Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindennapjaink

2019.08.07

 

Kedves Olvasóim, nagyon röviden azért csak most jelentkezek, mert vesekövek alakultak ki bennem, majd azok egy szép napon vándorútra keltek. Életet adtam egyiknek, a másik szétrobbant, mert idegesítette a fény ami e világot megvilágítja. Köszönöm jól vagyok és egyre jobban leszek. Ez is a mindennapjaink része, hogy történnek események és mi ezekre reagálunk. Ha befolyásol minket, akkor igyekszünk megoldani vagy vele együtt élni, esetleg átfordítani valami pozitív szakaszba. 

Mindennapjainkat befolyásolja a társadalom milyensége, mert azt mindannyian tudjuk, hogy nem mindegyik egyforma. Ezt jól mutatja a mostani Coca-Cola reklámja, a Love is Love, Zéró cukor, Zéró előítélet! Az elmúlt napokban, ahogy az ágyban lábadoztam, volt időm sokat olvasni ez ügy kapcsán. Hát amit Magyarországon kiváltott, engem személy szerint meglepett, de nem tudom miért, hisz ismerem a magyar társadalmat. Sajnos. Én teljes mértékben egyet értek, hogy minden ember egyenrangú és nem feltétlenül pozitív dolog a különbségtétel, pedig azért megfontolandó lenne. Például az is egyértelmű, hogy a német vagy az osztrák társadalom nem ugyanaz, mint a magyar társadalom. A nagyvilági cégek nagy hibájuk, hogy összemossák a társadalmakat és nem veszik észre, hogy amíg egy ilyen reklám a magyar társadalomra nézve hurrikán, a német társadalomra csak egy szellőfuvallat. Magyarországon a mindennapok nagyon frusztráltak, hát bármi történik a bélyegét rajta hagyja az embereken. Nem egy példa az ami alátámasztja álláspontomat, hanem sok - sok ezer meg ezer. Hát barátságok mennek tönkre politikai nézetek miatt, véleménykülönbségek miatt egyesekben indulatok törnek fel. Ez azért lássuk be jellemző a magyar társadalomra, de már nem tapasztaltam az osztrák vagy a német társadalom színterén. Amit előbb írtam, nagyon jellemző még a román, szlovák, szerb, ukrán, orosz társadalmakra. Mindennapjaink megkeserítik részben az életünket, mert az egészséges kommunikációt felváltja a rosszindulatú, irigy kommunikáció. Mindennapjaink káros elemei a telefon, televízió, rádió, különböző internetes játékok, s megszűnni látszik a társasági élet kivirágzása. Ezen azt gondolom, hogy változtatni kellene. Részben a manipulációnak nem szabad engedni semmilyen téren és aztán önnevelő kurzusokba kellene kezdeni. Mindenki álmodozik, akik otthon élnek, hogy a nyugati szint majd betör és elérhetővé válik. Ehhez a gondolkozásmódót is megkell változtatni. 

Mindennapjainkban vannak olyan tevékenységek, amelyek helyettesítő szerepet játszanak. Aki szeretethiányos az például lehet sokat eszik, vagy éppen alkoholhoz nyúlnak. Erre nagyon érdemes odafigyelni. Ugyanakkor Isten is ott van, mert mekkora az esélye, hogy egy - egy kiejtett szó vagy mondat után egy esemény rácáfol az egészre. Ez isteni közbelépés, vagy ha úgy tetszik egy felső hatalmi erő reparációja.

Azt gondolom, hogy nagyon sok betegség elkerülhető és az életünk nyugodtabbá válhat ha a mindennapjainkon változtatunk, ezt tapasztaltam az elmúlt napokban! A változás nem könnyű, de nem is kivitelezhetetlen.

Egy jó tanács a világi cégeknek, hogy legközelebbi reklámjait társadalmakként tervezze meg és vitelezze ki. Szerintem a téma és az üzenet lehet ugyanaz, csak az arculat változzon. Így nem éri erős karcolás a márka életét. A társadalmat el kell kezdeni tanítani és nem politikusokra mutogatni, hanem megérteni, hogy itt mindenki ember és gondolkozhatunk sokféleképen, a célunk valahol egy és ugyanaz. Nagyon reménykedek benne! 

      Tschongor Attila, mindenkinek joga van a szeretetre és a szerelemre, az életre és a szép élményekre, az egészségre és a világra! Apropó Colát soha többet nem fogok inni, mert káros.

 

Más szempontból a mindennapokban fontos kialakítani egy fajta változatosságot, mert ha be áll a szürkeség, az az összes kapcsolatot tönkre tudja tenni. Mindig tartogassunk meglepetéseket a szabadidős programjainkra. Keressünk fel hetente egy - egy rég látott barátot, ismerőst. Főzzünk meg egy rég elkészített ételt, osszuk meg jó híreinket a környezetünkkel és igyekezzünk örülni mások boldogságának és nem a savanyúságunkat ontani minden formában. 

Az én javaslatom a zenehallgatás. Több kísérletem is kimutatta, hogy a slágerek a legjobb gyógyítók. A mindennapjaink is sokkal virágosabbá válnak, fényesebbé. Hajrá Olvasóim! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.