Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életünk keresztes harcmező

2019.08.08

A felállított előzetes első háromnegyedével egyet értek, miszerint az Élet = kereszt = harcmező, amivel viszont nem biztos, hogy egyet értek, hogy mindez egyenlő lehet a győzelemmel. 

Azt gondolom, hogy mindennap harcolunk, általánosítva megmondható, hogy a nők és férfiak külön - külön mivel harcolnak általában napi szinten. A nők örök harcot vívnak az idővel, nem véletlenül szeretik a plasztikai sebészetet, mint egykor a gyerekek az óvodát, aztán az sem véletlen, hogy a smink is a nők kiváltságai. Ilyenkor elgondolkodok, hogy a kort miért nem lehet méltósággal venni? A férfiak napi szinten harcolnak a látszatkép fenntartásáért, hogy ők piacképesek, családeltartók, a kor előrehaladtával is képesek bányász - bánya játékot játszani kedvesükkel, nem véletlenül vannak már gyógyszerek a karó állásáért x kor felett. Olyan fura, hogy ezeken az általános harcokon belül, minden embernek megvan a maga harca, de azt gondolom, hogy fölöslegesen. 

Észrevettem akarva akaratlanul, hogy hát az ellenségkép fenntartása milyen népszerű politikai eszköz, de hát miért lepődik meg mindenki, hisz a pornépnek, nekünk ugyanúgy van a mindennapjainkban egy ellenségkép fenntartási kód, mely él, tevékenykedik és mi ez ellen nem is teszünk. No nem azért nem teszünk, mert egyesek nem akarnak, hanem mert nem lehet. Ez egy körforgás, szerves része az életünknek. Ezt az örökös harcot a média is táplálja, mert örökön örökké meg kell felelj valaminek. Időrendben gyerekként a szülőnek, aztán a házasságnak, a szülés utáni fogyásdivatnak, a középkorban a jó fizikumnak, idősebb korban hozzá csapódik a fiatalos kinézet és aztán öreg korban minden mindegy már, mert szinte mindenki harcol valami betegséggel, lassúsággal. A férfiak valamivel könnyebb helyzetben vannak, mivel rájuk kevesebb feladat hárul az életben, amit egyébként is sokkal nehezebben vészelnek át, hisztisebben élnek meg.

Örök harc jellemzi az embert, nem igazán mondhatom, hogy van amikor tud békeszünetet tartani. A legegyszerűbb lenne, ha letennénk a sok felesleges keresztet és csak azt cipelnénk ami fontos. Ha megfelelünk a szeretetnek, akkor már ezernyi fölösleges harcot megszüntetünk. 

Van egy példám, egy anyuka írt nekem levelet, hogy neki a harca az, hogy folyton rossz anyának érzi magát. Azt tudom neki üzenni, hogy lehet tanulni a jó anya szerepét, csak el kell kezdeni. Le kell tenni elsősorban azt a gyerekkori traumát ami beárnyékolja életét. Ugye ez az énkép legtöbb esetben egy gyerekkori trauma vagy gyerekkori anyaszerep rögződése és kialakít egy rossz énképet a felnővő gyerekben. Mindenképp javaslom, hogy ha nem nekem, egy pszichológusnak meséljen az ön édesanyjáról, gyerekkoráról és az anya - gyerek szerepről, mert ha ott orvosolni tudjuk a félrecsúszást, akkor ön már jobb anya tud lenni. Szoktam ajánlani, hogy érdemes minden anyukának eljárni anyaklubba , áldott állapotban lévők a kismama klubba. Érdemes eszmecserét folytatni közösségekben az anyaságról. 

Egy másik példám, szintén egy anyuka, aki harcol a kilókkal, mert fél, hogy a férje (aki a gyerekek apja) másik nővel fog olajra lépni. Javaslom neki, hogy fölöslegesen harcol, mert ha olajra lép, akkor ott szeretet soha nem volt, csak egy fajta megszokás. Ha egészségét nem befolyásolja az a pár kiló, akkor minek harcolni azért ami soha nem is volt. Fontosnak tartom, hogy soha ne álltassuk magunkat, mert fájdalmas a valósággal való szembesülés. Továbbá azt is üzenem, hogy igyekezzen javítani a férje és ön közti kommunikáció minőségét és gyakoriságát. A probléma ezt is jelzi és azt is, hogy tisztázni kellene a családjában a gyerekek szerepét. 

Van egy férfi példám is, egy aránylag fiatal egyedülálló férfi, aki arról írt, hogy harcol önmagával, mert nem tudja miért, de a nők elkerülik. Nem homoszexuális, de mégis még mindig szűz! Azt gondolom, hogy mindenképpen fontos minél hamarabb egy önismereti beszélgetés és összhangban megnyitni bizonyos szív - agy kapukat, hogy bevonzani tudják a női nemet. Amíg görcsösen akarsz valamit, az ellenkezőjét vonzod be. Komolyan mondom, hogy engedd el ezt a harcot és próbálj meg élni, semmivel nem törődni ami ezzel kapcsolatos és majd egyszer meglesz a várva várt találkozás.

Minden élet egy hajó, kedves Olvasóim és mindenki egy hajóskapitány, vegyétek irányítás alá a hajóitokat és ne engedjétek, hogy mások irányítsanak. Mindenkinek sok sikert kívánok és reméljük megérjük, hogy az Élet egyenlő lesz a győzelemmel! VIVA VICTORIA! 

                                       Tschongor Attila

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Wéber György, 2019.08.09 13:51)

Mat. 7: 13, 14
13.
Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
14.
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.