevált módszer, minden embernek van pszichológusa, mint itt Kelet Európában mindenkinek van háziorvosa. Annyi a különbség, hogy az amerikaiak elmennek és minden frusztráltságot, lelki terhet letesznek, megbeszélnek a pszichológusnál és mikor haza megy, akkor könnyed és szabad, szabad a "mi időnkre"! Itt Kelet Európában ha bajunk van, csak akkor keressük a háziorvost. Aztán minden frusztráltsággal és lelki nyomorultsággal a család harmóniáját gyötri, rombolja. 

Minden embernek van egy kódolt kapcsolati mintája és az határozza meg felnőtt korban a házassági/élettársi kapcsolatát. Általában a lányok az apjukhoz, a fiúk az anyjukhoz "húznak". Ezért ez kódolva megmarad az agy mély bugyraiban. Amilyen kapcsolati minta alakul ki a gyerek (3 éves korig) és szülő között, az meghatározó lesz a későbbiekben. Ezért amikor találkozik két idegen és a szerelem megszikráztatja magát, akkor a hangsúly ne feltétlenül a szexre irányuljon. Ha egymással tervezik az élet leélését és a "mi"-ben gondolkodnak, akkor fontos a kommunikáció, a másikra való figyelés. Magyarul az ismerkedés. Fontos. Közös nevezőre csak úgy lehet jutni, hogy megismerjük a másik múltját. Kompromisszumokat kell kötni, mert el sem hiszitek sokan, hogy milyen apróságokon csúszik el egy - egy házasság/kapcsolat. Természetesen minden kölcsönösen kell működjön. Összebútorozásnál válik nagyon jelentőssé, hogy milyen szokások voltak otthon mindkét fél szüleinél. Ki milyen mintával rendelkezik. 

Kedves nők, tessék elfogadni, hogy van az a pont, amikor el kell engedni a fiú gyermekeket. A férfiak könnyebben engedik el a lányokat, mint anyák a fiú gyermekeket. Kedves anyósok / anyósjelöltek, nem kell beleszólni az új háztartás menetébe. El kell engedni a gőgöt. Arra kell törekedni, hogy megnyerjék a mennyet, hogy ezáltal az egész családot is. Ez el kell fogadni. 

Tehát az ismerkedési periódusban, majd az összebútorozás alkalmával mindent megkell beszélni, azt is hogy akarunk gyereket vagy sem, ha igen akkor mikor, hogyan? Hány gyereket?. Hova tesszük a poharakat, tányérokat, melyik legyen a hálószoba, nappali, milyen színre fessük a belső teret, külső teret és sorolhatnám … Addig él a kapcsolat, amíg a kommunikáció egyenrangúan folyamatosan él, ha az elmúlt, kimúlt, akkor a kapcsolat is meghalt. Kész vége! 

                                                              Tschongor Attila  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Sándor Zsikla, 2019.09.10 20:21)

A bizalom az a legfontosabb.

Baj

(Krisztina Foki, 2019.09.05 10:42)

Mi kell ahhoz hogy harmónikus kapcsolatba éljünk? Maradjunk szinglik!!!