Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rasszizmus

2017.02.26

760x0-1-.pngEz az ember itt Mécs János, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja, aki pont annyira ostoba, mint Fekete Győr András és társai. Azt szokták mondani, hogy szólalj meg és megmondom ki vagy!

imre_mecs-1-.jpgMécs János apja sem volt különb, a seggnyalók élén szerepelnek és soha értelmesen nem tudtak megszólalni. Figyeljük meg a "nagy fiatal" szavait, s ne feledjük, ezek nem tartoznak a nemzetünkhöz, hazaárúlók, és népárúlók. Soha nem támogatnák a határon túli magyarokat és szerintük mi csak púp vagyunk az anyaország hátán. angry

A rasszizmus szövege meg itt olvasható:

„Mécs János

Vidékiek

istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.

ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van baszva, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja.

sok idegesítő dolog van a vidékiekben, ha az ember számbaveszi nem is egyszerű a végére érni a sornak. először is, a vidékiek pestnek hívják budapestet. ez olyan, mintha a laptopot csak topnak hívnánk, vagy mondjuk new yorkot yorknak, ami ugye egészen mást jelent, és nem véletlenül lett 1872-ben, vagy fasztudja mikor budapest, mert így hívják, buda és pest. az ember ezen persze gyorsan túllendülne, mint mikor találkozik a barátnője egyik legjobb barátnőjével, akiről kiderül, hogy imádja a musicaleket, meg amúgy ő nem szeret olvasni, inkább megnézi ha van film is belőle, vagy ha valami elsőre jófejnek tűnő emberkéről kiderül, hogy jobboldali, hát van ilyen, az ember még se élhet elefántcsonttoronyban.

talán az egyik legidegesítőbb dolog az, hogy a vidékiek azt hiszik, hogy ha jól kiismerik budapestet, akkor majd "pestinek" tűnnek. hányszor volt, hogy kérdeztem a telefonban, hogy "na és hol vagy?" és a másik meg mondta, hogy jaja itt vagyok a "rottembíler utcában". de az igazi budapesti pont arról ismerkszik meg, hogy nem ismeri budapestet. mi nem ismerjük ezt a várost. én szerintem tizedikes koromban voltam először a kálvinon, az egyetem első évéig azt se tudtam, hogy hol van az astoria, erre meg rottembíler utca, hát a faszom se tudja, hogy hol van. Moszkva tér, óra alatt. Vagy mondjuk margit híd, azt azért ismeri mindenki. na mindegy. egyébként ehhez kapcsolódik, hogy a vidékiek nem csak budapestet ismerik, hanem az egész országot. én egy borongós őszi napon feleltem katinéninél a megyeszékelyekből, de részemről az ország nem budapesthez tartozó részéről elmondtam amit tudni szeretnék, mert tényleg, húsz kilométerre félegyházától, na ezt most faszom se fogja végiggondolni, meg amúgy is csak egy dolog számít, hogy bkv visz oda vagy máv, aztán onnantól kurvamindegy. persze kivétel a balaton, de az nem is vidék tulajdonképpen, hanem budapest üdülő külterülete, mert persze vidékiek laknak ott, de budapestiek használják, tehát mintegy nagykövetségként idegen elemet képez a vidék testében.

itt el is érkeztünk a vidékiek legidegesítőbb tulajdonságához, mégpedig ahhoz, hogy folyton versenyeznek egymással, hogy melyikük otthonnak csúfolt porfészkében laknak többen. na de ennek mi értelme van? meg egyáltalán, ki a faszt érdekel? "Kecskeméten már 140 ezren laknak, de emelkedik, pár éven belül megelőzhetjük Pécset!" Hát de ki nem szarja le, hogy hányan nyomorognak a pusztába felhúzott panellakásban? Mexikóvárosban vagy tízszer annyian laknak mint budapesten, mégis előbbi a világ segglyuka, utóbbi meg budapest. nincs ennek semmi értelme. A másik meg, hogy kinél van nagyobb templom, kinél van magasabb ház, melyik a legrégebbi épület. szörnyű, tényleg, ilyenkor mindig magamat sajnálom a legjobban, ja meg igen, hogy van e mozgólépcső! mozgólépcső! parasztok. aztán ott vannak azok a kurva idegesítő kifejezések. "na ezen nagyot aszaltunk" aszaltunk? tényleg? meg sezlony, ezt máig se tudom, hogy mi a szart jelent, ja meg kecskecsöcs. ja meg "á, ő sokkal magasabb tőlem", tényleg, recseg ropog szerencsétlen nyelv, szerencsére ezeket mindig elég hamar elfelejtem, isten áldjon ezért a tehetségemért, az ilyen faszságok gyorsan távoznak törékeny kis testembőlna mindegy, nem is folytatom, az ember csak felbassza magát ezeken a dolgokon, nincs mit tenni, a gazda bekeríti telkét, masszív tölgyfa ajtót kell venni, kicsit feltekerni a hangerőt, aztán az ember ázik kicsit a kádban és már el is felejtette, hogy mennyi vidéki van ebben az országban.”

Na kérem szépen, ez megmondta, s még van mersze vidékre menni, azt hitte sose fog napvilágot látni egykori szavai, amiket a mai napig nem cáfolt meg, szóval azaz elismerte. Nézzünk meg egy másik eseményt, szegeden megfenyegettek a momentumosok egy hölgyet, mert nem hallgatott el. Ezek semmibe veszik az embereket, csak a nagy balliberális lópofájuk van a felszínen.

16996223_1355876051137226_6816226024546689575_n-1-.jpgA Mozgalom másik tagja, Orosz Anna, aki tényleg egy "orosz" -

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bécs

(Csilla Talabér , 2017.02.26 18:33)

Attila, legalább te, aki írsz, vedd már észre az egésznek a fonákságát. Ha ez az írás valakit gúnyol, az nem a vidékiek, hanem a pestiek. Nem értem, hogy ezt hogyan nem lehet észrevenni. De hogy valaki, aki nem foglalkozik írással, félreérti, hát oké, elfogadom. De te írsz.... Nem hiszem el, hogy nem látod....
Csilla Talabér Ez a baj amúgy, ezzel tudják aztán most behülyíteni az embereket. És ugranak is rá. Az emberek reménytelenek és megérdemlik a sorsukat.

Re: Bécs

(Tschongor Attila, 2017.02.26 18:35)

Itt a vidékiekről lett írva pontosan. Ebben nincs semmi fonákság, mondjuk az is igaz, hogy a Budapestiek sem különbek, igaz rájuk is egy része. Soha nem cáfolt rá a mondandóra és a vidékieket nem szereti

Re: Re: Bécs

(Csilla Talabér , 2017.02.26 18:36)

Jó, hát ha te így látod.... Sajnos, nem vagy egyedül ezzel. Szomorú, persze, de nem győzködlek.

Re: Re: Re: Bécs

(Tschongor Attila, 2017.02.26 18:37)

Elgondoltam, azt amit írtál, de van egy kérdésem: miért nem reagálja ezt az idézett szöveg megalkotója?

Re: Re: Re: Re: Bécs

(Csilla Talabér , 2017.02.26 18:46)

Már reagált rá. Egyszer biztosan, mert olvastam. Mások is reagáltak rá, csak éppen nem foglalkozik ezzel senki. Tudod, ez olyan, mintha pl. a viccet, amit éppen az előbb olvastam, elmesélem valakinek: a tyúk és a tojás ül az orvosi váróban, kijön a nővér és megkérdezi: m elyikük volt előbb? Mire a tojás rávágja: már te is kezded, menj a p...ba!
Na, szóval, elmesélem ezt a viccet valakinek és néz rám felháborodottan, hogy én őt hülyének nézem, hiszen a tojás nem is tud beszélni, és biztosan nem jár se a tojás, se a tyúk rendelőbe...
Ez eléggé le van egyszerűsítve, tudom, de hasonló, csak most hirtelen ez jutott eszembe, nem ugrott be semmi szatíra.
Az írás arról szól, hogy vannak hülye, beképzelt pestiek, akik kvázi lenézik a vidékieket, holott a vidékiek sokkal életrevalóbbak, és pl. szemben egy hülye pestivel, jobban ismerik a fővárost, mint annak lakói.... meg ilyenek.
Na,mindegy, a sajnálatos az, hogy nem néznek a sorok közé az emberek, szó szerint veszik, és lehet őket hergelni ezzel. Az író és környezete pedig hiába mond bármit, az ellenpropaganda sokkal nagyobb, és az emberek sokkal inkább hajlanak a dühre és az utálkozásra, mint a gondolkodásra. Ezt aztán némely körök ki is használják rendesen. A sok buta ember m eg nem veszi észre, és hagyja, hogy az orránál fogva vezessék. Sajnálatos, mondom.

Re: Re: Re: Re: Re: Bécs

(Tschongor Attila, 2017.02.26 18:47)

Én sehol nem láttam és nem hallottam az ő szájából sem, hogy ezt vagy hasonlót mondott volna. Viszont azt a mondatot hallottam a szájából amikor annyit mondott, "nem tehetek róla, hogy nem szeretem a viddékieket" ... Én értem amit szeretnél mondani és van benne igazság, csakhogy ezt ő tőle kellene hallani ...

...

(Budai Anita, 2017.02.26 18:26)

Ez hülye ... Mondjuk nem általánosítanék hogy ha az apa ilyen nézeteket vall, akkor a fia is. Példa: A Schmidt Mária fia is más politikai nézetet vall, mint az anyja. Ő LMP-s. Csak ezt a tényt nem teregetik ki.

Re: ...

(Tschongor, 2017.02.26 18:28)

Fia nézeteit írtam le, de az apja sem volt egy észlény

Re: Re: ...

(Budai Anita , 2017.02.26 18:28)

Egyik sem az s tele van velük az "elit", a pénzeszsákok