Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Manipuláció felső fokon

2019.03.30

Nagyon röviden azzal kezdeném bevezetés gyanánt, hogy olyan nincs, hogy az állam lemondott a betegről, csak olyan, hogy az orvosok lemondtak a betegről. De miért is írom ezt? Előzetesben a hivatkozást tessék elolvasni … 

https://bidista.com/dobrev-klara-tamogatja-a-sulyosan-beteg-6-eves-kislanyt-miutan-az-allam-mar-lemondott-rola/ 

Dicsa Noémiről van szó. Rendkívül ritka genetikai betegségben szenved. Igen. Kísérleti gyógyszer lenne rá. Mit is jelent a "kísérleti"? .- Tehát még nem biztosítja a beteg gyógyulását, de még a kutatók sem biztosak az eredményekben, mert hogy kísérleti stádiumban van. Eddig gondolom mindenki ért. Az, hogy az állam nem finanszírozza ezt Noémi esetében, elég érthető, kezdve ott, hogy egy 6 éves kislány nem kísérleti nyúl vagy egér. Kettő, az állam itt a kormányt akarja jelenteni, érthető abból a szempontból is, hogy nem támogatja, mert ha megtenné, akkor sorba állnának százezrek az ilyen hasonló támogatásokért. Ha egynek segítesz, akkor az összes jön, mint a dögevők. Eddig is sokan éltek állami támogatáson, segélyeken, hisz Magyarország a rendszerváltás után a segélyen élők országa lett. Ez csak is kizárólag 2010-től változott pozitív irányba. 

Másik oldalról amiről beszélni szeretnék, hogy Dobrev Klára támogatja ezt a kísérleti gyógyszerezést, így manipulálva az embereket (már akit lehet), mert ez az állam ( ez a kormány) "kegyetlen", "embertelen", mert lemondott Noémiről. Fordítsuk meg a szituációt kicsit. Ha a kormány támogatta volna ezt a kísérletezést, akkor az lett volna Dobrev Klára címlap sztorija, hogy ez az állam pénzt herdál kísérleti gyógyszerezésre, nem mellesleg egy 6 éves kislányt szemelt ki kísérleti áldozatnak. Szóval ha valami fehér, akkor az a baj, ha fekete, akkor az a baj, ha meg színes akkor meg azért. Mi ez ha nem manipuláció. Ez a nő most képen nem kerül be a cikkembe, mert szerencsétlen ronda egy nőstény némber. Már bocsánat, de jobb kifejezést nem találok rá. 

Vége felé, azt gondolom, hogy nem az állam a felelős és nem a kormány kötelessége úton út félen minden betegen segíteni. Az, hogy mit támogat és mit nem, nem Orbán Viktor dönti el és nem a Fidesz. Ennek komoly menete van, adminisztratív feladatköre. Itt mindenek előtt a súlypont a "kísérleti" kifejezésen van, amit ha valaki nem ért, akkor arról egyikünk sem tehet. Így manipulálni a szavazókat, éppen választások előtt, kampányidőben. Az is biztos, hogy nem mai és nem pont tegnapi történet Noémi helyzete, de érdekesség, hogy pont most jelent meg, dicsőítve Gyurcsány Ferenc feleségét. Hát csak oda ne rohanjak. Magán emberként segítsen, megteheti. Annak idején amikor first lady volt, miért nem jelent meg címlapon, hogy mekkora nagy jótékonykodó?

Szó ne essék, nem Noémit szeretném bántani, neki sok erőt és kitartást kívánok, gyógyuljon meg mihamarabb, de azt már nem viselem jó szemmel, hogy manipulálás tárgyává tesznek egy kislányt. Kampányolás részévé tenni egy beteg lányt, ez túl mutat az egyszerű jószívűségen, ez már a gusztustalan kategória.

Végezetül jó lenne leszállni a kormányról, hogy már a fingásért is Orbán a hibás és amiért a tyúkok sem tojnak, azért is a Fidesz a hibás. Halló emberek, mi lenne, ha kicsit reálisan gondolkoznánk! 

(Mi van ha Orbán Viktor magán emberként segített/segít és nem kérkedik vele a médiában, hisz az igaz segítség magán szektorban az amivel nem kérkedünk). 

Köszönöm! 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szolnok

(Edina, 2019.03.31 23:59)

ez mennyire igaz ! ilyen szinten bele se gondoltam …