Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Idő + Szeretet

2017.11.05

Legújabb írásom egy kisepika, olvassátok Szeretettel. Extra kedvesség egy legújabb versem is itt kerül terítékre!

Az Idő!

​Valahol minden megállítható, de kivételt képez az Idő, mert ő mióta a világ világ, ő létezik, örök mozgó. Tudása a legnagyobb és ha beszélni tudna, sokan másképp állnának az Élethez és nem hanyagolnák el az Időt. Ő az egyetlen aki tudja mit jelent a Szeretet, a Béke, az Áldás, a Hűség, az Őszinteség, a Tisztaság, a Bizalom, a Szerelem, a Becsület, a Bánat, a Keserűség, a Szomorúság, a Bűn és minden más ami létezik az ember Életében, de önmagában az Életben. Az Idő a legjobb orvos, a legmegfelelőbb válasz a kérdésekre és a legjobb társaság is!

Ő átütő, részletesen tételezhető, de rémítő is tud lenni. Elérhető ha akarod, megragadod és tied lehet a diadalod, sok tapasztalattal együtt. Soha ne légy rosszban, mert veszteséged lesz vereséged, fedezéked csupa időveszteséged és ezért osztd be az Idődet, hisz másokkal együtt fáklyavivőket alkothatunk! A világnak mutatni kell példát, mennyire fontos az Idő és minden más eltörpül mellette. A világnak ránk van szüksége, hirdetőkre, idő hirdetőkre! Nem egyszerű feladat, de felakad a szemeken, eljut az eszekbe, szívekbe, lelkekbe.

​Egyik érvelés esetében nézzük szeretteinket. Gyerek a szüleit és fordítva, de akár említhető az összes többi, hasonló kapcsolatok. Nem elégszer lehet kimutatni az érzéseket a különböző kapcsolatokban, főleg kiemelve a szeretetet, a hálát és a megbocsájtást!, mert az Élet rövid és az Idő örökmozgó. Nem állítható meg, nem fordítható vissza és nem manipulálható. Az Élet véges és ahogy jön, úgy megy is, nincs időponthoz rögzítve, csak Istennél. Cselekedj mindig időben és ne utólag bánkódj, sajnálkozz, mert az időpazarlás, veszélyben a minőség és a mennyiség lepi el Életed. Törekedj a minőségre, mennyiségért ne verekedj, Életed legyen minőség, s abból legyen bőség, mindehhez csak ember kell az örökös Idővel.

​Az Idő mi örökmozgó,

​Igazi nagy kalandozó!

​Nem siet el és nem elbeszél,

​Rajta nem fog se Ősz, se Tél.

 

​Nem perzseli a meleg Nyár,

​A Tavasz, csak az jelzi már,

Itt az Idő cselekvésre,

Ne pazarold lefekvésre.

 

​Lusta ember az Időtlen,

Természetesen erőtlen.

​Életet az Idő méri,

​Ezt a halál mindig kéri,

Sose tudod, mikor érik.

 

​Ismerős mindenkinek, hogy ,,amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogadj Isten" közmondás, de mennyire igaz ez átvitt értelemben is, mert

Az Idő legyen barát,

Ne tekintse semmi árát,

Ő ezerszer visszadja,

​ha csak ember meg nem csalja.

 

​VÉGE

​(Tschongor Attila)

Extra terítésen a legújabb versem, a kettő együtt van :)

00000416.jpg

(Tschongor Attila)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Erdély

(Lőrincz Viktor , 2017.11.05 23:53)

Ez az egész művészet fantasztikus. Ön alkotása eléri az eget és a csillagok közt landol, hisz minden írása szívet ölelgető és elgondolkodtató. Sok embernek ajánlom műveit, mert tanító jellegűek! Iskolai tananyagba valók!

Vecsés

(Katalin, 2017.11.05 23:49)

Csodálatos és nagyon szeretem olvasni írásaidat! Felemelően és hétköznapian közelítesz meg lényeges témákat, érzéseket! Mindig várom az újabb és újabb alkotásokat, gratulálok neked! Köszönöm neked az alkotás szabadságát és üzenetét, amit közvetítenél szeretnél!

Bécs

(Tschongor Attila, 2017.11.05 16:56)

A vers akinek nem olvasható, mert apró, annak laptop-on vagy asztali gépen a kép letölthető, de ide is bemásolom, hogy könnyebben olvasható legyen:

Az élet egyik fogható köve
Szilárdan átölelő öve,
Biztonságot sugalló tengere,
Rózsa kert, illatos ereje.

Mosolyommal érted teszek,
S én mindig hozzád jó leszek,
Szemeidben látom sugarát,
Szikrázás és boldogság árát!

Tengernyi boldogság ékesít,
Parányi probléma mardosson,
Minden harcot, csók mosson,
Fényéből így nem veszít.

Köszönöm szépen!