Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018 -as fogyasztás

2018.12.29

 


Óév siet, messze jár,
karöltve az újév vár,
jövő célt te táncra kérj,
lépést lépésre kísérj.
 
Érezd a ritmust, járjad -
ébreszd a kórust, hallgasd,
szóljon a lélek, kapasd,
hogy elmondhasd, ez árad.
 
Tanuld a lépést bátran,
ne feledd el gátban,
mondván van ez vártan,
egy lépésnek arcában!
 
Óév s újév integet,
tartogat még kincseket,
türelem míg megtudod -
reményben, talentumod!
 
Most harmatos kis lelkem,
jövőre lesz eleven,
segítség bőven lészen,

e terítéken zengem!

                        Tschongor Attila

 

December 29.-ét írok és 19 óra 56 percet. Megszokás szerint Boney-M összeállítást hallgatok szüleim házában, egykori szobámban. Íróasztalomnál ülök és jegyzem e sorokat. Amilyen sok jó történt velem az elmúlt évben pont olyan sok izgalom vár rám a következő évben. Megjártam a síparadicsomot és "uralmam" alá hajtottam egy kastélyt. A főzés igazán felemel, ami köszönhető, hogy a kollégáimmal nagyon jól kijövök és nincs az a gyilkos stressz. Mindemelett megemlítem, hogy közbelső esetként volt egy rövidebb kitérőm egy másik kastélyhoz, ahol a körülmények olyan rosszak voltak, hogy inkább most csak ennyi erejéig írok róla. 

Ez év eseményei közt szerepel, hogy megjelent a könyvem is privát kiadásban Ez igazán boldoggá tesz, s ez a lendület fürdet át a 2019-es évbe. Továbbra is köszönöm a családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek, s nem utolsó sorban az Olvasóimnak, hogy velem voltak a mulandó évben és megtiszteltetésnek venném, ha a következő évet is együtt töltenénk.

Kiemelkedően szeretném megemlíteni Cseresznyés Évit és Somogyi Andrást Zalaegerszegről, a szülővárosom, 34 -es gyerekkori csapat egy részét, Edit, Kati, Erika hölgyeket, aztán szintén Erikát és Csabit Szászrégenből, Diát, Zsé-t és Sanyit Karintia tartományból, Leventét és kedves családját Badenből. Köszönöm az ők közelségüket vagy segítségüket! 

Mindenkinek kivétel nélkül kívánok mindenféle gazdagságban felruházott Boldog Új Esztendőt és ne felejtsétek el, jövőre ugyanitt találkozunk és én várlak titeket! Most elvonulok, a további kellemes időtöltést kívánom nektek, hogy használjátok ki, ha hiányoznék, akkor nyugodtan keressetek facebookon vagy e-mailben! Isten Áldjon és a szerencse manók kényeztessen mindenkit, tisztelettel 

                                                                                                  Tschongor Attila

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Straßburg

(Dia, 2018.12.31 15:44)

Te Draga ! Mi orulunk, hogy megismerhettunk, sajnalom, hogy a hazameneteled elotti idoszak olyan kaosz volt, hogy nem sikerult segiteni es talalkozni ! Szeretettel olelunk, gratulalunk a konyvedhez es varunk vissza tavasszal ! Ne " vessz" el ! Puszi ! Dia es Zsè

Re: Straßburg

(Tschongor, 2019.01.01 00:19)

Nagyon szépen köszönöm és jövök vissza! Boldog Új Évet Kívánok nektek erőben és egészségben. Semmi baj, majd bepótoljuk. Van römi és Scrabble játékom, összehozunk egy nagy játékestet!