Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Siker a fogyáshoz

2017.12.11

​A Hold teljes ciklusát 6 szakaszra osztjuk: Újhold, 1. és 2. negyed, Telihold, valamint 3.és 4. negyed. A fogyókúrát érdemes a 2. negyedben előkészíteni, majd a Telihold beköszöntével azonnal el is indítani.

1. LÉPÉS: A holdciklus 2. negyedében, mintegy 3 nappal Telihold előtt kezdjük el a kúrát. Ezen pillanatra már a test építkezése teljesen lezárult. Általában ekkorra már felszedtünk egy keveset, s elég erősnek érezzük magunkat, hogy akár a megszokott adagokat a felére csökkentve módosítsuk a táplálékbevitelt.

​2. LÉPÉS​: Teliholdkor vagyunk felvevőképességünk csúcsfokán. A zsírok és a szénhidrátok ekkor intéznek kiemelt támadást szervezetünk ellen. Ilyenkor érdemes böjtölni, vagy csak vizet, illetve gyógyteákat inni. Ezek a folyamatok ugyanis segítik a méregtelenítést, valamint a salaktalanítást, ami kellően intenzív lehet ebben a rövid periódusban. Akinek azonban szilárd táplálékra is szüksége van, bátran tartson gyümölcs-, zöldség-, vagy lénapot, illetve könnyű ételeket válasszanak.

3.LÉPÉS​: A 3. negyedben, mintegy 7 nappal a Telihold és a csökkenő Félhold között folytatni kell a röviddel Telihold előtt elkezdett táplálékmennyiség-csökkentést. Ezt most könnyen sikerül lelkileg és testileg is elfogadni. A test ugyanis még kellőképpen "jól táplált", ami azzal jár, hogy a tápanyagokat már nem raktározza el oly szorgalmasan, mint Növőhold idején. Ugyanakkor a Fogyóhold a szervezetet arra ösztönözi, hogy több kalóriát égessen el, valamint salakanyagokat és mérgeket válasszon ki, és száműzze ezeket a testből. A Testsúlycsökkenés beindul.

​4. LÉPÉS​: A 4. negyedben egyre könnyebben tudjuk tartani azt a néhány nap alatt felvett szokásunkat, hogy minél kevesebbet együnk. Három nappal Újholdat megelőzően érdemes a salaktalanító folyamatokat erősíteni.

5. LÉPÉS​: Újhold elérkezésével a méregtelenítő kúra megkoronázásaként egy böjtnapot ajánlatos beiktatni életünkbe, s legalább 3 liter ásványvizet, vagy hatóanyagokkal teli gyógyteát inni. Akinek ez nehezére esik, meg kell próbálnia legalább egy gyümölcs- vagy lénapot tartani.

​6 LÉPÉS​: Az új ciklus 1. és 2. negyedében, tehát Növőhold idején a testünk újra kezdi az építkezést. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy egyre több kalóriát tárol és folyadékot is raktároz. Ennek az a következménye, hogy étvágyunk ismét elkezd növekedni. Éppen ezért kell ebben az időszakban megpróbálni a csökkentett táplálékmennyiségnél maradni. Gondoljunk arra, hogy a zsír nem lakat jól, hanem mindig csak éhesebbé tesz, ezért ezt lehetőleg messzire kerüljük el.

​7 LÉPÉS​: Az újabb Teliholdkor érdemes újabb böjtöt tartani: csak ásványvizet, vagy gyógyteákat inni. Ez segíti a már sokat emlegetett méregtelenítést és ideális lezárása lesz a kúrának.

Aki erre az időpontra még nem elégedett az eredménnyel, hosszabbítsa meg a kúrát a jelenlegi csökkentett táplálékmennyiséggel a következő Teliholdig, azaz egy teljes Holdhónappal.

1414102370-tips-entrepreneurs-healthy-road.jpg        

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.