Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Taknyolkodás

2016.09.20

Szeretném tisztázni, hogy minden politikus a maga hasznát nézi anyagi szepontból és ez a szakma, hivatásában is szinte csak erről szól, persze nem ez lenne a célja. Mindettől függetlenül én FIDESZ párti vagyok, azt gondolom, hogy vezető ciklusában a legfontosabb szerepet játszó eseményt tökéletesen átlátja és meglátja annak igazi mélységeit, s talán megkockáztatom azt is, hogy tudja, hogy miért is alakult ki ez a nagy felfordulás, ez a taknyolkodás és miért omlik a tévéből is a moslék, s lassan a sok disznó meg is eszi. Sajtószabadság van, de meddig engedhető ez meg? 

 

//indavideo.hu/video/Palffy_Ilona_szerint_adjunk_le_bianko_szavazolapot_-_Poldi-blog

( az URL-t másoljátok egy tiszta új URL mezőbe és nyissátok meg, hallgassátok, nézzétek meg. )

Híradóban hangzik el egy riport részlet, kiemelném, hogy részlet, mert ez nagyon fontos. A riport Pálffy Ilonával készült, aki a Nemzeti Választási Iroda elnöke. A riport részletben azt megtudjuk, hogy az Október 2-án esedékes népszavazással kapcsolatosan a DK ( Demokratikus Koalíció ) politikai párt akadékoskodik és problémázik. Mint tudjuk, a DK elnöke Gyurcsány Ferenc, szóval akkor már meg sem lepődök, mi miért van ... Azt is megtudjuk, hogy Pálffy Ilona megjegyzi, hogy az érvénytelen szavazatok egyik és legegyszerűbb formája, ha a szavazó üressen hagyja az egész szavazólapot és úgy dobja az urnába, hisz az 100%-ig érthető és nem félreértelmezhető! Igaz! Azzal kezdtem, hogy riport részlet! Nem tudjuk, mi hangzott el előtte, mi hangzott el utána, de ki van ragadva vagy ki van emelve egy közbelső intervallumnyi beszélgetés és az le van adva a kedves nézőknek. A nézők nem gondolkoznak és elkezdődik a fecsegés és a fecsegés, aztán meg csodálkozunk, hogy szarban a haza! Egy szót, egy mondatot, egy kissebb szöveget - párbeszédet - monológot mindig a szövegkörnyezetével együtt kell értelmezni, főleg a politikában! Kérem az összes olvasómat, hogy vegyétek figyelembe mindig a szövegkörnyezetet is és ne engedjétek, hogy befolyásoljanak, megvegyenek titeket!

Olvasok sok olyant, hogy ez a népszavazás valójában arról szól, hogy a FIDESZ megtudja, mennyire erős a talaj alattuk ... Kérem szépen, ez is csak egy Gyurcsány Ferenc féle bösszmeség , mert egyszerűen felfoghatatlan, hogy valaki ennyire híg - agyú legyen ...., pont amennyire nincs híg ágyú, van annyira híg agy az emberekben, vagy higany! Ebbe a népszavazásba sok mindent bele lehet magyarázni, de mind fölösleges. Nem a politikáról szól, hanem arról, hogy dönteni kell. Egész Nyugat lakósága Orbán Viktorról beszél és hogy lehet ezek után azt állítani, hogy a nyugatnak mindegy, mit tesz vagy mond Orbán Viktor. Nézzétek meg, hogy a helyközi választásokon sorra bukik meg Angela Merkel és a pártja. Elég egyértelmű, hogy a lakóság Angela Merkel kancellár ellen szavaz, akkor az annyi, mintha azt kiabálnák: "takarodj, mert nem vagy Orbán Viktor" . Angela Merkel csúfos bukásai azt mutatják, hogy a németek Orbán Viktor menekültpolitikáját támogatják, ahogy azt teszik a lengyelek és lassan az osztrákok és egyre többen!

Nem szabad összetéveszteni a szezont a fazonnal, mert csak összevisszaság lesz az eredmény. Végkifejletként, szeretném ha minden olvasóm gondolkodna és nem vonna bele ebbe a népszavazásba se a vallást, se a FIDESZ-t, se a pénzt, se az erkölcsöt. Ma Magyarországon az megy, hogy az emberek elvannak butítva és már a rendszerváltás előtt is és után is az volt belesulykozva az emberekbe, hogy a hatalmon lévő személy csalt, hazudott, lopott. Félig igaz, mert nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. De az nem azt jelenti, hogy mindig, mindent, mindenáron. Politikusok hol hazudnak, hol őszinték, hol agyon magyarázzák a semmit. Lopnak, de nem a szószoros értelemben, hanem más felbontásban. Csalás is létezhet, de nem gondolom, hogy éppen ekkora piaca lenne ennek a tevékenységnek. Ezzel csak azt akartam kihozni, hogy a riport részletben elhangzottakba nem kell feltétlenül belemagyarázni, hogy ez azért volt, hogy majd a bizottság kénye kedvére teheti a jelölsét oda ahova akarja. Nem kell mindenbe belemagyarázni a rosszat, a negatívumot és a bosszút. Igen! -, mert az ellenzék sem küld elég delegáltat a számláló bizottságba ... Miért? Erről nem beszéltek kedveseim, hogy ők taktikáznak? - vagy egyszerűen nem érdekli őket? Miért? Ha taktikáznak, akkor mi a céljuk? Ha nem érdeklik, akkor mit akarnak valójában? Tiszta csiki - csuki állapot. SŐT, ha nem lenne fontos ez a népszavazás, akkor nem bosszantaná fel a nyugati politikusokat ... ja mert Orbán szedi ki a nyugati politikusok alul a léceket és ezek a moslékba fognak belefulladni!!!! ... Kedves olvasóim, itt vannak a kérdések, válaszoljanak rá, magukban, mindenki saját magának .... Rafinált az egész ellenzék és mindent megtesznek, hogy a tejes fazék közelében legyenek, csak félek attól, hogy jó ha jut sivatagi homok nekik!

 

                                                                                  Tschongor Attila

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Savaria

(Sepi, 2018.03.05 18:11)

Teljes mértékben egyetértek, bár pontosan emiatt nem kedvenc témám a politika.

Németország

(Ildiko Lehmayer, 2016.10.02 09:26)

Szerencsémre nem ismerem a magyar politikusokat, ezért csak az eredményt látom. Az tényleg siralmas.

Sepsiszentgyörgy

(Melkuhn Andrea Gizella, 2016.09.21 08:17)

Csak a budit felejtették belerajzolni a képbe.