Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Balkáni módszer

2016.04.15

05_05-1-.jpg

 

Érdekes ami történik mostanság Magyarországon. Törvényt hoztak a kereskedelemre nézve, hogy a vasárnapi zárvatartás kötelező, kívéve ha a tulajdonos és annak családtagja dolgozik, nyitva lehet. Akkor a kényelmes rétege a népnek, elkezdett felháborodni, hogy ez mekkora veszteség és mekkora probléma, mert neki joga van bármikor és bárhol vásárlni és mi az, hogy neki akadályt állítanak, hogy ne élhessen kedvenc szórakozásával. Tipikus rossz családi program a közös vásárlás Vasárnap! Ezt állítom a mai napig. Ez így a helyes, hogy Vasárnap a kereskedelem zárva legyen. Ez müködik számtalan nyugati országban, többek közt  Ausztriában és Németországban is. Jó magam is benne élek. 

Nemrég fordulat állt be és most visszalapoztak és minden visszaállt az előző kerékvágásba, a kereskedelem nyitva van Vasárnap is. Erre egyébként jogosan mi is felháborodtunk, mert anno mi támogattuk a vasárnapi zárvatartást, most értelemszerű, hogy nem tetszésünket fejezzük ki. Most örülnek, mint majmok a farkuknak, azok akik vasárnap is akarnak vásárolni. Logikátlan érvekkel igyekeznek kiállni a nyitvatartás mellett, hogy 1. egész héten dolgozik és csak vasárnap jut ideje bevásárolni. Na persze és külföldön nem dolgoznak? Nyugaton hogyan oldják meg? 2. ha a vasárnapi ebédhez elfelejtödik egy fűszer, tudjon lemenni vásárolni. Erre azt tudom mondani, hogy ritka pocsék háziasszony lehet az aki vasárnap kell lefusson a boltba füszerért, mert nem tudja elkészíteni a vasárnapi ebédet. 3. igazi családi program a vasárnapi nagy bevásárlás. Nos nagyon halovány az agyi kapacitás, ha vasárnapi programnak első osztályú a bevásárlás. Összeségében én ezzel még megfejelném eme egész érveléseket, hogy nagy probléma, ha mindent az utolsó pillanatra hagynak a családfentartók. A bevásárlás élelmiszer és tisztálkodási kategóriában igen fontos esemény, de nem vasárnap. Tipikus balkáni módszer, ide - oda, ráncigálják az embereket. Ezzel csak az a baj, hogy a FIDESZ sok szavazót vesztett és próbál ide - oda mozogni, tevékenykedni, döntést hozni, amolyan " Szeret - nem szeret " játék. Olcsó játék hülye gyerekeknek. Az igazi Demokráciát próbálják bemutatni, csak éppen az egész cirkuszi mutatvánnyá válik.

A kereskedelemben sok ember dolgozik, javarészt nők és azt hiszem a család szempontjából igen fontos, hogy legalább ezek a családok bíztosan tudjanak számolni egy szabadnappal, amikor nincs iskola, nincs óvoda ( napközi ) és ellenben van vidámpark, sok játszó gyerek a játszótéren, kényelmes közös ebéd és mozi, színház, opera.

Kereskedelemben jómagam is eltöltöttem három és fél évet, tudom mit jelent a vasárnap és nem volt családom és nincs is, de áttudtam érezni, hogy mit jelent nekik a heti egy biztos szabadnap. Emlékszem nagyon féltek, hogy kevesebb lesz a fizetésük, de rájöttek, hogy nem lett kevesebb. Féltek, hogy elbocsájtások lesznek, de nem lettek. Attól is tartottak, hogy többet kell majd túlorázni, de azt sem kellett a vasárnapi zárvatartás miatt! De azok akik vásárlók és tipikus magyarok, a féltékenységtől és az irigységtől majd meghaltak, hogy a kereskedelmi dolgozóknak van egy biztos szabadnapjuk. De nekik valójában ott a teljes hétvége, hogy nem dolgoznak. Ezek a pláza cicák és a áll pláza mamák ( értem ezalatt az idősebb korosztályt, elnézést ). Lássuk csak, hol Szabad a hétvége: adminisztrációs munkakörben, vállalkozói munkakörben, állami- és közszférában, elektrotechnika és energetika munkakörben, Gépipar munkakörben, Vegyiparban, bankügyi szektorban, leasing szektorban, közgazdaság - pénzügyek - könyvelés szektorban, bányászatban - kohászatban, biztosítás munkakörben, bőr - textil - ruhaiparban, információs technológiában, telekomunikáció szakterületen, menedzsmentben, marketing - reklám - PR területeken, Fordítás - tolmács zsakterületen, HR területen, jog munkakörben, oktatás - képzés - tudomány - kutatás szakterületeken, logisztika területen, szállítmányozásban, szolgáltatások területén, Ügyféltámogatás munkakörben és a vízgazdálkodás - erdőgazdálkodás - környezetvédelem területeken. Ezek után sajnáljátok a kereskedelmi dolgozóktól a vasárnapi szabadnapot! Szégyelhetitek magatokat! Nem is tudom, hogy merészelitek egyáltalán szájatokra venni, hogy  a vasárnapi nyitvatartás ... meg vagyok döbbenve!

               Copy Con - Vasárnap

 

 

                   Ssio - Sonntag

 

 

                Max Manie - Sunday

 

 

     Iurie Sadovnic Orheianu - Duminica

 

 

  Мой друг художник и поэт (Воскресенье)

 

 

               美丽的星期天(李逸)

 

 

 Petra Černocká a Yvetta Blanarovičová - Včera neděle byla 

 

heartlaughheart

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: -

(Jim Imre Paskuly ( Los Angeles, California ) , 2016.04.15 16:25)

Te mégis hol élsz, hogy ennyire tájékozatlan vagy?

Budapest

(Buzássy István , 2016.04.15 16:23)

Tényleg.

Bécs

(Tschongor Attila, 2016.04.15 15:32)

- Kedves Tommy Gaal, ebből aztán sokat értek ... ... .

-

(Tommy Gaal, 2016.04.15 15:29)

Idiota! De nincs mas te hule

-

(Tommy Gaal, 2016.04.15 15:28)

Kar erted enis voltam fiatal