Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyar sakk

2018.09.18

Mindenki játszik és ezt kérem szépen tudomásul kell venni! Ha kedves Olvasóim jártak színházban valaha, akkor nagyon jól tudják, hogy miről beszélek. Színjáték és játék, feketén - fehéren! 

Mai napon akadtam arra a videóra rá, ami azt vette fel éppen, hogy Szabó Tímea MSZP - Párbeszéd frakciószövetség Párbeszédes frakcióvezetője szólalt fel. Szószoros értelemben igenis nagyon Párbeszédes volt, sajnos csak saját maga felé. Azt hangsúlyozta, hogy valójában ki is a hazaáruló? Ki az áruló? Orbán Viktor és a Fidesz? MSZP? DK? vagy csak egyszerűen Jobb és Bal oldal? Arról beszél Tímea, hogy a kétharmados megszavazott Sargentini jelentés mekkora győzelem Magyarország ellen? Milyen kétharmados győzelem? No no. Nem volt semmilyen kétharmados győzelem, nem érvényes a jelentés és nem fogadható el, mert a házszabályzat szerint egy jelentés akkor érvényes, ha azt kétharmados többség megszavazza, de nem volt meg! Aztán a nyugdíjasokról is beszélt, mert kicsi a nyugdíjuk és elvárják, hogy szép szemekért avanzsálják az összes nyugdíjast a magasabb kategóriába … Hogy a francba ne, s akkor ha dolgoztál, ha nem, lesz nyugdíjad jó magas … Szóba jött, hogy Orbán Viktor orosz gyarmattá akarja Magyarországot tenni, de hát aki ennyire hülye, hogy ilyen jelentsen ki, az nem tudom mit ül a politikai elitben! Oroszországgal fenntartani a kapcsolatot, nagyon fontos, mint gazdasági, mint üzleti szempontból. Ma Oroszország egy stabil gazdasági ország és Vlagyimir Putyin egy stabil államfő. Azt nézi, hogy mi az érdeke a hazájának és ezt tiszteli Orbánban is, hisz hozzá hasonlóan gondolkodik. Hadd tegyem hozzá, hogy Magyarország gázellátása Oroszországtól származik 60 vagy 70 %-ban. Ennek egyenes ágú története, hogy üzleti szempontból muszáj jóban lenni az orosz partnerországgal. Magyarországnak nincsenek olyan lehetőségei, hogy totálisan önálló legyen, ezt végre és mindenkorra fel kell fogni! Nem beszélve arról, hogy a civilek feladata pontosan az, hogy segítse a népet, azok közül is a rászorulókat és a túl oldalon a magyar politikai elitet az ország vezetésében.

A sok gyermek nincstelen témára nem térnék ki, mert elég közismert az, hogy mit gondolok ezzel kapcsolatosan, mondjuk annyit hozzátennék, hogy gyermeket vállalni felelősség, csak sajnos sok embernél nincs, nem létezik és akkor persze, hogy sok gyerek nincstelen. Ez nem feltétlenül az állam problémája, mert sem a Fidesz és sem Orbán Viktor nem Máltai szeretetszolgálat és nem Teréz anya!

Kedves Szabó Tímea, tudom, hogy nem olvassa a blogomat és nagy ívben tesz arra, hogy mit írnak (ezesetben írok), de üzenem, hogy az elmúlt 8 éveben Magyarországot elhagyta 500 ezer fiatal, akkor hadd kérdezzem meg, hogy ha állítása szerint évi 100 ezer halott van manapság Magyarországon, akkor ez levetítve az elmúlt 8 évre 800 ezer. Összesítve 1 millió 300 ezer lakossal kevesebb van ma Magyarországon, mint 8 éve. Én ilyen adatokat nem tudok. Hol is vannak ezek alátámasztva. Amikor felszólalt kedves Tímea, meggondolta, hogy milyen számokat említ meg? Ön nem más mint egy nevetség tárgyává vált sakkbábú. 

Azt meg már fölösleges is megemlítenem, hogy a kilakoltatás amúgy természetes dolog. Minden országban kilakoltatják azokat akik nem tudják fizetni a hitelüket. Mert a média ezt zúdítja a nézőkre, hogy ilyen olcsón meg olyan nagy kedvezményekkel ilyen - olyan kamatmentes hitelt kapsz gyorsan és minden nélkül. Persze a pénz az úr és minden csak arról szól, hogy materializmus. Lassan a magyarnak semmi sem jó és semmi sem felel meg! Az sem, hogy már a rendszerváltás előtt is a politikusok, milliós fizetéseket vittek haza. Miért csak most ez a téma az MSZP - Párbeszéd frakcióban? Azt úgysem hiszem el, hogy ők ha hatalomra kerülnének, csak 120 ezret vinnének haza. Na azért ne nézzük egymást palimadárnak! 

Kérem tisztelt frakcióvezető, tegye meg a magyar nép érdekében, hogy legközelebb igyekszik beszélni kicsit több alapossággal és nagyobb realitással. Az az 500 ezer magyar aki ön szerint az elmúlt 8 évben hagyta el Magyarországot, valójában az elmúlt 30 év kitermelése a Nyugatnak Magyarországból. Remélem elég tisztán és érthetően elmondtam a véleményem! 

                                                                  Tsch - Attila

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Törökbálint

(Kos Zsolt, 2018.09.19 00:58)

Te leütöd a parasztot én meg lépek a lóval...