Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Modern szindróma

2019.03.19

Unalmas színdarab már. Azt mondom, hogy elég ebből. Ennyi erővel én is mehetek játszani ebbe a színdarabba. Tehetségem nekem is van erre a bohóckodásra, majomkodásra. Tényleg ennyi? A pénz a világ Ura, a közepe, az Istene, a meghatározása? Csak az ne volna. Ó Istenem a világ bűne négy betűben összesűrűsödik. Ez a politika modern szindrómája. Nem számít semmi és senki, csak a pénzes fazék avagy a húsos fazék. Megdöbbentő. 

Mind ahányszor belefogok egy ilyesfajta gondolatmenetbe, mindig leszoktam szögezni vagy éppen utalok erre, hogy mindenki követ elhibákat, sőt mindenki hoz rossz döntést. Ezzel így vannak a szakmák is, az emberek is. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke. Akárhogy is csavarjuk a szaros kendőt, a tisztelet kijár. Mondjuk kérdés, hogy kiktől? Az ellenzéktől? - ja persze, amikor eleve azt hiszik, hogy a parlament a piac és oda nem dolgozni járnak, hanem kofáskodni. Na erről nem fúj tisztelet szél, az már biztos. Talán az ellenzék fanatikus rajongóitól? - na ott sem kell keresni semmit, mert elvakultak, minél kevesebben vannak, annál mohóbbak. Nos tisztelet csak azoktól érkezik, akik támogatják a Fideszt, mert ránk is aggatnak fanatikus rajongó, elvakultak, stb. jelzőket, de mindenképpen fontos leszögeznem, hogy mi mindenképpen észrevesszük a jót, nem csak a rosszat látjuk, keressük. Mérlegelünk. (azért zárójelben hozzáteszem, Fidesz párti gondolkozásom,at megnyilvánulásomat az is befolyásolja, hogy éppen hogyan majomkodik az ellenzék).

El kell ismerni, hogy lovagolni egy témán, ami már elhalt, "újra tálalni a csontvázat, mint friss és üde embert"? Nevetséges. Mit értek ezalatt? - pontosan azt, hogy a határon túli magyarokat sokan nem szerették már amióta Erdély Románia lett. Persze rengeteg ember nem meri bevallani, felvállalni jobban mondva, mert az komoly konfliktusokat okoz. Ez azért kellemetlen, elhiszem, hogy sokan inkább magukba fojtják, de ez független attól, hogy ki milyen politikai pártot támogat, ki milyen ideológiát tart értékrendjében. Ez is semmi másért nincs igy, mint a pénzért. Ó ha az a pénz nem lenne, a világ máris szebb lenne! 

Akárhányszor belehallgattam egy - egy politikai sajtótájékoztatóba vagy éppen parlamenti felszólalásba, mindig ugyanazt hallani, az ellenzék csak szapul, ordít, gátol, eltorlaszol és hőzöng, úgy hogy közben játszanak, pontosabban színészkednek. Ehhez meg tapsikol néhány fizetett kolléga, tömeg, már ahol egyáltalán beszélhetünk tömegről. Az nagyon tetszik, hogy minden felszólalás alatt Orbán Viktor a reakcióját gondolatokba foglalva lejegyzi, majd az egy perces viszontválaszában felolvassa. Én is ezt tenném a helyébe, nem mintha nem tudná ő vagy én a fejemben tartani és szimplán elmondani, csak hogy vannak ennél fontosabb dolgok, amiket tárgyalni kellene. De hát az ellenzék is kell papoljon, hát szegény Fidesz, hallgatni kell őket és reagálni. Nem hogy elfogadják, hogy alul vannak és vesztesek, de ha már így alakult a kormány segítségére legyenek, nem …  ők támadnak, hisztiznek, jópofiznak, hencegnek és játszanak. 

Persze minden csak amatőr szinten megy, mert nyilván ők is szépen kaszálnak így is, főleg ha azt nézzük, hogy tevékenységük alapján nem hiszem, hogy megérdemlik a fizetésüket. Persze hát kacagnak a markukban, mert a víz felszínén tudnak maradni így is és Orbán Viktor nem fullassza meg őket. Ilyen szempontból Orbánnak jobb szíve van, mint nekem, mert én az ilyen politikus társakat simán kivonnám a forgalomból. Zokszó nélkül. Kegyetlen vagyok?, legyek. Rossz vagyok?, legyek. Hülye vagyok?, legyek. Semmi baj, végül is ha jól tudom, sajtószabadság van, véleményszabadság. Így korlátoznak, mert én amit gondolok, azt le is írom. Nem kertelek. Te se kertelj. 

Nem lesz változás, mert a Jobbik, Mszp, DK, Momentum, LMP mindent elrontott. Feladták identitásukat külön -külön, lepaktáltak mással, csak a hatalom érdekében. Jelmondatuk "Orbán rendszer megbuktattatása" - ami pszichológiailag annyit mutat, hogy hataloméhesek és semmit nem tudnának kezdeni az országgal, csak élni az emberek adófizetésén. Semmi komolyságot nem sugall, sem tiszteletet, sem tudást, sem felkészültséget. Ha van igaz mondó tükör, kérem ajándékozzanak meg minden ellenzéki politikust és a köreikbe tartozó összes fanatikust. Nekem/nekünk nem kell, mi látjuk a jót és a rosszat, ezek arányát és vállaljuk mindkettőt. Aki meg nem, az megtartja magának, mindenkinek saját döntése, hogy mit kezd a gondolataival. 

Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok és éljen a szabad véleménynyilvánítás! Köszönöm! :) 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

facebook

(Károly Pál, 2019.03.19 17:52)

"Egyszerűen senkik vagytok"

-

(Kis-Tóth Zoltánné, 2019.03.19 17:19)

"Ez is semmi másért nincs igy, mint a pénzért. Ó ha az a pénz nem lenne, a világ máris szebb lenne! "

-

(Odi Hathazi, 2019.03.19 16:34)

Nem ertem enyi hujett hogy vesz be a gep vagy a repuloro az is lezuhana

Sankt Veit an der Glan

(Tschongor Attila (admin), 2019.03.19 16:22)

Hozzáteszem kiegészítésként, hogy bárki dughatja homokba fejét, de ettől még a valóság nem fog eltűnni a semmiben -, az életben sem. Nem tudom miért nem őszinték az emberek, de egyszer még eljön az őszinteség ideje! Kitartást olvasóim.
Aki nem ért egyet velem, nyugodtan jelezze, nem sértődik meg senki. Értelmesen és intelligensen megtudjuk beszélni. Köszönöm mindenkinek!

Budapest

(Szandi, 2019.03.19 16:16)

Igaza van Orbán Viktornak, amikor arról beszélt egyik reagálásában, hogy "mindenki abból dolgozik amilye van". Ez pontosan így van.

-

(Fekete András, 2019.03.19 16:14)

A SZÉL ÖSSZEHORDTA A SZEMETET !!!

Marosvásárhely

(Fárr Szabó Erzsébet, 2019.03.19 15:08)

... ha ezek megfürdenek, " tiszta hülyék" lesznek?

Ózd

(György Apostol, 2019.03.19 15:03)

Kukába Veluk

-

(Ferenc Szenozicska, 2019.03.19 14:37)

Mikor kezdődik a tavaszi szemét kisöprés?...

Miskolc

(László Bukszár, 2019.03.19 14:32)

Már a füttyös is ott van .Emeli a szinvonalat

Marosvásárhely

(Máthé Levente, 2019.03.19 14:05)

Nem tudom más hogy van vele de mikor ezt a társaságot látom már úgy vagyok, hogy leírtam őket és kész. Úgy seggfejek ahogy vannak. Ezt minden normális ember tudja. De mikor azt a Kunhalmi rózsabimbót látom viszket a tenyerem. Nem tudom ha útáltam valaha ennyire fehérnépet. Tisztázom, soha nem ártott nekem. Próbált de nem nekem személyesen hanem az összmagyarságnak. És mégis, Istenem, egyszer kerülne a szemem elé!!!

Ráckeve

(Béla Gráma, 2019.03.19 13:43)

Az IDIÓTA színház kiválóságai!